Мер Ужгорода "наїхав" на "Закарпатгаз"

Причиною для різкої критики з боку міського голови Віктора Погорєлова на адресу облгазу стало розриття кількох вулиць міста через нещодавну аварію і відсутність належного повідомлення ужгородців про виникнення аварійної ситуації і пов'язане з нею екстрене відключення газу.

Мер Ужгорода "наїхав" на "Закарпатгаз"

Як повідомив сьогодні під час засідання виконавчого комітету міський голова Віктор Погорєлов, розриття, до яких вдався «Закарпатгаз» минулої неділі для ліквідації аварії, робилось без аварійного ордеру. Більше того, обурився мер, попередньо установа повідомила про проведення планових ремонтних робіт, хоч насправді мала місце саме аварія у мережі.

Про виникнення аварійної ситуації, зазначив Віктор Погорєлов, до всього ще й не була вчасно повідомлена міська оперативно-аварійна служба. Яка, своєю чергою, не змогла оперативно довести до відома мешканців, які через аварію залишились без газопостачання, інформацію про вимушене перекриття газу. 

«Близько доби 370 будинків, в тому числі, багатоквартирних, були відключені від газу. Доба – це серйозно, але люди не були належно до цього підготовлені. Чому відключення газу відбувалось без інформування населення, а розриття вулиць – без аварійного дозволу? Я розумію, що це вибухонебезпечна ситуація, але ж є всі контакти, є можливість оперативно скоординувати роботу, зв’язуватись і вирішувати ситуацію. Газовики цього не зробили, відтак, населення не було вчасно повідомлене про проблему», – повідомив Віктор Погорєлов.

А заразом – дорікнув «Закарпатгазу» за інертність у питанні модернізації мереж і систем газопостачання в місті, через що аварії трапляються значно частіше, аніж це може бути. За словами Віктора Погорєлова, обленерго за останні роки спромоглось на інвестиції в модернізацію системи освітлення Ужгорода на суму близько 80 мільйонів гривень.

«Системи ж облгазу, які існують вже понад пів століття, зношені: часто-густо не працюють «задвижки», труби діряві… Як тільки в систему подається трохи більший тиск газу, одразу з’являються витоки, а це ще більш небезпечно, ніж у водників чи енергетиків», – зазначив міський голова Ужгорода.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

15 січня 2014р.

Теги: Закарпатгаз, мер, газ

Коментарі

12345 2014-01-15 / 21:34:40
Мер наїхав на Закарпатгаз!!!! за що за те що ті виконують свою роботу??? Шанвний мер наїдьте на комунальників які взагалі не виконують свою роботу Ужгород велика помийна яма Ви його довели до цього ганьба просто,на мою думку Ви зводете рахунки з облгазом!!!

ПБСГУ 2014-01-15 / 21:22:06
Стаття дуже цікава і пронизлива.
Пан мер навели дуже великий порядок з освітленням европейського міста, а саме в районі готелю "Європа" (де він і проживає).
Щодо газовиків - вони зробили все правильно локалізація та ліквідація витоку. Брали вони ордери чи не брали все це нічого не змінить. Наскільки відомо аварія сталася у вихіний день. Хто буде чекати представника муніципалки щоб той виписав аварійний ордер, який самі працівники міськради незнають хто його в першу чергу повинен підписати (мер чи купа його заступникців, хто візьме на себе відповідальність у разі чого... Пригадаймо Анкудінова-Руська).
"...до всього ще й не була вчасно повідомлена міська оперативно-аварійна служба. Яка, своєю чергою, не змогла оперативно довести до відома мешканців ..." - це не служба, а один пенсіонер який не може відповісти на просте питання Чому в такомуто районі міста немає світла? або знімають слухавку і не можливо дозвонитися.
На цьому про великого мера комунальщика все бо немає про кого вести розмову і шкода нервів.
А газовикам велике спасибі.

мішико 2014-01-15 / 15:22:43
блін, яка модернізація системи освітлення Ужгорода? про що йде мова? центральні вулиці? пройдіться ввечері мікрорайонами, вулицями, де реально мешкають люди і на помацки після роботи йдуть до своїх осель - по болоту, через воду, перестрибуючи ями або маневруючи бо камінчиках через відсутність нормального покриття на тротуарах!!!! ганьба, жах, що коїться у місті з тротуарами. шановний пане мер, скажіть це нормально коли мешканці будинків, замінюючи у себе вдома вікна виносять старі підвіконня і кладуть їх тротуари де найбільші лужі під час дощів??? це нормально коли стару плитку збивають вдома, трощать її і засипають ями на дорогах??? я мовчу про дороги. Я 21 рік живу на чорновола - жодного разу не ремонтували тротуари, він просто відсутній подекуди.... відсутність бордюрів, місць для паркування для машин під будинками. автовласники змушені паркуватися на залишках зелених зон або тих же тротуарів!!! це нормально у "європейському місті" як ви любите називати ужгород. ви європейський мер? ви господарник?

ужгородець 2014-01-15 / 15:14:44
Позиція мера заслуговує високої оцінки,адже таке ставлення ПАТ"Закарпатгаз" до населення просто не припустиме,свічить про повне ігнорування вимог захисту населення при надзвичайних ситуаціях.Слава Блгу,що все обійшлось!

Дені 2014-01-15 / 14:49:05
Витоки газу є завжди просто з підвищенням тиску до нормативного збільшуються і витоки газу тобто втрати.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини