У Берегові АвтоМайдан пікетував консульство Угорщини, вимагаючи санкцій для Гайдоша та Бушка

Минулої суботи активісти Закарпатського Автомайдану влаштували пікет біля консульства Угорщини, що у Берегові.

Участь у пікеті взяли близько трьох десятків "автомайданівців", які звернулись до влади Угорщини із закликом про проскорення введення санкцій проти українських владоможців, зокрема, проти закарпатських депутатів Іштвана Гайдоша та Івана Бушка. 

В оголошеному зверненні активісти звинуватили згаданих депутатів у підтримці антинародної політики Партії регіонів, зорієнтованої "на згортання свободи та демократії в Україні, та зміну державного курсу з демократичного європейського на авторитарний".

"Адекватною реакцією з боку Угорщини, на нашу думку, було б введення санкцій проти вищеозначених осіб, як то: заборона перебування на території Угорщини, ретельна перевірка їхньої фінансової діяльності, аналіз законності відкриття рахунків та придбання нерухомості", - зазначається у петиції.

 

Консульство Угорщини в м.Берегові

Генеральному консулу

пану Іштвану Тоту

Звернення

від мешканців Берегова

Ми, мешканці Берегова, звертаємось до влади Угорщини, як однієї з країн Європейського Союзу, з закликом прискорити введення санкцій проти українських можновладців, які в той чи інший спосіб причетні до низки злочинів, що були скоєнні останніми місяцями. Зокрема, мова йде про  масові побиття мирних протестувальників, журналістів та медиків силами поліції, яка діяла з мовчазної згоди української влади, а також про низку вбивств та викрадення десятків громадян України, скоєних силами поліції та спорідненими з нею загонами кримінальних злочинців.

Ми переконані, що відповідальність за ці злочини, які відбуваються в Україні, несуть представники діючої влади – президент України, члени Кабінету Міністрів, та депутати парламенту (Верховної Ради), які представляють провладну більшість  - тобто, фракції Партії Регіонів.

Особливу увагу просимо приділити депутату Верховної Ради  від фракції Партії Регіонів, який водночас є єдиним представником угорської громади в українському парламенті – Іштвану Гайдошу. Нам відомо, що 16 січня 2014 року на очах у засобів масової інформації (а отже – громадян України та  спостерігачів за ситуацією в демократичних країнах світу) цей депутат, як і всі депутати фракції Партії Регіонів, в нелегітимний спосіб голосував за прийняття низки законів, запровадження яких призвели б до знищення усіх демократичних надбань України, гарантованих Конституцією – свободи слова, свободи мирних зібрань, свободи пересування.

Прийняття цих «драконівських законів» призвели до нечуваної в новітній історії України ескалації насилля. Тільки після численних людських жертв (невстановлена кількість вбитих, сотні поранених) дії законів були призупинені або скасовані.  Окрім цього, депутат Іштван Гайдош неодноразово виступав із промовами на мітингах в столичному Маріїнському парку, так званому «Антимайдані»,  перед аудиторією, яка складається із звезених в «добровільно-примусовий» спосіб бюджетних працівників, а також найнятих за гроші представників незаможного прошарку населення.  Виступав в компанії  найбільш одіозних депутатів Партії Регіонів, відомих своєю антиєвропейською риторикою.

Відтак, Іштван Гайдош словом і ділом підтримав нинішню політику Партії Регіонів на згортання свободи та демократії в Україні, та зміни державного курсу з демократичного європейського на авторитарний.  На цьому тлі його публічні заяви про начебто підтримку європейського курсу України є беззмістовними та нещирими.

На нашу думку,  керівництво Угорщини має зробити відповідні висновки щодо  народного  депутата Іштвана Гайдоша,  як і до народного депутата, обраного в мажоритарному окрузі (Берегівський та Виноградівський райони Закарпатської області) Івана Бушка,  члена Партії Регіонів, який так само в нелегітимний спосіб голосував за закони,  які призвели до загострення громадянського конфлікту в Україні.

Адекватною реакцією Угорською держави, на нашу думку, було б введення санкцій проти вище означених осіб, як то заборона перебування на території Угорщини, ретельна перевірка їхньої фінансової діяльності, аналіз законності відкриття рахунків та придбання нерухомості в Угорщині.

         

       Схвалено зборами Берегівського Євромайдану 15 лютого 2014 року

        Звернення підтримано Закарпатським Автомайданом 15 лютого 2014 року

17 лютого 2014р.

Теги: АвтоМайдан, консульство, санкції, Гайдош, Бушко

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини