В Ужгороді відбувся концерт струнного оркестру (ФОТО)

28 січня у Закарпатській обласній філармонії відбувся концерт Струнного оркестру під керівництвом Сергія Добоша, солістами якого стали гості з Львова, лауреати міжнародних конкурсів, відомий скрипаль Остап Шутко та віолончелістка Ольга Шутко.

В Ужгороді відбувся концерт струнного оркестру (ФОТО)

Попри свій молодий вік (всього два роки) коллектив вже встиг видати два диски. Останній «Різдво для скрипки, віолончелі та оркестру» якраз і дав назву концерту, який проходив у рамках презентації нової платівки. Окрім того, що диск можна було придбати у фойє філармонії, його можна було і виграти, вгадавши з перших нот запропонований твір.

Ужгородцям музиканти представили різдвяні композиції (щедрівки, колядки різних епох), класичні твори (Г.-Ф. Гендель, Пабло де Сарасате, І. Альбеніс), а також сучасну  музику (Богдана Фроляк, ексклюзивні кавер-версії пісень гурту «Океан Ельзи»,  Майкла Джексона, Адель).

Як зазначив керівник Струнного оркестру,  знаний в краї скрипаль Сергій Добош, який працює в Мукачеві, колектив не є постійно діючим і великою мірою  завдячує своєму існуванню співпраці з Остапом та Ольгою Шутко. Саме з ними вони створили багато різноманітних програм. Наразі до складу оркестру  входять  музиканти з кількох міст краю.

Остап Шутко народився в 1976 р. в сім'ї скрипачів ужгородця Івана Шутка та львів’янки Лідії Шутко, народної артистки України.  У 6 років почав грати на скрипці, а в  чотирнадцять -  дебютував на сцені Львівської філармонії як соліст. Навчався у  Львівському Вищому Музичному Інституті ім.М.Лисенка (проф. Л.Шутко),  в школі Гілдхол в Лондоні, у всесвітньовідомого педагога проф.І.Німана і в Національній Музичній Академії України у проф. Б.Которовіча. Свою педадогічну діяльність розпочав у 1999 році, ставши наймолодшим викладачем кафедри скрипки НМАУ ім.П.І.Чайковського за всю її історію. Крім того, активно виступав: грав в дуеті зі своєю мамою, видатної української скрипалькою, був  концертмейстером міжнародного молодіжного оркестру в Байройті (Німеччина) і Лондонського філармонічного Юнацького Оркестру, артистом Державного Камерного Ансамблю "Київські солісти".  Тепер Остап  концертує як соліст і як камерний виконавець в багатьох країнах світу. У 2001 році Академія Мистецтв України нагородила скрипаля Почесним Дипломом "За високу професійну майстерність ". Наразі Остап Шутко є одним із найвідоміших музикантів України, даючи близько 100 концертів на рік.

Останні роки виступає разом зі своєю дружиною Ольгою. Віолончелістка народилася на Півдні України. Закінчила  Запорізьке музичне училище ім. П.Майбороди (викл. Н.Соніна),  Національну музичну Академію ім. П.І.Чайковського, а в 2002  р. аспірантуру при НМАУ (викл. Е.Червова). Після перемоги на Республіканському конкурсі в Херсоні (1993 р.) Ольга Шутко здобула собі славу однієї з найталановитіших віолончелісток України.  Разом з чоловіком виховують трьох синів.

Оксана Чужа для Закарпаття онлайн

31 січня 2014р.

Теги: Добош, Шутко

НОВИНИ: Культура

11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
22:08
/ 1
"Маріупольську драму" покажуть в Ужгороді та Києві
» Всі новини