Ужгород: асоціація або мобілізація (ФОТО)

Ужгородці знову, вчергове продемонстрували готовність до гуртування заради здобуття країною європейського майбутнього: сьогодні, незважаючи на мороз та перший сніг, що розпочався надвечір, площа Театральна, де проходило народне віче, була заповнена вщерть.

Ужгород: асоціація або мобілізація (ФОТО)

Студенти, молодь, представники старшого покоління, батьки з дітьми… Викладачі, депутати, археологи, електрики, екскурсоводи, історики, підприємці, громадські активісти… Усіх їх сьогодні, як і минулої неділі, на центральній площі Ужгорода об’єднала одна-єдина мета: докричатись, достукатись, донести до керівної верхівки країни прагнення отримати шанс на цивілізоване європейське життя. «Янукович! Підпиши угоду!» – в один голос вимагав від президента  єдиний організм, яким ужгородський ЄвроМайдан став на 2 години, поки тривало віче.

Традиційно народне зібрання розпочалось із виконання національного гімну, відтак було «запущено» режим вільного мікрофону. Слово надавалось усім, хто бажав і мав, що сказати. Дехто згадував геніїв й пророків минулого - і тоді зі сцени лунали поезії Тараса Шевченка й Василя Симоненка. Хтось свої почуття й емоції висловлював «мелодійно», як от музикант-духовик, який після виконання «Черемшини» залучив усю площу до виконання державного гімну під звуки кларнету.

Поміж виступами – гасла, спільний перегляд  слайд-фільмів, стрибки під вигукування «Хто не скаче – той азіров» і єднання національним духом: вигуки «Слава Україні! Героям слава!» розпочинали і завершували чи не кожний виступ усіх, хто піднімався на сцену. 

Закривали народне зібрання ужгородці під рясним лапатим снігом: затвердили резолюцію та призначили наступний збір на завтра, на 17-ту годину. Проголосивши, що готові разом з усією країною йти до кінця, відстоюючи право на здобуття Україною європейських перспектив.

Останній пункт резолюції безапеляційний: асоціація або мобілізація. І вже завтра надвечір, коли у Вільнюсі вирішиться наболіле за останній тиждень питання асоціації й ужгородці знову зберуться на ЄвроМайдан, прийматиметься рішення, чи й справді закарпатцям доведеться мобілізовуватись і в який спосіб мобілізація відбуватиметься. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

28 листопада 2013р.

Теги: асоціація, площа, віче

Коментарі

Євро 2013-11-29 / 17:09:39
А де заблукав БА....РВА зі своєю партією ЄЦ ?

Нижнянин Олександру 2013-11-29 / 15:49:38
Не треба ділити присутніх на майдані на білих і чорних. Всі, хто прийшов висловити свої побажання заслуговують на повагу. Можеш за них не голосувати, але вони мужні люди від найменшого до найстаршого. Калап дулю для всіх. І не займайтеся передвиборною риторикою. Наша мета - змінити суспільство.

Русин 2013-11-29 / 15:45:54
Першим ділом як зайдемо в ЄЄП, то будемо вимагати від Януковича чи Медведчука скасування будь-яких пільг мадярам, румунам і іншим запроданцям. Тільки російська мова, но на крайняк українська. Мадярські прапори з їх сільрад спалити, самих мадярів, які їздять по Бущтині і других селах із мадярськими прапорами на біцглях укопкати і здати кагебіштам, най ся з ними розбирають. Шоби знали своє місто в СНГ!

До *** 2013-11-29 / 14:10:34
А ось і не вгадали...
Твір має право на життя, і погоджуюся, є дуже доречним у цій ситуації, але Державний гімн - це http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/602-15

*** 2013-11-29 / 13:27:57
Ха, знов провладний провокатор. Другий куплет якраз самий кьовий за змістом:

Станем, браття, в бій кривавий від Сяну до Дону,
В ріднім краю панувати не дамо нікому;
Чорне море ще всміхнеться, дід Дніпро зрадіє,
Ще у нашій Україні доленька наспіє.

Скоро в Україні буде еалізація другого куплету... :-)

До організаторів: 2013-11-29 / 13:20:49
Маленька ремарка щодо Гімну України:
Державним Гімном України є національний гімн на музику М.Вербицького із словами ПЕРШОГО куплету та приспіву твору
П.Чубинського. Не програвайте другий куплет - виходить твір, а не гімн.

Внизу - адресоване: "десятихвилинному" 2013-11-29 / 11:45:58

ужгородець 2013-11-29 / 10:07:01
Сьогодні, 17.00, пл.Ткатральна. ЄвпроМайдан в Ужгороді за наслідками саміту у Вільнюсі

Олександр 2013-11-29 / 10:01:06
Вчора хвилин на 10 заглянув на Театральну. Що сказати?
Молодці загалом, що зібралися і висловили свою позицію криміналу при владі. Так тримати, але є питання, оскільки порівнюючи з діями сусідів: угорців, поляків і ін. ми ще дуже незрілі.
1."Професійні" революціонери Феськов, а другого не впізнаю "по сценарію" проводили акцію. Не розумію слоган "хто не скаче - той азіров", всі повинні скакати, чи як.
2.Від молоді враження трохи краще як в 2004, але десь складається враження, що їм би помайданувати, лиш би не вчитися. Але тут я не переконаний до кінця які почуття ними керують. Єдине десь надіюся, що сучасна молодь хоче добре жити зараз, тут, і ніяких торгів від банди не прийме, на відміну від нашого покоління, якому втирали, "хоть дети хорошо будут жить", а ви робите їм базис.
3.Але це все лупина, сойдет, єдине зауваження молоді, щоб тримали вухо остро відносно провокаторів:
- комсомольський діяч, а зараз "професійний" опозиціонер Сербайло, який, будучи "на зарплаті" від влади "вже кури сміються" завжди виринає коли треба, щоб роздробити опозицію. Останній приклад, останні вибори, коли "найрейтинговіший" від опозиції Сербайло (Батьківщина) не міг поділити з "найрейтинговішим" від "УДАРУ" Булановим місце опозиціонера, і в результаті Чучка пройграв Васі-кіловольту (200 грн.). А Ужгородщина залишилась без народного депутата. Але міжгірський хлопець інакшим не буде, зрозумійте це накінець і знайдіть інші орієнтири - це в наших інтересах, вкінці-кінців.
Страшно за інше - Сербайло і Буланов (судячи з їхньої риторики на театральній і загалом) і в черговий раз в майбутньому збираються обути закарпатську громаду. Оскільки нічого з себе не представляють і в житті будки собачої не збили.
Також лякає участь і позиція церкви в особі депутано-професоро-архімандрито-Бедя. Що від нього далі чекати, почуємо.
Ну і звичайно на фоні вирізняється колишній перший секретар, викладач релігієзнавства пан Головей, якого брали за хабарі неоднократно, а зараз "прозрів".
Ми на першому курсі, на першій парі передали йому записку із запитанням "хто знімав хрести на території ввіреного вам району? То він безапеляційно відповів "солдати-мусульмани, оскільки за кожний знятий хрест отримували 20 діб відпустки".
Як вам.
Загалом бажаю молоді мудрості, зрілості і добре у всьому розібратися, щоб вас не підставили.
Ще не згадав кандидата на місце мера Чубірка. Якщо можна - то просив-би журналістів зясувати минуле цього діяча, оскільки в черговий раз громада Ужгорода може залишитися сам-на-сам із своїми проблемами, аля екс-Ратою або екс-Горілим.
Знімаю шапку перед паном Ільницьким і його синочком.
Також молодець той що на флейті грав, він здається з дитячого будинку і разом з братом-близнюком всього добивається сам.
Ну і так тримати Юлії Дуб.
Під час наступних виборів прошу ужгородську громаду не піти на поводу "підводників", а вибрати достойних, бо починати прийдеться з самого початку розчищати "авгієві конюшні".
Можу з ходу запропонувати кандидатів, які своїм життям довели, що їм можна довіряти: Антон Симкович, Василь Ільницький, Володимир Кришеник, Василь Роман, Йосип Кобаль. Не підведуть Ребрик і . Але побачите, пройде час і нас знову обують "професійні" кандидати.

НОВИНИ: Політика

13:55
/ 3
На Закарпатті судитимуть киянина, який в складі ОЗУ ошукав матір загиблого військовослужбовця з Донеччини на 7,5 млн грн
11:15
На Закарпатті клірик-антисеміт УПЦ (МП), якого СБУ викрила на поширенні фейків про війну в Україні, постане перед судом
17:18
/ 1
У Чехії до Європарламенту кандидує закарпатка Інґа Петричка
15:49
/ 17
На Закарпатті проросійського провокатора-"русина" Данацка затримали за антисемітські погрози хасидам
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 25
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
19:56
/ 7
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 5
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
16:25
/ 11
Кабмін погодив призначення Сергія Гайдая головою Мукачівської РДА
» Всі новини