В Ужгородському пологовому будинку під час пологів порізали немовля (ВІДЕО)

Немовля, якому кілька тижнів, не рухається, а дихати йому допомагає апарат штучної вентиляції.

В Ужгородському пологовому будинку під час пологів порізали немовля (ВІДЕО)

У тому , що з дитиною біда, батьки звинувачують медиків. Мовляв, ті під час пологів намагалися дістати дитину спеціальним обладнанням, а коли не змогли, то зробили кесарів розтин.

Малюка відразу помістили в реанімацію. А батьки запримітили на голівці порізи. Вони впевнені - саме через пошкодженої головки їхній син на межі життя і смерті.

Ужгородська родина вже звернулася до правоохоронців. Ті проти медиків порушили кримінальне провадження за статтею «неналежне виконання професійних обов'язків».

Йде перевірка. Самі лікарі поки нічого не коментують. Але «Вікна» взялися вивчити цю історію і з'ясувати правду, - повідомляє телеканал СТБ.

09 листопада 2013р.

Теги: пологи, немовля

Коментарі

земляк - lira 2013-11-25 / 14:57:05
Як не прикро, але багатьом із нас не допоможе вже... нічого!
Адже мова - не про «державні утворення», в які наші предки... входили. Та й на «Угоду про асоціацію між ЄС та Україною» надіятись не варто, особливо... песимістам та тим, які привикли чекати щось від... долі!
Мова про НАС: усіх та – кожного! Бо, не держава наказала: брехати, красти, давати/брати хабарі! Навіть це не робив... Янукович (він просто крав шапки!). Останній, просто ОЧОЛИВ нас таких, які ми є!

І до «менталітету», який «формується впродовж історії», це немає ніякого відношення. Бо це не менталітет, а холопство!

Наталі 2013-11-14 / 06:01:23
Два роки тому з моєю донькою сталася така сама ситуація.При кесеровому розтині лікар буквально помалював скалпелем головку нашої донечки.Але дякувати Богу ми справилися,дитина також 3 дні була під киснем.Мені дуже цікаво як довго наші Закарпатскі лікарі будуть припускатись таких фатальних помилок,та калічити дітей заради наживи.

lira→земляку 2013-11-12 / 22:28:57
Щоб поміняти такий "спосіб життя" держави -потрібно зазнати трансформації у всіх сферах її "життя".
А це можна досягти помінявши свідомість,менталітет людей.
Але менталітет формується впродовж історії. А наша держава,у свій час,залежала від різних держав.І наш менталітет не відзначався якоюсь самостійністю.
Тому, щоб поміняти нашу свідомість і щоб не було таких наслідків її :"Перші, крали, другі брехали, треті - давали/брали хабарі... "- потрібно почати з себе (а це важко!).
Чи в цьому нам допоможе «Угода про асоціацію між ЄС та Україною»?

читачка 2013-11-12 / 05:54:04
Така практика, на жаль, наших лікарів "вродить сама", а самі ж лікарі рішення не приймають, тільки чекають команди від самої породілі, аби сказала "кесаріть", якщо не скаже цього,то й не зроблять,навіть якщо й будуть прямі покази. Вимучили бідну, а далі давай ще витягувати щипцями....це реально жах...а коли побачили,що заділи голову дитини,то з переляку давай кесарити....І можуть далі казати щось про неправильну вагітність, про "голодання кисневе", але факт є факт! Батько зафіксував шрами,порізи! Більше того,я чомусь впевнена,що дитинка ще встигла поголодати за час родової діяльності! Недоотримала кисень (а кисень при частих схватках не встигає поступати до плаценти), для чого було так тягнути? Невже не можна відразу прокесарити,коли бачать,що жінка сама не зможе???? Адже наслідки навіть при маленькому голодуванні можуть бути фатальними! У мене особисто є підтвердження окулістом того,що при огляді очного дна виявили кисневе голодування мозку дитини ПІД ЧАС ПОЛОГІВ (під час вагітності показує червоні не краї,а середину дна), і якби я САМА не закричала "кесаріть!",то так би і мучила дитину ЩЕ 12 годин,а дитинка там задихалася від псевдосхваток,вони козли ще хотіли викликати роди,та я не дала. По вині Шекети дитина почала пізно говорити,все-таки далося взнаки кисневе голодування,помилка лікарів,вплинуло на мовленнєвий апарат,почитайте мед.літературу. А тепер ця сволота в цьому випадку каже "наковталася вод", тьху! СУДИТИ ! і ніяких поблажок сволочам! Саме їх безвідповідальність "подумаєш, родиш сама", саме невміння приймати рішення, до останнього тягнуть,бо відіте лі,палата не готова чи реаніматолога нема,тож кесарево ні ні.....сволота,хай буде на їх совісті. Матері ж мужності...нема слів. Тримайтесь,батьки! Бо тут словами не зарадиш. До плачу...

земляк 2013-11-11 / 10:40:13
Звичайно, що шкода й дитинку, і батьків, і решту українців... які ще не народились!

Однак, це "результат", практично, більш, як 20 річного ґвалтування: держави, системи, моралі...

І не треба так бідкатись, у цьому випадку - на лікарів. Адже, кожен із нас, доклав "свій внесок" у розвал України!
Перші, крали, другі брехали, треті - давали/брали хабарі...
Одні керували та управляли, інші агітували та рахували голоси, решту - вибирали/голосували та ходили на мітинги "за щось"...
Хтось "влаштував" своє чадо у ВУЗ, комусь "пощастило" (не за дякую) знайти "хорошу" роботу, дехто отримав (бо "має право") паспорт чужої держави...
І все ми, як і всі, нібито робили - "чесно", а вийшло як завжди - ніяк!
Наука, як й інтелігенція - в загоні, у владі – рагулі та ЗЕКи, в погонах – бузувіри та перевертні, в судах - "колядники", попів - засуджено за сепаратизм...
На вулицях – зграї диких собак та котів, довколишнє середовище – екологічно небезпечне для життя, вода та повітря, фактично - яд...
Життєвий рівень – найнижчий в Європі, ступінь захворювання СПІДом – найвищий в Європі, алкоголізм, безпритульність, злочинність – зростає...

Невже це і є та держава, яку ми хотіли збудувати?
Невже держава - це тільки влада: посадовці і політики? А хто її/їх обирає, як не ми?
Хто "працює" у виборчих комісіях та рахує голоси?
Хто "об’єктивно" пише про кандидатів та про вибори взагалі?

Це все ми: обираємо, обираємось, рахуємо голоси, пишемо про вибори та... "ріжемо немовлят" в Ужгородському пологовому будинку!

Максу 2013-11-11 / 06:42:16
Дякую за хороше об'єктивне повідомлення.

Мила 2013-11-10 / 22:26:57


Видалено ще один коментар цього ж автора. Адмін


до Мили 2013-11-10 / 22:18:29
О!!! Мукачево це окрема тема! Ось туди треба б тих, хто нарікає на ужгородські умови. Відчуйте різницю!

вуйко з Карпат 2013-11-10 / 22:05:09
Скоро ужгородський роддом можна буде порівняти з подібними закладами країн Африки,конкретно Гвінеї-Бісао.Там для того щоб народити породілля має принести з собою крім подяки лікарю ще два відра чистої води.Такий "сервіс" світить ужгородцям від "покращення вже сьогодня"

Сторонній 2013-11-10 / 21:59:15
Найоптимальнішим вирішенням всіх питань стало б застосування відеоспостереження так, як це зроблено у кардіодиспансері. Там і операції на відео ніби пишуть, і за палатами цілодобовий нагляд. Чітко фіксується коли підійшла медсестра, скільки разів, що робила, як і коли її кликав пацієнт... І дисціплна там - ого-го. Знайомого там прооперували так він казав, що краще ніж за кордоном.
Але врешті-решт все залежить від керівника лікарні. За часів Володимира Панаіта такого в пологовому не було. А як змінили головного, так і не вщухають скандали в цьому медзакладі. Невже немає гідної професійної людини, яка б очолила пологовий і врешті-решт навела там порядок?

акушер 2013-11-10 / 21:58:29
Док, тепер Федько завідує в роддомі. Він, по суті, там главний.

Коментатор 2013-11-10 / 21:54:56
До ужгородських акушерів не маю ніякого відношення, нікого з них не знаю і відмазувати нікого не збираюся. Кримінальне провадження відкрито, бо є заява батьків. А журналісти - то їх робота.

Док 2013-11-10 / 21:51:02


Видалено 6 коментарів, написаних одним автором під різними ніками. Адмін


До попереднього коментарю 2013-11-10 / 21:48:27
А що такого надзвичайного щоб записати слова вимагання на телефон?
Щодо ж ромів з Радванки, то у кого з них в животі залишилась дитина? Хто не зміг народити? Наскільки я знаю, медиків КОНКРЕТНО ВЗУВАЮТЬ ПО САМІ Я..Я, якщо не дай Боже щось стається з породіллю чи немовлям. Медики самі бояться щоб чого ТАКОГО не відбулося.
"Склянку води" може піднести й хтось з близьких породіллі - тепер дозволяється присутність як рідних, так і просто дуже близьких людей під час пологів.
А про "зеленку" дуже весело... Невже правда? Якщо так, то завтра принесу з пару скляночок.

акушер 2013-11-10 / 21:43:51
Кримінальне провадження відкрито. То яка фантастика? те, що Федько і Ко хочуть відмазатися - це зрозуміло. Але ж і людей за лохів не треба мати.

до макса 2013-11-10 / 21:33:58
Дуже мудро давати коментарі та поради,а коли вагітна жінка хоче хоч чимось собі зарадити аби все відбулося нормально,то саме такою ситуацією і користуються люди в білих халатах.Бо не даш грошей,то будуть тебе минати і не чути ні твоїх стогнань ні прохання піднести бодай води.В ужгородському роддомі вже і зеленки нема,пупки новонародженим змащують перевареною водою і про що можна говорити!І це тоді, коли основна більшість породіль - роми з Радванки!

Коментатор 2013-11-10 / 21:31:37
Повністю згоден з Максом.
В медицині бувають жахливі помилки. Але щоб під час кесарського розтину порізати голову плоду - це із розділу фантастики. Не доктор Пі ж оперував породіллю.

Макс 2013-11-10 / 20:30:51
Для родини - трагедія, але не зрозуміла реальна ситуація: чому батьки одразу ж не звернулися до правоохоронних органів? Чи звертались автори сюжету за коментарями до керівництва закладу? Яке заключення експертів? Чи є реальні підтвердження порізів на голівці дитини (фото та відео)? Чому не засняли це "крупним планом"????!!!
І врешті-решт є обласне медичне керівництво. Чи звертались родичі новонародженого туди? Якщо так, то яку відповідь отримано?
І останнє: не хочеться виправдовувати лікарів, але й у цьому пологовому більшість нормальних адекватних фахівців, хоча нахабні криворукі уроди є скрізь (як в медицині, як в освіті, так і в журналістиці, до слова, теж). А гроші?.. Всі кричать, що беруть-деруть, а всі ж точно так дають ці хабарі. Хто наважився відверто сказати: "У мене вимагають хабар і відмовляються надавати допомогу"? НІХТО. Чого боїтеся? Зараз всі з телефонами, де є диктофони та відеокамери. Хто заважає задокоментувати факт хабаря і вивісити в інтерент на ютуб? Та ще й розіслати по всіх сайтах? Всі бояться і анонімно обливають медиків брудом. А щось зробити - ні, нехай краще будемо триндіти вдома із сусідами та анонімно писати коментарі. Нація боягузів та рабів. Так чого ж ми ще хочемо?!!! Ми заслуговуємо на таку владу і ТАКУ медицину.

Закарпатець 2013-11-10 / 20:04:28
Сучасні лікарі - це в більшості безкарні нелюди,а теперішня "покращена та реформована" медицина - це справжній геноцид українських громадян.Дуже і дуже шкода малюка та батьків понівеченого ні в чому не винного їхнього дитя.

яна 2013-11-10 / 15:26:19
порушили кримінальне провадження за статтею «неналежне виконання професійних обов'язків»... і думаєте когось накажуть? правоохоронці прекрасно знають, що медицина такаж корумпована як і вони самі..в нас не діють ніякі закони, а для лікарів тим паче...шкода родину, що пострадала...

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
11:12
/ 1
У Сваляві 21-річний водій мікроавтобуса Ford, рухаючись задом, смертельно травмував 76-річну жінку
» Всі новини