В Ужгороді активісти змусили дорожників укладати належний шар асфальту (ДОКУМЕНТ)

В Ужгороді громадські активісти Роман Молдавчук, Ференц Бакі, Ярослав Козич, Олександр Пересоляк разом з представником Ради Автомобілістів КМУ Олександром Броді та іншими провели роботи щодо контролю над якістю ремонтних робіт на проспекті Свободи.

В Ужгороді активісти змусили дорожників укладати належний шар асфальту (ДОКУМЕНТ)

У підсумку було виявлено грубі порушення державних стандартів щодо товщини укладеного шару (замість 5 сантиметрів - 1-3 сантиметри) та технології закладки асфальту (необроблені та засмічені ями). Саме через таку узвичаєну практику побутує думка, що до 70 відсотків «ремонтних» коштів осідають в кишенях «дорожників», а не йдуть на ремонт вулиць міста.

Завдяки реагуванню журналістів проблема набула розголосу, а виявлені та висвітлені порушення викликали глибоке обурення громадськості

За результатами виявлених порушень Генеральна прокуратура України та Державна фінансова інспекція України ініціювали проведення перевірок ремонту доріг у м. Ужгороді із вказівками ґрунтовно розібратися та вжити усіх можливих заходів для усунення виявлених порушень. Грунтовних результатів перевірки з даного питання очікують також в Комітеті Верховної ради України з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією. 

Проведена акція вже нині дала позитивний результат, а саме - товщина шару асфальту під час ремонту вулиці Берчені в більшості випадків відповідала стандарту в 5 сантиметрів, ремонт було здійснено в рекордно короткі строки, що майже не завдало незручностей городянам. А виконані відповідно до технології ремонтні роботи збільшать строк служби дорожнього покриття та економлять використання коштів ужгородців. 

Однак, без порушень під час ремонту вулиці Берчені все ж не обійшлося. Так громадськими активістами як наслідок реагування на повідомлення, опубліковане в соціальній мережі Фейсбук, були зафіксовані факти створення аварійних ситуацій та скеровані відповідні звернення до ДАІ м. Ужгорода. За наслідками перевірки ДАІ були направлені звернення в Ужгородський міськвиконком та прокуратуру обласного центра, а на відповідального представника ПрАТ «Будавтодор» ДАІ склала адміністративний протокол за ч.3 ст. 140 КУпАП “Порушення правил, норм і стандартів при утриманні автомобільних доріг і вулиць, ...” 

Як повідомив Закарпаття онлайн Ярослав Козич, на вжиття заходів контролю за належним проведенням ремонтних робіт (а саме - фіксування обставини, дослідження чиних норм та правил, складання текстів відповідних заяв та звернень, їх подання) активістами були витрачено 36 людино-годин часу по по вул. Берчені та 89 людино-годин часу на проспекті Свободи. Однак, у підсумку, зазначені зусилля призвели до більш якісного ремонту дороги та раціонального використання коштів ужгородців.

Наразі громадськими активістами міста також планується проведення заходів щодо сприяння вирішенню інших, не менш важливих та суспільно значих проблем в контексті благоустрою міста Ужгорода.

08 листопада 2013р.

Теги: дорожники, асфальт

Коментарі

земляк - краянину 2013-11-11 / 11:21:09
Недарма порадувався за земляків, що вже бодай - читають один одного...
Однак, до спілкування, а тим паче ввічливості - ще далеко!

Так, я родом з СРСР. Але мене, ще в радянській школі вчили звертатись, безпосередньо до опонента та уникати говорити/писати у третьому роді за присутності співбесідника!

Дивно, що в сучасній Україні, де навчають (на відміну від СРСР) - за гроші та яка прагне до Європи - цьому не школують!

Й ще. Ні в одному з постів - не критикував "хлопців-молодців", яким "честь і хвала"! Адже кожен має право на свою точку зору, як і на власні вчинки та дії. Тим паче, що донкіхотство ще ніхто не забороняв...

Й останнє. "Свої дуже правильні та змістовні поради", не даю із "кухні, за спиною домочадців". Все що пишу та раджу - із досвіду, перевіреного практикою!

краянин 2013-11-10 / 20:11:13
Земляк мабуть родом з СССР.Тоді переймались совєтами та совєти вже в минулому як і СССР!Легко давати совєти на кухні,за спиною домочадців замість того ,щоб самому десь застосувати в житті свої дуже правильні та змістовні поради!А хлопці молодці,честь і хвала таким ужгородцям!

земляк - оппонентам 2013-11-09 / 22:19:12
Дякую усім за "критику» в свій адрес...
Однак, повинен розчулити окремих – не працюю чиновником, а тим більше – не займаюсь політикою, по крайній мірі – професійно! Та й гадати: "хто ж це пише" – неблагородно й не принципово. Головне, щоб ми спілкувались по суті (інакше "admin" – не дріматиме, блокуючи "тролінгів")!

А по суті, це дійсно - "глобальність", яке висловилась "Angelika"... Суть же "глобальності", у випадку з Україною в тому, що ігноруючи вибори, або отримуючи за "голос" - гречку/гроші/інші подачки (потрібне підкреслити) ми, громадяни - стаємо заручниками неподобств, одне з яких й описано в інформації "Закарпаття онлайн" та яку обговорюємо.
Тобто, "добра справа" - це вибори й активна участь у них, а не мітинговщина, протести та а-ля "народний контроль" (тобто діяльність, як у нашому випадку "з укладкою асфальту" - активістів) в період між волевиявленням громадян!
Звичайно, що усі ми їздимо дорогами, без сумніву, що любі комунікації - це об’єкти підвищеної небезпеки і т.д., але вирішення питання ремонту та благоустрою доріг в Ужгороді, подібним – це аж ніяк не по-європейськи (куди, нібито прагнемо)...

Очевидно ж інше. Легітимна влада в Україні, буквально – хиріє, а, по-суті, дилетанти, різного роду "активісти" тощо – буквально беруть владу в свої руки! Одні здійснюють теракти (такий собі – протест з феєрверком, інші – обезголовлюють суддів і т.д.) Це, можливо й "логічно" та можна "виправадати", але аж ніяк не вірно, з точки зору цивілізації! Це, власне - "глобальна" анархія, не менше...

Навіть, якщо, після "огляду вулиць Загорської, Закарпатської, Митної, Минайської, Капушанської та інших" та після "запуску офіційних звернень найближчим часом" з "викладенням у мережі фейсбук", й відремонтують кілька вулиць – проблема кардинально не вирішиться! Але, донкіхотство корисно в усі часи, особливо для молоді...

Натомість, даю пораду "активістам" (груп: Ужгород, за чистий Ужгород, Архітектура міста Ужгорода):
1. Попробуйте залучити на свій "активний" бік депутатів усіх рівнів (ну, бодай за тих, за кого голосували та яких обирали).
2. Зверніть увагу на бігборди, на яких "рекламуються" державні установи, міністерства та відомства (там наші гроші + відкати).
3. Залучайте до своєї діяльності спеціалістів, які не тільки розуміються на конкретних проблемах, але й готові давати поради та консультувати.
4. Вимагайте оприлюднення: Генерального плану (та змін до нього) розвитку міста, Бюджету міста та реального, фінансового стану Ужгороду.
5. Попробуйте організувати прибирання міста, а ще краще – вникнути у проблему його засмічення... самими городянами. Це ж стосується і крадіжок каналізаційних люків, які без зайвих запитань приймають у пунктах прийому металобрухту...
... і так далі і тому подібне!

Однак, не віриться, що подібні поради, комусь потрібні, навіть... "активістам" (груп: Ужгород, за чистий Ужгород, Архітектура міста Ужгорода)!

Одне, що радує – земляки вже, бодай - читають один одного...

до земляка 2013-11-09 / 16:16:40
Скоріше за все "земляк" це особа,яка недалека від державного "корита",бо чого така іронія та прагнення повчити як треба вирішити дорожні проблеми глобально!Це тактика наших керівників будь-якого рівня-малювати глобальну проблему і прагнути на словах вирішувати цю проблему в невідомому майбутньому.Але автодороги як повітря - для всіх однакові:і для губернатора,і тих,що "тендерять" бюджетні гроші,і простих громадян які за кермом і без нього.Хлопці,які так гостро підняли проблему ремонту наших горе-доріг молодці!Так тримати!

Активіст Олександр 2013-11-09 / 13:46:33
Наразі ми зробили огляд вулиць Загорської, Закарпатської, Митної, Минайської, Капушанської та інших! Офіційні звернення запускаємо найближчим часом. Щодо вулиці Бродлаковича то до середи ми викладемо у мережі фейсбук (групи: Ужгород, за чистий Ужгород, Архітектура міста Ужгорода) з р а з к и з в е р н е н ь! І ви зможете самостійно вирішувати проблеми благоустрою (ремонту вулиць, відсутність люків) прилеглих до свого будинку територій

Angelika 2013-11-09 / 10:45:36
Просто Земляк розглядає проблему в глобальних масштабах.

ужгородець 2013-11-09 / 10:20:49
Земляк, то по-твоєму нічого робити не треба? А сісти і спостерігати, як крадуть наші гроші?
Ти б, чоловіче, краще подякував цим людям, що витрачають свій час на таку невдячну роботу.

спостерігач 2013-11-09 / 10:04:26


Тролінг. Коментар видалено. Адмін


до земляка 2013-11-08 / 21:30:40
сумно,що так "земляк" хизується з доброї справи,яку проводять ті,кому небайдуже як ремонтують дороги в Ужгороді.Автошляхи -це обєкти підвищеного ризику як для тих,хто за кермом,так і для пішоходів.Погані дороги -це обєкти ,на яких імовірність нестандартних небезпечних ситуацій зростає в рази!То до чого іронія і безглузді коментарі типу "так має бути " ,замість того щоб підтримати тих,хто не мовчить проти явних порушень законодавства!

земляк 2013-11-08 / 13:05:34
Вау, як круто!

Так і хочеться вигукнути: Хай живе Народний контроль! Хай живе СССР!

Особливо веселить, коли "активісти" та різні писаки "чолобитних" до царя - домагаються свого: і замість 1,5 см асфальту, кладуть - 5 см!
А ще здивувало, що в ДАІ є... "дорожні спеціалісти", які можуть давати оцінку якості будівельно-дорожніх робіт! І це до тієї "завантаженості", яку здійснюють міліціянти-дорожники: приймають екзамени, видають посвідчення водія, видають номерні знаки, збирають кошти у різні позадержавні, але ментовські фонди і т.д.
Мабуть і не знає черяник-земляк, що усі вищевказані функції, у цивілізованих державах - аж ніяк не притаманні дорожній міліції/поліції, служаки якої, виключно несуть службу... на дорогах та автострадах! Але це тема іншої розмови...

Дороги ж в Україні і в містах, в тому числі - будуть у такому стані до тих пір, не буде, поки:
1. Не буде реальної конкуренції у дорожно-будівельному бізнесі.
2. ГАІ буде робити все, крім як забезпечувати безпеку руху, безпосередньо на дорогах.
3. Влада проводитиме закриті тендери, або у одного замовника і т.д.

А що ми, що робитимемо? Ну те що й понаписували у статті: протестувати, ловити злодіїв, вимагати, писати скарги і... продовжувати ходити/їздити по тому, що зветься... напрямками, колишніх доріг!

Нік 2013-11-08 / 11:19:38
Та звертатися треба по всіх дорогах, а не окозамилюванням займатися, ГАІ і Співаку пофіг, бо йому обласне керівництво дало вказівку, та він сидить тихо, в нього джип "Тойота", ями не страшні.

Роман 2013-11-08 / 07:59:12
Аще існують вульці Легоцького, Перемоги, та майже весь Ужгород.

... 2013-11-08 / 07:48:07
Гарно прошу активістів та автодор приїхати та подивитися на стан дороги (вулиці всієї) на Бродлаковича!!!!!!!! Ганьба! В кінці вулиці розміщений Онкодиспансер куди на швидкій кожного дня привозять тяжкохворих пацієнтів!!!
Вже не говорю про жителів цієї вулиці та всього мікроройону! Як вони повинні ходити на роботу та додому коли дороги не існує!!!
Дякую!

system 2013-11-08 / 06:56:24
вони. тобто дорожні фірми мусять так робити.бо з виграного тендеру мусять зробити відкат,а це від 30-60 відсотків від суми тендера!мусять якиїсь інтерес залишити собі.А потім із цього мізеру поставити так званий асфальт і ще лишити якісь кошти на різні контролюючі органи!І це все за наші податки!!!!

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
/ 1
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 7
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 5
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 23
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 30
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини