Перша декларація Народної ради Закарпаття: Ледида - у відставку, ПР та КП під забороною, міліція - з народом (ВІДЕО)

Сьогодні під час чергового народного віче, що в безперервному режимі триває на закарпатському Майдані вже від ранку, оприлюднено першу декларацію новоутворної Народної ради Закарпаття.

Перша декларація Народної ради Закарпаття: Ледида - у відставку, ПР та КП під забороною, міліція - з народом (ВІДЕО)

Перший і основний пункт декларації залишається незмінним - це вимога відставки "регіонального" "губернатора" Закарпаття Олександра Ледиди.

Крім того, Партія регіонів та Комуністична партія України, згідно із декларацією, на Закарпатті - заборонені і поза законом.

Третій пункт документу дещо дублює прийняте сьогодні Закарпатською обласною радою рішення: згідно з ним, військовослужбовцям, силовикам, правоохоронцям заборонено виступати проти народу під час акцій протесту і громадянської непокори. Якщо формулювати коротко, цей пункт відображає вже звичний для закарпатців останнім часом лозунг "Міліція - з народом", що його неодноразово за останні дні було скандовано під час акцій протесту в обласному центрі Закарпаття.

Активісти зазначають, що оприлюднена декларація носить радше декларативний характер, фіксуючи вимоги новоствореного органу народного самоврядування.

Тим часом, на площі Народній, що ось уже який день є осередком обласного Майдану, триває народне віче у форматі "вільного мікрофону". Людей, що зібрались на мітинг, активісти закликають "не розслаблятись", відзначаючи, що сьогоднішні перемоги - хоч і надзвичайно важливі, але більше тактичні.  

28 січня 2014р.

Теги: декларація, відставка, міліція

Коментарі

Читач 2014-01-29 / 09:55:24
Пани прокурори! А чи законно жити на хабарях? Чи законні ваші статки - будиночки, машини і т.п.? Що, усі прокурори живуть у однокімнатних "хрущовках"? До журналістів - розмістіть фото житла керівного складу прокуратури та інших правоохоронних органів. Буде дуже цікаво. Тож хай вони (прокурори та ім подібні) починають боротьбу з корупцією з себе!

Zemlenoi 2014-01-28 / 22:52:08
Так вірно підмічено "безпосиредньо народ керує НР" а не колишні і теперішні опозиційні депутати та їх точення яб теж хотів стати членом НР але навряд чи це можливо))

Геть таких "прокурорів" 2014-01-28 / 21:54:39
Виходить так, що цей "прокурор" Мохорук та його бандоподєльніки в адмінсуді проти мирного вирішення протистояння в Ужгороді, коли обл.рада пішла на компромісне рішенні про створення Народної ради в області, що заспокоїло трохи людей. Виходить, що обласна прокуратура проти миру та порозуміння в Ужгороді та області! Прокуратура області прагне кривавого протистояння !!!!!!!!! Люди цього не допустять!!!!

ВАаня 2014-01-28 / 21:43:36
Хлопці, якщо пишете якісь коментарі, то не полінуйтеся глянути, що відображено в положеннях Конституції України та законів України.
Скажу одне, що рішення ухвалені обласною радою не є посяганням на державний устрій України або зміни системи державного управління.
ст. 5 Конситуції обумовлює, що джерелом влади є народ, який здійснює владу як безпосередньо, так і через органи державної влади та місцевого самоврядування. Як бачите, Конституція не вказує, як саме мають називатися такі органи!Отже, народ має право самостійно вирішувати хто і на яких підставах має представляти його інтереси у державно-владних відносинах. Так само, народ має право самостійно визначати назву цих органів та делегувати їм відповідні представницькі повноваження!!!

911 2014-01-28 / 21:33:01
Та ще на Закарпатському обласному адміністративному суді та прокуратурі області світ клином не зійшовся! Сьогодні справедливих та незалежних судів в Україні не існує.Усю судову систему необхідно чим скоріше реформувати, в силу свого краху.Держава з такою судовою системою не має права на існування, в принципі.Тому можуть оскаржувати хоч до Папи Римського і до Небесного Отця, народ України своє слово сказав та продемонстрував, що ПР пішла в небуття і має формуватися нове громадянське суспільство з європейськими моральними цінностями.Звичайно буде дуже важко, важко буде знайти компроміс.Як кажуть в народі, ранений звір є дуже небезпечний для життя оточуючих!

до Пан 2014-01-28 / 20:53:20
Йой-йой, яке страшне!! Націоналісти?!! Мабуть і немовлят їдять?!!?!

Пан 2014-01-28 / 17:42:00
Люди они в народное пропихивают свою партию свобода а это националисты ..

ЧИТАЧ-2 2014-01-28 / 17:08:18
Пункт 5. Націоналізувати сонячну електростанцію в с. Кібляри яка належить сім"ям ЛАДИДИ і Андріївим Андрія та БОГДАНА.

Українець 2014-01-28 / 16:14:14
Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування.

Ключовий елемент тут - "Народ здійснює владу безпосередньо"

А прокурори бояться, бо вони настільки в корупційних схемах замішані, що скоро ми всі будемо шоковані від правди. Я думаю, що закон і наслідки правопорушень вони знають добре і знають що їх очікує.

хана вам РАДникам 2014-01-28 / 16:06:48
Рішення Закарпатської облради від 28 січня — незаконні!
Прокуратура Закарпатської області звернулась до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправними дій Закарпатської обласної ради щодо голосування 28 січня 2014 року про утворення Закарпатської обласної народної ради, а також з інших питань.

Як повідомив заступник прокурора області Віталій Мохорук: «Ухвалюючи це рішення, обласна рада всупереч норм Конституції України та Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" передбачила створення нелегітимного органу - народної ради, чим здійснила спробу зазіхнути на конституційний лад держави та підірвати авторитет органів влади й місцевого самоврядування».
«Стаття 6 Конституції України чітко встановлює, що державна влада в Україні здійснюється на засадах її поділу на законодавчу, виконавчу та судову, і відповідно до даної норми згадана у рішенні Закарпатської обласної ради народна рада не підпадає під жодну з гілок влади і не може здійснювати державну владу» - пояснив заступник прокурора області. «Окрім того, - продовжив Віталій Дмитрович, - і пункт рішення сесії Закарпатської обласної ради щодо створення виконавчого комітету згаданої народної ради, прийнято із порушенням норм Конституції України та ряду законів чинного законодавства, адже жодною нормою Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема, положеннями глави 4 («Повноваження районних і обласних рад» – статті 43-44), а також Конституцією України та іншими законами України створення виконавчих комітетів або інших виконавчих органів обласних рад не передбачено.
З огляду на вказане, дії Закарпатської обласної ради з голосування 28 січня про утворення Закарпатської обласної народної ради, виконавчого комітету суперечить як Конституції України, так і нормам Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом на прийняте рішення» – резюмував заступник прокурора області.

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

вариський 2014-01-28 / 15:53:11
Слава тобі Господи!Слава Закарпаттю!Слава Україні!

Володя 2014-01-28 / 15:52:05
Дорогi украинцi-закарпатцi
Подивиться як ви живете, працюете на хабарі чиновникам та ликарям убивцям, Ви платете за все навiть за роботу пiсля навчання, якщо захворiете без грошей вас нелiкуватимуть.Самим немае на нормальне життя,a ви ще будете носити цим шакалам?? Так? Тодi будете вічними рабами.Підніміться з колін люди добрi,прямуйте за кращим майбутнiм для своiх дiтей скажить свое я.

Читач 2014-01-28 / 15:51:25
Пунк 4. Націоналізувати "Золоту гору" та передати сиротам Закарпаття.

12345 2014-01-28 / 15:37:15
молодці

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини