Закарпатці пікетували офіс угорських націоналістів у Берегові (ФОТО)

Сьогодні закарпатці показали націоналістам з Угорщини - “Йоббіку”, що їм нічого робити в нашому мирному краї. На пікетування до офісу угорських ультраправих в Берегові вийшли навіть молоді угорці - у заході взяли участь навіть студенти Закарпатського угорського інституту ім. Ф.Ракоці.

Закарпатці пікетували офіс угорських націоналістів у Берегові (ФОТО)

Пікетувальники вимагали мирного і спокійного життя в місті Берегово та зупинити “фашизацію” угорської молоді членами "Йоббіка". Згадали пікетувальники і провокацію "Йоббіка" в Ужгороді 16 березня цього року, і вислови лідерів угорських націоналістів про необхідність створення Притисянського району.

Як стерджують учасники пікету, директор Благодійного Фонду “Приймальня незалежного депутата Європарламенту Бейли Ковача” (офіс "Йоббіка" в Берегові) Дежо Ковач (до речі - член цієї партії, який нещодавно отримав громадянство Угорщини), побачивши пікет покинув приміщення, забувши його зачинити.

Я з'ясувалося, приміщення "Йоббіку" в Берегові здає Закарпатська реформатська церква. І, що суттєво, в той час, коли берегівські підприємці винаймають приміщення практично за тарифами Ужгорода та Мукачева, "йоббіковці" орендують їх всього за 25 гривень за 1 квадратний метр на місяць.

"Та хто ж таки підтримує "Йоббік" на Закарпатті!? Чи потрібні нам такі “благодійні фонди” в нашому краї?", - запитують автори інформації, що надійшла на адресу Закарпаття онлайн.

 

 

 

 

 

 

 

 

20 листопада 2013р.

Теги: Йоббік, пікет

Коментарі

Це я 2013-11-26 / 09:13:35
От це вже схоже на нормальну дискусію.
Твоя інформація не суперечить тому, про що писав я.

С.Ф. 2013-11-25 / 22:12:49
Це я 2013-11-25 / 09:21:37
Коли писав про спільні інтереси керівників реформатської церкви та УМДС, мав на увазі хоча би той випадок, коли трьом закарпатським церквам надали право видавати своїм вірникам "тамоґато нілаткозат", то керівницьтво згаданої церкви відмовилося від можливості. Цим вони показали свою солідарність з УМДС. Інформація ця від реформатів, які не повністю поділяли позицію свого керівницьтва.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
З цього питання у мене інформація дуже суперечлива. Я не бачив текстів офіційних рішень, яким церквам і яким їх посадовцям надано право надавати "тамоґато нілаткозат", а також - хто від цього відмовився. Згадане Вами рішення реформатської церкви, з одного боку - це ніби дійсно солідарність з УМДС, з іншого - це рішення невигідне реформатам - членам УМДС, бо значно ускладнює їм отримання згаданого папірця.

Це я 2013-11-25 / 09:21:37
Я "Тараса" обливати брудом не стану, бо колись ми з ним були у добрих відносинах, навіть поважаю за те, що робить для своєї громади, з іншого боку я не культивую особисті образи апріорі.

У свої коментах намагаюсь писати обєктивні речі. Коли писав про спільні інтереси керівників реформатської церкви та УМДС, мав на увазі хоча би той випадок, коли трьом закарпатським церквам надали право видавати своїм вірникам "тамоґато нілаткозат", то керівницьтво згаданої церкви відмовилося від можливості. Цим вони показали свою солідарність з УМДС. Інформація ця від реформатів, які не повністю поділяли позицію свого керівницьтва.
Таких прикладів можна наводити ще.

С.Ф. 2013-11-23 / 16:23:36
тарас 2013-11-22 / 09:14:18
Це я......ти краще іди робити бо свое фермерське господарство вже довів до ручки.Або іди дивити звідки сонце заходить у рідних Яношах.Ні на що неволошний пішеш тут всяку дурницю на реформатську цервву та на умдс бо так тоби наказав годувальних твоїх 3 дітей ковач міклош.Ходиш кожний день до нього у мадярський інститут лизати.Краще би пішов кудись робити щоб нормально прогодувати своїх дітей а не ходити до кмкс за подачки.Вся Яноші та Блажієво сміється над тобою.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Тобто: якщо не маєш аргументів у дискусії, то облий опонента лайном з голови до ніг - нехай потім спробує відмитися...
Ще одим яскравий зразок угорської "толерантності"...

С.Ф. 2013-11-23 / 16:13:06
саша 2013-11-20 / 18:11:32
В м. Берегово завжди проживали в мирі і злагоді люди різних національностей. Мешканці міста завжди були толерантними в відношеннях, поважали національність іншого,
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Тобто Ви вважаєте толерантними дії тих угорських пацанів, як в Берегові палили українский прапор. Бо, по вашому, палити український прапор - це поважати національність іншого...
А коли директор однієї з берегівських шкіл, по сумісництву - один з керівників УМДС, заявляє на весь світ, що в Берегові українці ніколи не жили (а ніколи, це не жили вчора, не жили рік назад, не жили десять років назад і т.д.), то це також мабуть прояв толерантності і поваги до українців???
І таке твориться в наші дні, коли ніби-то у нас українська влада...
А щодо "завжди", то варто пригадати угорську толерантність і повагу до українців в період 1938-1944 років, коли в місті закрили всі українські школи, українських дітей не тільки заставили ходити в угорські школи, але у заборонили взагалі розмовляти українською - за кожне українське слово накладався штраф у 2 філери (для порівняння - за 6 філерів мажна було купити буханку хліба).
Цікаво, як би завила вся ліберальна світова спільнота, якби українці почали би в Берегові таким же "толерантним" чином "поважати" угорців.

С.Ф. 2013-11-23 / 16:10:18
Istvan 2013-11-21 / 10:30:09
"реформати мають спільний інтерес з УМДC" - перший раз читаю-чую. Може, у вас є аргументи чи докази?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Серед членів УМДС є багато реформатів. Є вони і в керівних органах.
І Ви ніколи не чули і навіть уявити собі не можете, що реформати - члени і керівники УМДС - можуть мати спільні інтереси з УМДС???

тарас 2013-11-22 / 09:14:18
Це я......ти краще іди робити бо свое фермерське господарство вже довів до ручки.Або іди дивити звідки сонце заходить у рідних Яношах.Ні на що неволошний пішеш тут всяку дурницю на реформатську цервву та на умдс бо так тоби наказав годувальних твоїх 3 дітей ковач міклош.Ходиш кожний день до нього у мадярський інститут лизати.Краще би пішов кудись робити щоб нормально прогодувати своїх дітей а не ходити до кмкс за подачки.Вся Яноші та Блажієво сміється над тобою.

Hromadjan 2013-11-21 / 17:27:33
http://alfahir.hu/fizetett_tuntetok_a_rasszizmus_ellen

NA pervom fotografii vidno, kak rabotnik offica razgovarivajet s provokatorami. Statja polnyj bred na zhal, redaktor, gde uroven k statjam?

С.Ф. 2013-11-21 / 16:18:01
Istvan 2013-11-21 / 08:33:11
На фото №2 українськи націоналісти якраз пікетують не офіс угорських націоналістів, а Берегівський інститут ім. ІІ. Рароція, який ніякого відношення до Jobbik-а не має...
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Показані на фото "українські націоналісти" є такими ж грамотними "українськими націоналістами", як і ті, що роблять провокативні антиугорські написи на Верецькому перевалі.
Чого вартий, наприклад, напис: "В Берегові маЭ бути спокій!".
Тобто під українськими прапорами містом маршували і місцями щось пікетували такі "українські націоналісти", які не знають, як виглядає українська буква Є. Не знають цього і організатори цього фарсу, бо мали же вони прочитати ті гасла, під якими заставляли бродити по місту цих підлітків...
До речі, я звернув увагу, що ці "українські націоналісти" розмовляють між собою тільки угорською, тому звертався з питанням до декого з них, звичайно ж українською мовою. Але крім "нем тудом" іншої відповіді не отримав.

Istvan 2013-11-21 / 11:12:36
А це, що УМДС має будь-які стосунки з новонаційським Jobbik-ом, коли їхними партнерами в Угорщини є соціал-ліберали - це взагалі нонсенс.

Istvan 2013-11-21 / 10:30:09
"реформати мають спільний інтерес з УМДC" - перший раз читаю-чую. Може, у вас є аргументи чи докази?

ююююю 2013-11-21 / 10:15:43
треба гонити Свободу !!!!!

Це я 2013-11-21 / 09:38:09
Союзниками Йоббіка на Закарпатті є Реформатська церква та УМДС-ПР, бо реформати мають спільний інтерес з УМДС, а УМДС у свою Чергу чипляється за любу опозиційну угорську партію, незалежно від партійного спрямування, будь то ліва чи права. Так само, як знаходить собі спільників в Україні.
ФІДЕС підтримує лише КМКС, а УМДС у прольоті.

Геть мадярів з Берегова 2013-11-21 / 08:48:08


Коментар видалено. Адмін


Istvan 2013-11-21 / 08:33:11
На фото №2 українськи націоналісти якраз пікетують не офіс угорських націоналістів, а Берегівський інститут ім. ІІ. Рароція, який ніякого відношення до Jobbik-а не має...

Тягнийоббік 2013-11-20 / 20:48:36
тут стирчать вуха комуняк з регіоналами,бо заявку давав такий собі єрусалимський козак, що ще недавно збирав підписи за мутний союз, але сам участь взяти побоявся. а лозунги "не турул, а сокіл", "не карпатойо, а закарпаття"- нормальні, тільки б розуміли ці молоді мадяри, що вони тримають.

василь 2013-11-20 / 19:31:12
тут щось незрозуміло. спочатку ця шпана стояла з цими ж плакатами під судом, де судили сраних мадярчуків за спалення українського державного прапора. постояли три хвилини, перемістилися під приймальню бейли ковача. треба розібратися. вадь ковач (котрий міклош), вадь гойдош. скорше гойдош. а на хрена???

Глог 2013-11-20 / 18:49:15
Берегівські риги ,мадярони нагнітають обстановку в місті. Але такі жести до доброти не доводять,потрібно задуматись,чи не вилізе Берегівчанам боком. Пустивши мадярських націоналістів в місто і область влада свідоморобить розбрат.Закарпаття стабільний рігіон,і нехоче мадярського втручання. Ми мали вже мадярське панування в 1939 році.

abc 2013-11-20 / 18:45:33
Вiдкoли э Jobbiк на Заkарпаттi,э мрiя щo кoлись Закарпаття бyде частинoю Yгoрщини!

інакший 2013-11-20 / 18:31:30
все правильно!потрібно тримати в страху націків з мадярщини!Вони користуються нашим недосконалим законодавством і роблят в Україні все що хочуть. А фашистів звідусіль треба гонити!!!!!

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини