Народна рада Закарпаття засудила спробу антиконституційного заколоту в Україні

17 січня 2014 року в м. Ужгороді відбулось позачергове засідання ради Народної ради Закарпаття. Під час засідання було розглянуто наступні питання:

1. Про спробу антиконституційного заколоту представниками правлячої більшості партії Регіонів та Комуністичної партії у Верховній Раді України 16 січня 2014 року;

2. Про участь Народної ради Закарпаття в акціях протесту проти узурпації влади партією Регіонів та Комуністичною партією в Україні;
   
3. Про участь Народної ради Закарпаття у Всенародному Віче в м. Ужгороді 19 січня 2014 року;

4. Про координацію дію Народної ради Закарпаття з громадським Конвентом громадських активістів м. Ужгорода;

5. Про прийняття заяви Народної ради Закарпаття щодо оцінки антиконституційних дій правлячої більшості партії Регіонів та Комуністичної партії у Верховній Раді України 16 січня 2014 року.

6. Різне.
    
Участь у обговоренні питань порядку денного, зокрема, прийняли: Роман Молдавчук (партія «Європейська платформа»), Петро Станко (ГО «Праві»), Віктор Бедь (ГО «Християнсько-народна спілка Закарпаття»), Євгеній Молнар (Ужгородська федерація єдиноборств), Тарас Деяк (ГО «Карпатська Січ»), Анатолій Костюк (ГО «Молодь Закарпаття»), Юрій Дранчак (партія «Україна соборна»), Валерія Сіка (ГО «Молоді вчені»), Олена Шимко (комітет НРЗ з міжнаціональних відносин), Антоніна Вчорашня (парті «Республіканська християнстка партія»), Арпад-Роберт Драшковці (комітет НРЗ з міжнаціональних відносин), Руслан Каганець (ГО «Карпатська Січ»), Олександр Сачко (партія «Конгрес українських націоналістів»), Олександр Марусенко (комітет захисту прав людини НРЗ) та інші.

В ході засідання відбулась робоча зустріч із представником громадського Конвенту громадських активістів м. Ужгорода Павлом Гомонайом, за результатами якої було досягнуто домовленість про співпрацю між Народною радою Закарпаття і громадським Конвентом м. Ужгорода.

За результатами розгляду та обговорення питань порядку денного Народна рада Закарпаття вирішила:

1. Засудити спробу антиконституційного заколоту представників правлячої більшості партії Регіонів та Комуністичної партії у Верховній Раді України 16 січня 2014 року.

2. Вважати прийняті, з порушенням Конституції  і діючого законодавства України,   16 січня 2014 року Верховною Радою України законопроекти, внесені правлячою більшістю партії Регіонів та Комуністичної партії, антиконституційними і такими що грубо порушують конституційні права і свободи громадян.

3.  Підтримати ініціативу широкої громадськості щодо скликання Всенародного Віче в м. Ужгороді 19 січня 2014 року об 13.00 (пл. Театральна) та прийняти в ньому участь.

4.  Налагодити  координацію дій та співпрацю Народної ради Закарпаття із громадським Конвентом громадських активістів м. Ужгорода.

5. Схвали заяву Народної ради Закарпаття  щодо оцінки антиконституційних дій правлячої більшості партії Регіонів та Комуністичної партії у Верховній Раді України 16 січня 2014 року (текст додається).

6. Заяву Народної ради Закарпаття щодо оцінки антиконституційних дій правлячої більшості партії Регіонів та Комуністичної партії у Верховній Раді України 16 січня 2014 року довести до відома  широкої громадськості, органів державної влади, місцевого самоврядування та ЗМІ.

Прес-служба НРЗ

Додаток:

ЗАЯВА НАРОДНОЇ РАДИ ЗАКАРПАТТЯ 
ЩОДО ПОДІЙ У ВЕРХОВНІЙ РАДІ УКРАЇНИ
16 СІЧНЯ 2014 РОКУ

16 січня 2014 року Україна і світ стали свідками антиконституційної діяльності правлячої більшості партії Регіонів та Комуністичної партії у стінах Верховної Ради України. Грубо порушуючи Конституцію та закони України, провладна більшість своїми діями цинічно знищили інститут парламентаризму та у незаконний спосіб (не дотримуючись встановленого порядку підготовки, обговорення та прийняття законопроектів) проголосила антиконституційні закони, які грубо порушують права і свободи громадян.

За таких умов можемо констатувати, що Верховна Рада України 16 січня 2014 року, в очах українського народу перестала бути найвищим законодавчим представницьким органом народовладдя в Україні. Така Верховна Рада України, правляча більшість якої нехтує Конституцією України та конституційними правами і свободами громадян, не має права на свою діяльність.

Єдино правильним виходом із глибокої політичної кризи,в якій з вини правлячого режиму опинились Україна і український народ, є дострокові вибори до Верховної Ради України та президента України. Першим кроком до подолання цієї політичної кризи повинні стати вибори нових народних депутатів України, досягти яких можна і потрібно шляхом дострокового складання повноважень народних депутатів України представниками опозиційних фракцій у Верховній Раді України, а також всіма тими народними депутатами, які не втратили власну гідність і совість перед українським народом.

Зважаючи на вищевикладене Народна рада Закарпаття закликає всіх свідомих народних депутатів України, для яких інтереси українського народу та Української державності є вище власних егоїстичних інтересів, достроково скласти свої повноваження, тим самим подавши особистий приклад порядності, патріотизму, мужності та послідовності у боротьбі з антинародним режимом, так само, як цей приклад засвідчують мільйони українців, котрі не прикриваючись депутатською недоторканістю кожного дня і ночі ризикують власними достатком, безпекою і життям на майданах Києва, великих міст та містечок по всій Україні.
Україні потрібна нова Верховна Рада – новий найвищий законодавчий представницький орган народовладдя в Україні, який буде працювати у відповідності до Конституції України і захищати конституційні права та свободи громадян.

Одночасно звертаємось до Всеукраїнського Майдану (Віче) у м. Києві, черговий багатолюдний збір якого відбудеться 19 січня 2014 року:

Дорогі співвітчизники! Україна у небезпеці!

Настав час перейти від слів, до конкретних дій по захисту наших конституційних прав і свобод. Слід переступити через власні амбіції, перетягування канату першості та розбрат. Потрібно об’єднатись і всією українською громадою обрати лідера (новітнього Гетьмана України) - сьогоднішнього національно-визвольного руху у боротьбі із зрадниками національних інтересів України, казнокрадами, корупціонерами і бандитами від владі.

Український народ повинен зробити вирішальний крок на шляху до побудови демократичної соціальнозорієнтованої правової європейської держави!
Ні диктатурі! Ні тоталітаризму!

Так народовладдю в Україні! Слава Україні!

17 січня 2014 року. м. Ужгород

Народна рада Закарпаття (громадсько-політична коаліція)

18 січня 2014р.

Теги: диктатура, демократія

Коментарі

Міко 2014-02-10 / 11:27:27
Фамілії люди хоть уберіть, а то ганьба їм буде

Вуйко Славко 2014-01-19 / 00:09:47
Підтримую - розширяйте опір антиконституційним діям!

Олександр 2014-01-18 / 19:58:35
Давно пора діяти РІШУЧЕ!!!

Ужгородець 2014-01-18 / 18:18:43
Підтримую !!!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини