Закарпаття: Голова Мукачівської РДА Ілля Токар зустрівся з громадськістю сіл Макарьово та Барбово

Днями голова Мукачівської районної державної адміністрації Ілля Токар з робочим візитом відвідав села Макарьово та Барбово. Керівник району провів прийом громадян та зустрівся з громадськістю.

Закарпаття: Голова Мукачівської РДА Ілля Токар зустрівся з громадськістю сіл Макарьово та БарбовоСеред питань, які піднімали жителі, найбільш важливою є проблема відкриття у селі Макарьово дошкільного закладу. Однак для цього необхідно відремонтувати приміщення, яке після закриття у 1991 році дитсадка не використовувалося за призначенням.

На сьогодні будівля потребує капітальної реконструкції, а належної кількості коштів у бюджеті сільської ради немає. Вирішення цього питання є не менш важливим і для районної влади. За словами Іллі Токаря відновлення роботи дошкільних закладів, які значний час не функціонують, є одним із пріоритетних напрямків роботи райдержадміністрації. Упродовж останніх двох років в районі вдалося відновити та реорганізувати, у відповідності до потреб населення, роботу 3 дошкільних закладів та відкрити додаткових 10 груп. Ведеться підготовча робота щодо відкриття додаткових дошкільних груп у селах Бобовище та Нове Давидково, а також смт. Чинадійово.

Наразі у районі працюють 56 дитячих садочків. Щодо відновлення роботи Макарівського дошкільного закладу, то голова Мукачівської райдержадміністрації запевнив громаду села, що кошти для його ремонту буде передбачено у бюджеті району. «Якщо ми прагнемо того, щоб наші діти росли здоровими і щасливими, то нам треба думати про відкриття садків та створення належних умов для їх роботи»,- сказав голова Мукачівської райдержадміністрації.

Представники депутатського корпусу сільської ради звернулися з проханням допомогти облаштувати одну з вулиць. Востаннє її ремонт проводився тридцять років тому. Було прийняте рішення для початку підсипати дорогу гравієм. За цей об’єм робіт візьметься філія «Мукачівський райавтодор», а силами мешканців вулиці депутати пообіцяли почистити та облаштувати кювети біля будинків.

Після спілкування з жителями Макарівської сільради керівник району відвідав об’єкти соціальної сфери та поспілкувався з трудовими колективами. Зокрема він побував у загальноосвітніх школах сіл Барбово, Макарьово та Барбівському садочку. Зараз майже у всіх закладах ведуться ремонтні роботи.

Зокрема, у Макарівській ЗОШ I-III ст. завершується реконструкція покрівлі та оновлення фасаду, для чого з бюджету району виділено 99 тис.грн. Роботи з косметичного ремонту груп та фасаду майже добігли кінця і у садочку села Барбово. До колективу цього дошкільного закладу Ілля Токар завітав з приємною звісткою. На початку навчального року за рахунок спонсорських коштів малюки отримають у подарунок нові меблі: 40 ліжечок і стільки ж стільчиків та 10 столів. Подібні комплекти виділено й на інші дошкільні заклади району.

Під час робочої поїздки голова Мукачівської райдержадміністрації поцікавився станом справ в галузі охорони здоров’я. Він відвідав Макарівську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, яка обслуговує 2726 людей. Торік заклад здобув друге місце на обласному етапі конкурсу з визначення кращої амбулаторії загальної практики сімейної медицини і отримав у подарунок автомобіль.

Принагідно головний лікар подякував Іллі Токарю за підтримку сільської медицини та попросив допомогти з ремонтом котельні, каналізаційної системи та придбанням нового обладнання. Керівник району повідомив, що знайомий з цією проблемою, і запевнив, що райдержадміністрація продовжує працювати над тим, аби покращити умови в закладах охорони здоров’я району та поповнити їх матеріально-технічну базу.

«Про забезпечення фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських медамбулаторій транспортом, сучасним обладнанням та ліками, а також відродження сільської інтелігенції йдеться в соціальних ініціативах Президента, які ми, як органи виконавчої влади повинні виконувати»,- зауважив голова Мукачівської райдержадміністрації Ілля Іванович Токар, повідомили ЗІА "Простір" з сектору зв’язків з ЗМІ, громадськістю та з питань внутрішньої політики апарату Мукачівської РДА..
Мукачевo.net
14 серпня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
» Всі новини