Балога прокоментував кремлівське пропагандистське відео на тему Закарпаття і розколу України

Народний депутат Віктор Балога у своїй сторінці в соціальній мережі Фейсбук прокоментував появу пропагандистського відеокоментаря, що його специфічний спосіб почали тиражувати в Україні. На думку політика, "ці байки російської пропаганди (у яких йдеться про Закарпаття і нього особисто) мають стільки ж спільного з реальністю, як і перекриття метро з загрозою мінування".

Балога прокоментував кремлівське пропагандистське відео на тему Закарпаття і розколу України

"Скинули мені це відео. Кажуть, таке і йому подібне, зараз активно гуляє інтернетом. 

Подивився, послухав, дізнався дуже багато нового про Закарпаття і про себе особисто. Не важко здогадатися, з якої країни тут ростуть ноги. Але за дивним збігом обставин, такі речі починають з'являться або у відповідь на нашу громадянську активність, або в період кризових ситуацій.

Також, зараз російські ЗМІ активно поширюють байки про «впливових русинів, орієнтованих на Росію», і що «у випадку чого» – Закарпаття від’єднається. А вірніше – приєднається до РФ", – повідомляє В.Балога.

"Не хочу навіть коментувати ці роздуми хворих людей, але щоб вони не поширювалися нашим інфопростором, вважаю своїм обов’язком сказати: нічого подібного немає, ніколи не було і бути не може, в принципі. Закарпаття – єдиний регіон в Україні, де нікого не треба агітувати за євроінтеграцію. 348 місцевих рад області із 351 прийняли рішення про підтримку шляху на зближення з ЄС. Тому, ці байки російської пропаганди мають стільки ж спільного з реальністю, як і перекриття метро з загрозою мінування", - констатує політик.

Зараз кремлівська пропаганда випродукувала цілий ряд таких роликів, які в Україні і за кордоном очорнюють імідж Майдану і людей, які підтримуть європейський вектор розвитку України.

22 грудня 2013р.

Теги: пропаганда, розкол, Балога

Коментарі

лоці 2014-07-14 / 00:23:56
пане Василію, знімаю перед Вами калап.

Василій 2013-12-25 / 15:39:43
1000 років назад було два поняття, що таке Русь та русини. Перше (вузьке) поняття означало безпосередньо Русь. Друге (широке) поняття застосовувалось в міждержавних стосунках (з поляками, угорцями та інш.). Різниця між вузьким та широким значенням можна прослідкувати на прикладі Австрії. В вузькому значенні аналогія тої етнічної Австрії, що ми маємо зараз. Австрія в широкому значенні включала в себе наприклад Львів, Прагу. Як би там склалося, якщо б австрійці поміняли б назву своєї держави, вони мали б право в любий момент повернути її собі, бо це навіки їхнє. Ні Львів ні Прага не мали б право казати, що ви перестали тепер себе так називати, тепер ми австрійці.
Що ж таке було Русь в тому вузькому, головному значенні. Навіть з досліджень російських істориків 20 століття Рибакова, Тихомирова та інших, які досліджували древні літописи, самоназва "Русь" та "русини" 1000 років назад належала тільки полянам, які проживали 1000 років назад на території, в яку входили Київ, Чернігів, Переяслав та інші міста і села навколо цих міст. Руссю не називались навіть території сучасних Житомира (150 км від Києва), Луцька, Львова. Не дивлячись на фальсифікації московської пропаганди, Руссю в вузькому значенні не називались Новгородські землі, не говорячи вже про Суздальські та Московські. Населення яке проживало в тих містах які не входили в Русь вузького значення, в відношеннях внутрі Київської держави того часу, русинами не називались. З вищесказаного ясно що і територія сучасної Закарпатської області не мала підстав називатись Руссю в вузькому значенні.
Київ як центр природних Русі, та русинів має право повертати собі офіційно ці назви в зручний для себе час (не офіційно духовно розвинені українці всі ці століття і так знають що вони русини). В наш час перейменувати назву Україна на Русь не можливо, тому що Московія скаже -що ви викручуєтесь, ми же все русские и давайте в одно государство. Ви ж бачите як московити спекулюють, що закарпатці себе називають себе русинами і хочуть відколоти від України та приєднати до себе. Назва Україна для русинів-українців свята, бо вона була щитом і зберегла народ від поглинаня московитами. Але Русь-Україна прийде до можливості називатись природною назвою, а Росія втратить можливість називати себе сучасною назвою, бо Росія це назва Русі в грецькому прочитанні. Не знаю, чи мова закарпатців являється окремою мовою, це окреме питання, але русинською мовою може називатись тільки мова Києва, тобто сучасна українська мова. Якщо закарпатці захочуть наполягати, що їх мова окрема, то назва повинна бути інша ніж русинська. Чиєсь несправедливе наполягання, що зараз тільки закарпатці являються русинами це ніж в спину
русинам-українцям, які багато століть тяжко борються з Московією за вкрадену в них історію і назву. І цей ніж безумовно провокують хитрі московити, які все роблять для відтворення своєї імперії. Назва "Україна" складається з двох слів. "У" та "Країна". "У" означає ВСЕРЕДИНІ. "Україна" означає ВСЕРЕДИНІ КРАЇНИ, а країна -Русь. Значить, УКРАЇНЦІ це просто означає - люди нашої країни, співвітчизники, наші. Таке поняття допомогло Русинам-Українцям відгородити від московитів, які вкравши історію Русі ще зазіхають на весь народ.
Ще приведу приклад зміни назв держави. Елада (назва древньої Греції) належить тільки сучасній Греції в цілому, і вони мають право коли захочуть її повернути. І ніхто не має права їм завадити і взяти назву собі, навіть якась провінція бувшої Елади, ні під яким приводом. Як ми називаємо Еладу древньою Грецією, настільки українці мають право називати Русь древньою Україною, а з часом повернути древню природну назву.

смерш 2013-12-24 / 23:05:02
сам "гуно" галицько-москальское русины есьть были и будут...

111 2013-12-23 / 20:50:56
Мацкалі спонсорують, а наші запроданці раді лизати! Ми їх знаєме і памятаєме. Ганьба!!!!!

О.Д. 2013-12-23 / 15:47:39


Ось відео з цією ж особиною. Тільки тут вона не "ветеран разведки полковник Сергей Разумовский", а звичайний путінський провокатор і "гражданін Рассии" Сергей Рощин - http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=XQw5Kvi8od0 . :)


О.Д. 2013-12-23 / 15:37:19
Минулого тижня подивився частину точно такої кремлівської відеодурнІ на тему Майдана. Там такий самий путінський політоЛОХо-развєдко-геополітик просторікував про те, як татари звезли на Майдан кілька тисяч бойовиків, що пройшли вишкіл у Сирії. :)

фіз фак 2013-12-23 / 13:47:21
я про цих чеченів ще пів року назад чув )))) Найбільше смішить те, що типу армія не справиться з 2500 людьми )

василь 2013-12-23 / 11:29:18
І я в Києві видів тих "русину", як їм тот мацкальський триколор свободівці закарпатські порвали

БАМчик 2013-12-23 / 00:13:35
я їх теж на Майдані
бачив..на расс. триколор ниціпили
герб Закарпаття .
Ідіотизм

Горянка 2013-12-22 / 23:49:37
Ну і пурга. це стосовно бла-бла. А стосовно русинів. Ці гниди безкарно дефілювали по майдану. Хтось їх туди привіз. Слава Богу вчасно вигнали..

НЕ знаю 2013-12-22 / 23:47:36
ТАк я не розумію тепер ми з Американцами чи з Росіянами?

руді 2013-12-22 / 23:12:07
дурні кацапури думкою багатіють

БАМчик 2013-12-22 / 22:56:01
пора. возьми таксі
і пи...уй до Берегова
лічитися.
Бо мозок згниє

сорри 2013-12-22 / 22:55:43
Куц, Закарпатська облрада ніколи не голосувала за "русинський" триколор. Було, з дуру, голосування за гшімн "Подкарпатскіє русіни...", але за то з подачі на слух Жупана голосував увесь облрадівський зброд з регіоналами включно, але вчасно опам'яталися і здали назад. Хтось, до речі, якраз з ЄЦовців відкликав свій голос. А гарний проект прапора, в традиційних закарпатських синьо-жовтих барвах і з білим хрестом єпископа Андрея Бачинського, авторства Приймича і ще когось, завалили на догоду нинішній недуйдавості у вигляді державного прапора з гербом Закарпаття на ньому. Але краще це, ніж коремлівський триколірний дебілізм - точна копія з подарованим Росією гагаузам.

А запитання. чого водився з "русВинами", слушне. тепер хай отримує віддачу. Як і з 200-гривневими технологіями.

Але, як би не було, з наших доморощених політиків Балога - найліпший. так би мовити, найліпший з найгірших. А лупнув по ньому Кремль саме тому, що послідовно проєвропейський...

БАМчик 2013-12-22 / 22:50:34
і чого ті кретини штаб-квартиру мають у Мукачеві?
Чи мали ?

Пора 2013-12-22 / 22:50:12


Коментар видалено. Адмін


БАМчик 2013-12-22 / 22:43:35
Вікторе ти теж свого
часу з цими кретинами хороводи
водив. Чо-го ?

Куц 2013-12-22 / 22:43:12
Шось у цьому є. Пам'ятається, як балогівська облрада проголосувала за "русинський" триколор.

сорри 2013-12-22 / 22:22:20
Точно мацкальське фуфло. Прада густо замішана на пропагандистській брехні. Ми що, не знаємо, що русинів на Закарпатті фінансують не американці, а Москва? Хто плекає плани по розчленуванню України? Тільки тупий повірить в цю дурню.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини