В Ужгороді відбулися збори ініціативної групи по створенню НО «Майдан»

Ужгородці, які проявили себе активними діями у відстоюванні інтересів громади обласного центру в різних сферах життєдіяльності міста, зокрема на площі Народній та місцевому ЄвроМайдані, зібралися для того, щоби ініціювати створення ужгородського об’єднання «Майдан». Принциповою для тих, хто зібрався, є реалізація ідей Майдану на місцевому рівні. Іншим принциповим підходом є організація об’єднання як ініціативи знизу.

В Ужгороді відбулися збори ініціативної групи по створенню НО «Майдан»

Також учасники зустрічі погодилися на тому, що в основу діяльності ужгородського «Майдану» буде покладено пошук точок дотику, а не того, що роз’єднує.

Організація відкрита абсолютно для всіх, хто готовий долучитися до докорінної зміни системи влади – як на індивідуальному рівні, так і на рівні вже існуючих організацій та партій.

Учасники зустрічі прийняли спільну заяву:

Активісти захисту ужгородської площі Народної та організатори ужгородського Євромайдану взакликають до створення широкого громадського об’єднання «Майдан»  в обласному центрі Закарпаття з метою відстоювання європейського вибору України, збалансування існуючої системи влади та усунення дискредитованого правлячого режиму В.Януковича, який став загрозою суверенітету держави.

Так сталося, що нищення архітектурної пам’ятки в Ужгороді, яка символізувала  його європейську історію, безпосередньо передувало загальній політичній кризі, що розгорілася в країні через відмову уряду та президента підписувати договір про асоціацію з Європейським союзом. Наступні події довели, що така поведінка режиму не є випадковою і вона означає різкий розворот цивілізаційного вибору від пріоритетів прав людини, верховенства закону, прозорості та підзвітності влади до утвердження деспотії за східним зразком та увіковічення правлячого клану.

Фактично всі події, що відбулися в Ужгороді навколо площі Народної, згодом повторилися в загальнодержавних масштабах в Україні. Це  непрозоре прийняття рішень всупереч громаді та місцевому самоврядуванню, корупційна основа оборудок, насильницький розгін протестів, неправомірні рішення судів, кругова порука державних чиновників та провладних засобів масової інформації. Кількарічне накопичення такого негативу через узурпацію влади шляхом зміни Конституції й мало своїм наслідком вибух на Майдані. Знахабнілі чиновники, захищені підконтрольними й продажними судами, силовими структурами, відсутністю громадського контролю втратили відчуття реальності і взяли курс на довічне консервування влади, як це відбувається в країнах Митного союзу та інших диктаторських анклавах.

Як результат, в суспільстві визріло розуміння, що навіть локальні рішення, які стосуються виключно конкретної громади, необхідно вирішувати лише через зміну системи влади. Бо існуюча -  людей не чує і не хоче розуміти.

Загальноукраїнський спротив насильству породив зовсім іншу реальність в Україні. Суспільство вже стало дієвим чинником змін. Однак для ненасильницького, легітимного способу заміни існуючого режиму потрібен певний і, можливо, достатньо тривалий час -  інакше це буде не європейський вибір. Та й для нас самих вчитися жити у виключно правовому полі залишається пріоритетом.

Тому ми запрошуємо:

Об’єднатися всіх небайдужих громадян заради вищих цілей: збереження суверенітету України та збереження права народу бути єдиним джерелом влади.

 Створити осередки громадського та інтелектуального спротиву узурпованій владі з одночасним продукуванням конструктивних рішень питань державного устрою та місцевого самоврядування.

Організувати взаємодопомогу небайдужих громадян, громадських організацій, політичних партій, які сповідують зазначені цілі.

Долучитися до створення інтелектуального банку ідей для запровадження людяних, зрозумілих та цивілізованих правил для співжиття українського суспільства.
 

Ті, хто має цікаві пропозиції і хоче долучитися в ініціативи по створенню в Ужгороді Народного об'єднання "Майдан", можуть звертатися на електронну адресу zak.maydan@gmail.com .

26 грудня 2013р.

Теги: Майдан

Коментарі

шоні 2013-12-30 / 01:49:44
нехай виправлять на "верховенство права" замість "верховенства закону", бо так ся мож дописати до пріснопамятного Андрєя Януарьєфічья Вішінскаво

Громадянка 2013-12-29 / 20:40:17
"Підсумовуючи: давайте, кожен з нас, на своєму місці та в межах наявних можливостей, працювати на об’єднання зусиль. Зміцнюючи навколо нас усе живе і правильне – відсікаючи неживе і хибне. Бо попереду дуже напружені й тривожні часи, Янукович уже не сам, за ним Кремль – вистоїмо лише разом!"
Це заключна цитата із статті Гриценка-і це головне.

Громадянка 2013-12-29 / 20:33:18
Ужгородцю.
Шановний,як ви такий обізнаний про всіх і все-
будь ласка,проявляйте ініціативу,пропонуйте
достойні кандидатури і щось робіть.Можливо,ви один
або все ваше оточення святі,нічим ніколи себе
не заплямували?Починати завжди треба із себе...

Ужгородець 2013-12-29 / 20:30:19


Майдан злили – Гриценко http://blogs.pravda.com.ua/authors/grytsenko/


Ужгородець 2013-12-29 / 19:56:12
Ніхто таким перевертням як Шафарь (співучасник групи Погорелова-Касперова-Волошина по деребану майна громади Ужгорода), Піпаш (прислуга Балоги і Ващука одночасно), Буланов (міськдепутат, що погряз теж у корупційних голосуваннях) не вірить і вірити не буде. Такі персонажі не для керівництва Майданом. А те що Шафарь зараз приписується до Майдану, так це зрозуміло, спасає свою шкуру на майбутне. Шафарь одна із головних корумпованих персон в Ужгородській міській раді і те що його підтримують нардепи Пацкан і Лунченко, їм це честі не робить...

Sezam 2013-12-29 / 17:45:05
Tut glavnij komentator vizhu Vasya

Vasya Uzbagojsya. Ti politicheskij trup. Ne nado zavidovat.

О.Д. 2013-12-29 / 17:08:00


112, ви плутаєте різні ініціативи. Та, про яку йдеться тут, створна знизу, а не зверху, і точно без паскуд, що прикривають своє минуле ))


112 2013-12-29 / 17:02:19
Чергова політична сила, яку очолять політики корупціонери... І кому воно потрібно ? Може хай майдан очолять прості студенти активісти? І інші молоді люди? І тих грязних паскуд, які прикривають своє минуле майданом, вигнати?

До "Надія" 2013-12-29 / 14:49:30
Якщо хтось продався Шафарю за тарілку супу, що зварений ним з викрадених грошей пограбованого міста, то доберемось і до цих перевертнів! А щодо "гидких функціонерів"-помиляєтесь, бо "милуючись" Шафарем, забули справжніх героїв і патріотів, як наприклад О.Волосянський. Дуже гірко і прикро і несправедливо...

Надія 2013-12-29 / 05:09:47
Я була на цих зборах. За Шафаря проголосовала більшість присутніх. А ось голова фракціі БЮТ, якого до речі вигнали з партіі Батьківщина криком пробував вирішити своі питання, та поставити у президію лбдину, яку ніхто не знає.
Усі знають що Шафарь матеріально підтримує Євромайдан в Ужгороді більше місяця, а героі палатки обливають людину брудом. Вони сліпі, не бачать навідь те що людині машину спалили. Гидкі функціонери.

йотьо 2013-12-28 / 22:56:27
Нехай Шафарь розповість Євромайдану як продавали комплкс будівель ужгородської "Корони"!Він був в конкурсній комісії з приватизації.Що йому робити у ВО"Майдан" з такими навиками служіння далеко не на благо міської громади?

прохожий 2013-12-27 / 22:56:49
Останні голосування в раді показують, що Шафарь разом з теперішньою владою, як він це прокоментує ?

Русин 2013-12-27 / 18:52:06
На Лівобережній всі спиті і прокурені наркотою. Постаралась їх донецкая ратная еліта. Таке стадо, яке недавно показували як вони отримують порцію якихось помий від владних шнирів, показує, що там народ у набагато гірших умовах і ним легше маніпулювати.

Шіфера -Г Е Т Ь!!!!!!!!! 2013-12-27 / 14:14:35
Влада досягла сьогодні неабиякого успіху через "ні магу" проштовхнувши в керівництво НО "Майдан" провокатора і сіксота Шафаря. Тепер цей пройдисвіт буде зливати владі все, що народ буде напрацьовувати у боротьбі з режимом. Видно історія нас нічому не навчила. Не здивуюсь, якщо на наступне засідання організації цей орел приведе з собою "представників від народу" погорелого, волошина і касперова, з якими у нього добре виходить красти майно ужгородської громади

О.Д. 2013-12-27 / 11:24:47
Аабб, дійте ))

Аабб 2013-12-27 / 08:07:35
Шановні порозумійте, влада переслідує тих хто ходить на майдан! Після того як все затихне імбіцил дасть наказ зарештовувати людей, звинувачувати їх у ксенофобії, сепаратизмі. Потрібно діяти так, аби про це незнав ніхто.

Ольга 2013-12-27 / 00:07:07
А чого не говорять про тих, хто не піьримуе оппозицію і майдан, ніби то їх і не має? Вони є і їхні заклики дуже схожі на жовтневі малюнки " Аврори", вони на Лвобережній нещодавно з'явилися. http://vk.com/revolution_of_ukraine?w=away-28766292_79731

бетяр 2013-12-26 / 23:07:58
Все правильно. Мусимо щось робити. Після свят зв"яжуся з вами. Організація буде жити, якщо будуть конкретні справи

НОВИНИ: Політика

11:15
/ 2
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини