Уряд зобов'язався відремонтувати дороги, прилеглі до закарпатських букових пралісів

Кабінет міністрів України розпорядився провести ремонт доріг, прилеглих до об'єкта «Букові праліси Карпат»

Уряд зобов

Заходи з благоустрою гірських населених пунктів Закарпатської області в зоні української частини природного об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Букові праліси Карпат і давні букові ліси Німеччини» сприятимуть розвиткові регіону і позитивно вплинуть на імідж України. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов.

«Реалізація Плану заходів забезпечить збереження української частини природного об'єкта і сприятиме соціально-економічному розвитку регіону, підвищенню іміджу України на міжнародній арені», - підкреслив міністр.

Зокрема, він повідомив, що пропонується визначити перелік автодоріг місцевого значення, які ведуть до об'єкта, й опрацювати можливість їх включення до переліку автодоріг загального користування державного значення, а також провести ремонт доріг та забезпечити утримання дорожньої інфраструктури.

Крім того, планом заходів передбачено проведення газифікації населених пунктів, розташованих у межах природного об'єкта, зокрема, селищ Рахівського, Тячівського та Великоберезнянського районів Закарпатської області. Також планується здійснити переоснащення систем опалення адміністративних і житлових будинків різних форм власності на використання електроенергії та інших альтернативних, поновлюваних видів енергії.

За словами міністра, окремий пункт заходів стосується вирішення питання щодо збирання, зберігання та утилізації побутових відходів на територіях, прилеглих до української частини об'єкта.

«Слід зазначити, що згідно з планом заходів, планується провести оцінку стану курортно-туристичних ресурсів гірської частини Закарпаття, розробити регіональну програму охорони і раціонального використання туристичних ресурсів, створити туристично-інформаційні центри, сприяти розвиткові сільського туризму», - підкреслив Прасолов.

Об'єкт «Букові праліси Карпат» (українська та словацька частини) у 2007 році включений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Україна як учасник Конвенції про охорону всесвітньої культурної і природної спадщини, з 1988 року зобов'язалася забезпечити охорону та збереження об'єктів, які включені до списку ЮНЕСКО. Це вимагає здійснення певних заходів для підтримання території української частини об'єкта в належному стані.

15 січня 2014р.

Теги: праліси, буки, ЮНЕСКО

Коментарі

Ужгородець 2014-01-16 / 11:09:48
Якщо регіанал хоче побудувати дорогу значить він хоче там побудувати свою віллу. Не забувайте про це! І тоді з'явиться в заповіднику забор і буде там полювати властьімущі. Не будьте люди дурними! Поки країна не встане з колін жодна влада не побудує нормальні дороги. А цього не буде поки корупція і беззаконня буде процвітати. Поки будуть нести взятьки чиновникам, гаїшникам, суддям, усім - доти нічого не зміниться. Єдина можливість зламати систему повністю ліквідувати корупцію - вона живить цю владу!

блокування 2014-01-15 / 20:43:27
Зніміть подобенки Деркача і вийдіть хоч раз перекрити дорогу, як зробили в Довгому, то може вас хтось і вчує. Коли просять, а не вимагають, влада глуха.

Копачанин-владі 2014-01-15 / 20:37:07
Так запишіть наше село хоч у букові, хоч у березові, хоч у вербові, хоч у ліщаннкові, хоч у дубові (дубова ваша голова) праліси,- лиш відремонтуйте дорогу із Ізи до Копашнова. Три роки у Копашнові ні однієї ями не заплатали, зате біг-борди смолоша Деркача нас по такуй дорозі з празниками вітають. Сьогодні люди сміялися, а чому нас не привітав Деркач з одиннадцятирічч"ям створенням Вікіпедії? Що не св"ято, то у Копашнові новий біг-борд, а ями на дорозі не ремонтовані.

НОВИНИ: Соціо

23:58
/ 1
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 7
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 1
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
» Всі новини