Ужгородський Майдан звернувся до закарпатських силовиків

Текст відповідної заяви отримала редакція Закарпаття онлайн.

Ужгородський Майдан звернувся до закарпатських силовиків

Звернення громадян України, жителів Закарпаття  до керівників та особового складу підрозділів спеціального призначення СБУ, МВСУ, ВВ МО в Закарпатській області

Шановні співвітчизники, правоохоронці, захисники наших сімей та рідних!

Кожен хоче зберегти добре ім'я, мати чисте сумління перед собою і перед суспільством, та відчувати людську повагу.

Але немає окремо київського, луганського, кримського чи ужгородського силовика. Ви є всі працівники однієїструктури і кров на ваших мундирах буде спільною, якщови не визначите свою громадянську позицію. Ваші колеги в багатьох містах України вже стали на бік народу.

Просимо і вас в разі надходження злочинних наказів керівництва діяти в інтересах свого народу.

Звертаємось також до колишніх працівниківправоохоронних органів, у котрих є безцінний оперативний досвід  — вийдіть, будь ласка, на акціїпротесту, вирахуйте серед натовпу провокаторів і не дайте пролитися крові. Захистіть людей від насильства.

Не дай Вам Бог повторити трагічну помилку ваших колег.

30 листопада 2013р.

Теги: правоохоронці, СБУ, УМВС

Коментарі

Іван 2013-12-02 / 12:50:32
Оксано,Ви молодець!

Oksana 2013-11-30 / 23:29:02
Добрий день ,шановні брати і сестри. Прошу Вас згадати, що практично неможливо змінити владу в країні, де факт наявності Конституції не має ніякого фактичного значення - згадаємо історію Радянського Союзу. Тільки простого громадянина можна звільнити і засудити в країні ,де панують бандити. Для простого громадянина - дії закону, а не для влади. Для влади - це лише інструмент тиску на незадоволених. Вибори - це був і є реальний шанс перемогти, і може єдиний в нашій країні, хоча і це вже практично недієво. Чому я так кажу?
Бо з сьогоднішнього дня Україна майже утратила свою незалежність. Впевнена, що Ви всі розумні, тому прошу Вас поглянути як «міняється» влада в тій країні, яка з сьогоднішного ранку вважає нас своєю власністю. І це ПАНОВЕ- ганьба не тільки для Януковича і влади в цілому, але і для кожного, хто колись стояв на Майдані, а ПОТІМ ВЗЯВ І ВИРІШИВ , ЩО ВІН РОЗЧАРОВАНИЙ.
Як же так, панове? Поміркуємо, чи мали ми право розчаровуватись у тому виборі, який ми тоді зробили? Чи мали право?
Давайте згадаємо і будемо об’єктивними. Хіба більшість з тих, хто там стояв – стояли саме за Ющенка? Якщо ми будемо чесними, то доведеться визнати, що більшість – навіть ніколи і не читала його виборчу програму , а є і ті, які навіть не зовсім розуміли, хто такий- Ющенко, хто такий- Янукович, і знали в кращому випадку , що Президент України – Кучма. Хоч сьогодні мені і соромно визнавати це – але саме Я з ЇХ числа. Я не знала Української мови, я не знала історії, я не мала національної гордості і щирості – бо мені ніколи про це не розповідали, а сама я цікавилась іншими речами. .. Я скажу таку річ, яку може не кожен зрозуміє – але, я впевнена , що багато хто розбереться , що я маю на увазі : РІЧ У ТОМУ , ЩО Я НАРОДИЛАСЬ І МАЙЖЕ ВСЕ СВОЄ ЖИТТЯ ЖИЛА НА Східній Україні. Це багато, що пояснює. Східна Україна- це особлива територія. Там майже всі говорять російською, там цензура ТВ, там іншому навчають у школах і прививають інші цінності. Звісно, це – не виправдання, але це так. Соціум- робить людину, якщо вона не має своєї власної ідеології і духовного розвитку.
Тоді чому Я І ТАКІ Ж ЯК Я – ТАМ БУЛИ? Чому в ті дні і з Луганщини і з Донеччини і з Дніпропетровська там було дуже багато людей ? Який сенс? Але і я там була . Була на Помаранчевому Майдані. Ночами працювала , а вдень була там.
І я скажу Вам , рідні мої брати та сестри- чому я там була. Бо , навіть якщо все це – політична свідомість, національна ідентичність та гідність, волелюбність – було в мені на стадіі зародку, добре шо зародку, бо щось все ж таки було, так от, вперше, я була там тому, що мене обурило те, що мене не вважають людиною ті хто сьогодні-завтра будуть керувати мною , тобто, Янукович і Ко . Бо я почала дивитись його виступи в Ю-тубі, по ТВ і мене дуже вразило те, що я чула від нього. «Я не бидло» - все всередині мене піднялось. І тоді я вийшла вперше на Майдан. Я почала прислухатись до першого кандидата (Януковича) і другого(Ющенко), я намагалась зрозуміти про що кажуть кожен із них і – відбулось майже диво всередині мене – я почала відчувати себе ГРОМАДЯНКОЮ УКРАЇНИ- Українкою.
Тому, сьогодні і навіть 4 роки тому, в 2010 – я не відчувала розчарування Майданом. Бо я не стояла на ньому за Ющенка, я стояла за свою свободу і ідентичність. Тому пізніше, я завжди їздила додому, на Луганщину під час виборів- бо я вільна, бо я маю право обирати і з того часу я завжди обираю СВІДОМО. Вже після того Майдану – Ющенко став людиною, яку я шаную.
Більш того я і сьогодні вважаю своїм єдиним Президентом, єдиним дійсно українським Президентом - того , в кому так багато моїх співвітчизників розчарувалось – Віктора Ющенка .Бо саме Він змусив мене прийняти і пишатись тим , що Я Є – УКРАЇНКА. Саме Він розштовхав мене, заставив почати , врешті-решт, цікавитись СВОЄЮ КРАЇНОЮ і тим, чого ми варті.
Саме Він пробудив в мене бажання приєднатись до тих цінностей, без яких жодна людина не може бути щасливою – до СВОБОДИ І ВОЛІ, до КУЛЬТУРИ , до бажання жити в РІДНІЙ країні, а не шукати щастя в іншій. Якщо бути суто об’єктивним , то саме Ющенко зробив в той час так багато для того , щоб ми могли говорити про Європу.
Але в 2010 Ющенка «пішли» саме ми – ГРОМАДЯНИ УКРАЇНИ. І це відбулось навіть не в 2010, а значно раніше – в 2006 році під час парламентських виборів. Я не хочу зараз вдаватись в подробиці цього, хто схоче , той посидить в інтернеті , все згадає і зробить свої висновки сам, але хочу звернути Вашу увагу, брати і сестри, що якщо ми і хочемо імпічменту Президенту і кабміну, то маємо знати, що це наразі не можливо – бо для цього потрібна більшість в Парламенті, а вона як відомо, належить Партії Регіонів. Нагадаю, в 2004 році ми обрали Президентом Ющенка, в тому ж самому 2004 шляхом конституційної реформи забрали всю владу від президента (до речі не слід очікувати від гончара, що він зробить гарний сосуд, якщо перед цим йому зв’язали руки) , а в 2006- під час парламентських виборів віддали більшість голосів – не його партіі, а іншим (Партія Регіонів – 186, Батьківщина – 129, Наша Україна - 81 ). Ідеологія однієї людини – проти більшості, яка тепер керує крїною. Чи це можливо ? «Исход выборов имеет большое значение для политической жизни Украины, поскольку в результате изменений в Конституцию, внесённых в ходе Оранжевой революции, с 2006 года существенная часть президентских полномочий переходит к парламенту. В частности, парламент получает право назначать премьер-министра, министров обороны и иностранных дел по представлению президента, а также по представлению премьер-министра — других членов правительства.» - зі сторінок Вікіпедії.
Таким чином, Ми самі обрали того, хто сьогодні знищив всі наші надіі на Європейські цінності, на права і свободи, на демократію, на культуру і освіченість, бо Янукович – став нашою альтернативою тому Президенту,який не зважаючи на падіння свого власного рейтингу – мав тоді і додержується тепер своєї ідеології ЛЮБОВІ ДО УКРАЇНИ. І ніколи більше , починаючи з 2010 року не спекулював на Майданах , де збирались люди за мову або євроінтеграцію і не робив собі політичний піар.
А всі ті, хто мав всі повноваги з 2006 року і як тільки міг тягнув ковдру на себе – і сьогодні проголошує ті самі речі, що і тоді, але так і не зробив жодного з того.
Тому згадаємо – що кращий Президент – той, хто любить свою Країну навіть ціною власних втрат, хто цікавиться своєю історією, своїми національними героями, своєю культурою і не міняє своїх принципів в залежності від обставин. САМЕ ЙОГО БОЯВСЯ ПУТІН І МОСКАЛІ- і це було так очевидно, що Путін після 2010 так легко здихнув. І це вже не вина Януковича чи Росії – це українці зробили тоді свій вибір, це ми відмовились від демократії і свободи.
Така ось сумна історія.
Слава Україні! Слава народу! Слава тому, хто любить і Україну і її народ! Робіть , панове , правильні висновки, бо Ви освічені розумні європейці! Вибирайте Президента і Парламент розумом , а не серцем і вухами. Емоції іноді заважають бути свободними.


Мої думки станом на вчора. Сьогодні я збираюсь стояти ночами і днями ще більш рішуче, чим в 2004 році... Моя скорбота сьогодні не тільки по демократіі, а за зламаними молодими людьми. Колись зник Гонгадзе, сьогодні поховали його мати, яка до останнього не вірила в те , що знайдене тіло – її син. Сьогодні ж- зниклі учасники і активисти Майдану,і здається про дівчину, яку , кажуть забили «каски від влади», що померла у лікарні , також не буде фактів. Бо в цій країні панує безправ’я і жорстокість влади заради власних амбіцій та наживи. Так продовжується президентство Януковича, а хтось казав що Ющенко ні риба, ні м'ясо. Я можу лиш згадати, що при ньому жоден мітинг чи невдовольство не тільки не був задушений, але кожен з громадян міг сказати йому в обличчя будь які образи. То ,шановні, брати і сестри , Ви самі поховали демократію, коли вирішили змінити того, хто Вам її показав на того , хто обіцяв Вам «почути кожного». То чи не час зробити висновки і «роботу над помилками» ?

З повагою до всіх щирих Украінців, Оксана.


НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини