Рада церков сказала «губернатору» Закарпаття, що винні в розгоні Майдану мають бути покарані (ФОТО)

У вівторок, 17 грудня, в Закарпатській облдержадміністрації відбулося вже традиційне засідання передріздвяної Ради церков, на якому обговорили широке коло питань стосовно соціально-економічного, політичного стану регіону та країни в цілому.

Рада церков сказала «губернатору» Закарпаття, що винні в розгоні Майдану мають бути покарані (ФОТО)

У засіданні, окрім голови ОДА Олександоа Ледиди,  взяли участь правлячий єпарх Мукачівської греко-католицької єпархії, єпископ Мілан Шашік, секретар Хустської єпархії Української православної церкви, архімандрит Іов, керуючий Закарпатською єпархією УПЦ Київського патріархату, єпископ Ужгородський і Закарпатський Кирил, керівник обласного об’єднання євангельських християн-баптистів Іван Кондор, очільник обласного об’єднання християн віри євангельської-п’ятидесятників Віктор Хрипта, референт архієпископа Мукачівської єпархії Української православної церкви протоірей Василій Юрина, головний секретар управління Закарпатської реформатської церкви Янош Гейдер, священники Мукачівської греко-католицької єпархії, дієцезії римо-католицької церкви, представники громади адвентистів сьомого дня.

Учасники обговорили зустрічі питання суспільно-політичної ситуації в країні. Так, священнослужителі одностайні у думці, що за силові методи, застосовані до мирних мітингувальників, повинні бути покарані всі причетні до цього. Також, на думку представників релігійних громад краю, якби про ризики угоди про асоціацію людей інформували завчасно, це допомогло б зняти суспільну напругу. Наразі ж духівництво сподівається на швидке та мирне вирішення ситуації.  Шукати вихід слід спільно, роблячи виважені та конкретні кроки. Це повинні розуміти як представники влади, так і громадськість, наголосили представники релігійних конфесій.

Також на порядку денному - результати вирішення питань, що були на порядку денному зустрічі 25 квітня, під час засідання передвеликодньої Ради церков. Це стосується удосконалення законодавства щодо процедури виплати допомоги при народженні дитини та звільнення представників релігійних організацій від візового збору. Сьогодні ці пропозиції вивчаються для подальшого прийняття рішень.

Також в області було розроблено Програму співпраці медиків та Церкви у протидії поширенню ВІЛ-інфекції/Сніду. Підготовлено методичні рекомендації та інформаційні буклети для розповсюдження у храмах та релігійних центрах. Налагоджується співпраця лікарів з кабінетів «Довіра» з священнослужителями.

Багато питань виникає з приводу порядку визнання вантажів гуманітарною допомогою. У зв’язку з ліквідацією Комісії з питань гуманітарної допомоги при Кабміні та передачею відповідних повноважень Міністерству соцполітики, виникли проблеми з визнанням вантажів гуманітарною допомогою. Релігійні організації вимушені платити за зберігання на складах митці вантажів, якщо тривалість перевищує визначені терміни.

Духівники порушили питання оплати релігійними організаціями послуг газопостачання. Це, зокрема, стосується сиротинців, якими опікуються релігійні організації, благодійних організацій. Так архімандрит Іов зазначив:

- При оплаті за газопостачання нас часто вже відносять до третьої та четвертої категорії – тому доводиться сплачувати значно більші кошти. Пропоную розглянути пропозицію стосовно того, щоб у таких випадках брався до уваги принцип оплати, який застосовується до мешканців гуртожитків.

Прес-центр Закарпатської ОДА

17 грудня 2013р.

Теги: церква, єпископ, Майдан

НОВИНИ: Політика

20:41
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини