Мукачівська хорова школа відзначила свій ювілей (ФОТО)

У суботу, 16 листопада, у Мукачеві, у залі Християнського культурного центру відбувся концерт Мукачівської хорової школи хлопчиків та юнаків з нагоди його 30-річного ювілею.

Мукачівська хорова школа відзначила свій ювілей (ФОТО)

Це був заключний етап ювілейного турне, адже зі своїми концертними програмами юні артисти вже виступали у Києві та Ужгороді. І ось, саме сьогодні, у виконанні учасників молодшого хору хлопчиків, хору хлопчиків та юнацького хору прозвучали твори української, західноєвропейської хорової класики, сучасних українських та зарубіжних композиторів, українські народні пісні та колядки і твори Володимира Волонтира - художнього керівника хору хлопчиків та юнаків, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата премії ім. Д.Задора, члена Національної спілки композиторів України.

Саме завдяки великому бажанню, творчості, ентузіазму і любові до музики диригента, композитора Володимира Волонтира і був заснований у 1983 році  хор хлопчиків і юнаків, якому вже в 1985 році Постановою колегії Міністерства культури України було присвоєно почесне звання „зразковий”.

В 1989 році на базі хору створена хорова школа хлопчиків та юнаків – одна з перших в Україні, незмінним директором школи якої та керівником хору і є Володимир Ілліч. Хормейстер хору з часу його заснування – Оксана Волонтир. За роки діяння хорової школи  колектив презентував хорове мистецтво України в 19 країнах Європи: Литві, Латвії, Естонії, Росії, Словенії, Словаччині, Чехії, Югославії, Польщі, Угорщині, Німеччині, Австрії, Франції, Бельгії, Італії, Іспанії, Португалії, Голландії, Румунії.

Для багатьох учнів - випускників школи хорове мистецтво стало професією, серед яких є вже відомі музиканти, якими гордиться не тільки наше місто, але й вся Україна. Було приємно зустріти цих музикантів серед глядачів у залі, де були і почесні гості: міський голова Золтан Ленд'єл, секретар міської ради Іван Маняк, начальник обласного управління культури Юрій Глеба, Генеральний консул Словацької Республіки в м. Ужгороді Янка Бур'янова.

З привітальним словом до ювілярів та шанувальників хорового мистецтва виступили міський голова Золтан Ленд'єл, який нагородив грамотами виконавчого комітету Мукачівської міської ради викладачів школи та вручив сертифікат на придбання комп'ютерної техніки для закладу і начальник обласного управління культури Юрій Глеба, який вручив Володимиру Іллічу відзнаку обласної ради та обласної державної адміністрації -  нагрудний знак “За розвиток регіону”.

В цей день для Володимира Волонтира лунало багато вітань від бувших учнів, друзів, колег майже з усіх куточків світу. Але одним з  привітань  було від міністерства культури України, в якому було сказано, що за вагомий внесок у розвиток хорового мистецтва, Володимир Ілліч став лауреатом щорічної премії ім. В. Костенка.

Відділ з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому для Закарпаття онлайн

18 листопада 2013р.

Теги: Волонтир, хор, концерт

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини