Омбудсман пропонує перевірити законність перенесення канікул на Закарпатті

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська звернулася до прокурора Закарпатської області Володимира Корбаня з пропозицією перевірити законність прийняття в Закарпатській області рішення про перенесення осінніх канікул в загальноосвітніх навчальних закладах на зимовий період.

Омбудсман пропонує перевірити законність перенесення канікул на Закарпатті

Про це повідомляє прес-служба омбудсмана.

Як відомо, в Закарпатській області рішеннями деяких міських органів влади осінні канікули в загальноосвітніх навчальних закладах були перенесені, що викликало обурення у школярів і їхніх батьків, які вдалися до мирних акцій протесту.

Уповноважений з прав людини у своєму листі наголосила на тому, що відповідно до Державних санітарних правил і норм влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу, затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України та погоджених Міністерством освіти і науки, передбачено, що протягом навчального року для учнів проводяться осінні, зимові і весняні канікули загальним обсягом не менше 30 днів.

Цього року Міністерство освіти і науки визначило проведення осінніх канікул з 28 жовтня до 3 листопада. Разом з тим, графік учнівських канікул може змінюватися з урахуванням місцевих особливостей та кліматичних умов за погодженням з відповідними місцевими органами управління освіти, але це не передбачає повного скасування одного з видів канікул.

Водночас Валерія Лутковська звернула увагу й на те, що Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організації навчально-виховного процесу – це обов’язковий для виконання документ, що регламентує безпечні для здоров’я дітей і підлітків умови навчання та виховання, які сприяють підвищенню їх працездатності, поліпшують психофізичний розвиток та зміцнюють здоров’я.

Інформація про прийняті рішення від прокурора Закарпатської області очікується протягом тижня.

Як раніше повідомляло Закакарпаття онлайн, 29 жовтня троє батьків ужгородських школярів написали заяву до прокуратури з приводу відміни шкільних канікулі.

Також за інформацією Закарпаття онлайн, позачергового засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради, на якому, начебто, приймалося рішення про перенесення осінніх шкільних канікул на зимовий період, насправді не було. Членів виконкому постфактум обдзвонювали в телефонному режимі.

Тобто, в даному випадку йдеться не про звичайне адміністративне правопорушення, а про вчинення кримінального правопорушення, пов'язаного зі службовим підробленням. (ст. 366. Службове підроблення. 1. Службове підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення документів, а також складання і видача завідомо неправдивих документів - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років).

31 жовтня 2013р.

Теги: канікули, омбудсман, Лутковська

Коментарі

василь 2013-10-31 / 18:56:01
грамотно виклала Лутковська. Прокурору треба погодитися.

777 2013-10-31 / 18:53:42
У Росії дві біди: дурні і дороги. У нас їх аж три: дурні при владі, відсутність доріг та тотальна безвідповідальність. Останнє – найгірше, бо якби питали суворо з дурнів, вони б не пхалися керувати, а розумні б дороги будували/ремонтували більш відповідально. Відміняти канікули може лише цілком безграмотна у всіх відношеннях людина, адже це не так просто, як здається на перший погляд. Але їхнє самолюбство підігріває той факт, що знову вдасться уникнути відповідальності за «головотяпство со взломом». А як ще пояснити репліку мера, що він звернеться з цією ініціативою до Табачника. Послухав у новинах і зробив висновок – хвора людина у період загострення. Методику розробляли інститути, професура, теоретики з практиками. А тут щось непоказне і малодосвідчене гугнявить про семестри в школі. Показово також і те, хто по області підтримав псевдо новаторів. Бог їм суддя, якщо люди не розгледіли аксіому «де не було зранку – не чекай увечері». Хоча, на помилках вчаться. Валерія Лутковська просто зобов»язана довести цю справу до логічного кінця. А порушень стільки, що за них потрібно відповідати, а не виправляти.

йончі бачі 2013-10-31 / 16:25:41
у 8 школі ніякого опитування батьків не проводилось від фонаря передали результати краще б розумники освітяни дивились як з батьків здирають гроші директора і як потрібно книжки шкільні купляти про це не бачать сволочі лише канікули мішають скотам

Читач 2013-10-31 / 15:55:40
...Кваліфікована викладка нормативних документів про канікули !!! Прокурор не має права не погодитись з встановленими нормами. І хто буде відповідати ? - не хвилюйтеся, не Погорєлов, не Ледида. Буде крайній хтось із управління освіти... Знайдуть козла !!!

Ален Панов 2013-10-31 / 15:49:10
Погоджуюсь, що Балога правий як ніколи, про те що прийшов час відповідальності. От хай і відповість за мера Погорєлова та депутатів, які його партія ЄЦ підсунула ужгородцям. А на рахунок підроблення документів - то це така "фішка" в міськраді. Нещодавно вони також підробили документ Спілки дипломатів України, на сьогодні триває зясування обставин. Правда поки що без особливих успіхів з боку Ужгородського МВ УМВС.

:-) 2013-10-31 / 14:01:29
**я, і тут Балога ))

Ігор 2013-10-31 / 13:30:34
А десь колись був і голова парламентського комітету із прав людини

Досить ! 2013-10-31 / 13:18:02
Тепер побачимо справжньє обличчя окремих депутатів, партій, ГО. Побачимо, хто відреагує та подасть прохання в прокуратуру притягти не шановного ужгородцями, дитячого диспута Погорелова до відповідальності, згідно чинного законодавства. Балога правий як ніколи, прийшов час відповідати за свої злочинні дії, досить терпіти, і Погорелов повинен понести відповідальність. Постійні порушення закону і максимально скасування рішень, не більше. Коли хтось вкрав - сажають, а не заставляють повернути і все, і так по 100 раз підряд. Погорелов відповідальний перед 120 000-им містом за свої дії/бездіяння.

О.Д. 2013-10-31 / 12:50:38
Ілюзій немає, бо Лутковська - ставлениця ПР. Але шанси є. Бо навіть в київських верхах ПР мабуть розуміють, що безглуздя в Ужгороді вже здолало всі межі пристойного...

НОВИНИ: Соціо

22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 2
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 3
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 1
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
11:22
В Ужгороді у неділю відбудеться благодійний забіг під сакурами
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
» Всі новини