Прокурор Закарпаття повідомив, що до Народної Самооборони претензій нема, а відповідна заява – лише роз’яснення (ФОТО)

Про таке прокурор Закарпатської області Володимир Корбань повідомив сьогодні під час спілкування з протестувальниками, котрі завітали під будівлю відомства із пікетом.

Прокурор Закарпаття повідомив, що до Народної Самооборони претензій нема, а відповідна заява – лише роз’яснення (ФОТО)

Сьогодні активісти обласного Майдану разом із небайдужими мешканцями Ужгорода прийшли із пікетом під прокуратуру Закарпатської області. «Прокурори, не будьте сомалійськими піратами! Відпустіть заручників!», – закликали з плакатів пікетувальники, виступаючи проти «торгів» влади за участі прокуратури стосовно амністування ув’язнених мирних мітингарів.

За кілька хвилин від початку пікету до активістів вийшов прокурор Закарпаття Володимир Корбань, аби відповісти мітингарям на поставлені питання. Щоправда, більшість гострих питань отримали обтічні відповіді.

Порівняння мітингувальниками влади разом з прокуратурою із сомалійськими пірати, які, ув’язнюючи мирних протестувальників, потім торгуються за їх «викуп»-звільнення в обмін на розблокування адміністративних будівель, прокурор області назвав некоректним. «Ніякої аналогії між захопленням сомалійськими піратами заручників з вимогами викупу не бачу. На території України діють закони. Закони, які прийняті ВР, народними депутатами. Якщо людина порушує закон, то є підрозділи МВС, які покликані боротись із незаконними діями. І це стосується кожного: будь то медик, будь то вчитель, чи безробітний – якщо є порушення закону, то є вимога і зобов’язання його виконувати», – зазначив Володимир Корбань. 

А на обурення активістів щодо того, що є купа зафіксованих випадків захоплень людей на вулицях, навіть і простих перехожих, із подальшим доправленням їх у відділки, «де людей катують і б’ють», а зазначені справи потім не отримують адекватних оцінок правоохоронців, прокурор закликав активістів обмежитись питаннями конкретно щодо роботи прокуратури області: «Давайте обмежимось територією області – якщо є такі факти, то донесіть їх мені».

Так само попросив Володимир Корбань попросив говорити виключно про претензії до роботи обласної прокуратури, якщо такі є, у контексті питання щодо заяви прокуратури про формування загонів Народної Самооборони. За його словами, згадана заява – це «просто роз’яснення законодавства, яким передбачені державні військові формування – підрозділи внутрішніх справ, і є роз’яснення, що ніяких інших військових формувань законом не передбачено. А юрисдикція прокуратури Закарпатської області не розповсюджується на територію Харківської області чи Криму – зауважив прокурор на закиди активістів щодо створення з «благословення» губернатора Харківщини народних дружин чи звернення так званих козаків до президента РФ В. Путіна по «захист».

За словами Володимира Корбаня, у прокуратури поки претензій до Самооборони області немає. «Поки нам невідомо, як ви збираєтесь, як тренуєтесь. Я особисто бачив на сайтах, що ви збираєтесь… Палки, щити, не знаю – ви вважаєте це зброєю чи не зброєю… Поки порушень закону не встановлено, ніякого реагування з боку правоохоронців не буде», – пообіцяв прокурор області.

А на прохання активістів опублікувати аналогічне роз’яснення для працівників міліції та «Беркуту» стосовно санкцій та покарання, передбаченого за законом за виконання злочинних наказів, Володимир Корбань запропонував із зазначеним питанням звернутись до нього із офіційним зверненням і тоді «побачити, якою буде відповідь».

 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

14 лютого 2014р.

Теги: прокурор, Народна Самооборона, пікет, претензії

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини