Якщо за тиждень влада не відремонтує дороги, мешканці Довгого і довколишніх сіл їх перекриють (ДОКУМЕНТ)

Селяни написали листа з вимогами головам Закарпатської ОДА та Іршавської РДА

Якщо за тиждень влада не відремонтує дороги, мешканці Довгого і довколишніх сіл їх перекриють (ДОКУМЕНТ)

Якщо влада за наші гроші не може вирішити наших проблем, то навіщо нам така влада. Саме під такими лозунгами заплановано провести акцію протесту, яка має засвідчити про початок самоорганізації суспільства та ріст суспільної свідомості громадян держави Україна, яким випало жити в провінції, а саме – в Іршавському районі Закарпатської області – регіоні, де мова про ремонт державних доріг не йде взагалі, де мова про дорогу, як таку не може вестися з тої простої причини, що асфальтового покриття на проїжджій частині залишилося рівно стільки, щоб гострими краями обрамлювати суцільні ями, глибиною 20 – 30, а місцями і більше сантиметрів.

Найбільше страждають від бездоріжжя жителі села Довге, від якого державні дороги (точніше – напрями) ведуть у три сторони: Іршава, Хуст, Свалява. 10-15 км. до будь-якого з цих міст доводиться їхати із швидкістю пішохода. А ближче до райцентрів ямковий ремонт умовно проведено – ями заляпано-поховано, на місцях ям управління доріг зробило їх умовні маленькі могили-горбики. Але, це значно краще для автомобілів, що би ми не говорили.

Кожного дня на дорозі зустрінеш машину з відірваним колесом. Певно, настав час провести з власниками автомобілів заняття по ліквідації правової безграмотності. Якщо кожен із постраждалих подасть після цього заяву в суд з позовом до управління доріг із вимогою відшкодувати кошти на ремонт автомобіля, то це буде справедливо.

Починається осінньо-зимовий період, період дощів і морозів, коли дороги, навіть ремонтовані, руйнуються. Що казати про нашу дорогу? Що стане з нею ще через місяць? І що мають люди робити всю зиму: сидіти на печі? Чи і далі платити невідомо кому і невідомо за що з кожного літра пального? А це немалі гроші.

Якщо у одному лише Довгому приблизно 1000 автомобілів на сім тисяч населення, якщо кожен автомобіль спалює тільки два літри пального на день, якщо з літра на ремонт доріг ми сплачуємо тільки 2 гривні (заокруглюємо для спрощення підрахунків) і якщо наші автомобілі їздять тільки 300 днів на рік, то маємо, як казав великий Райкін, «бєшєниє дєньгі». Куди діваються наші гроші? Чим жителі нашого села гірші за жителів Пущі Озерної чи Золотої Гори?

Саме про це говорять у ці дні жителі Довгого та ближніх сіл. Під листом-зверненням до голови облдержадміністрації, голови райдержадміністрації та начальника облавтодору зібрано 500 підписів, у тому числі і депутатів різних рівнів. Якщо протягом тижня влада не відреагує на нашу біду, то ми змушені будемо у п’ятницю 11 жовтня 2013 року о 8.00 перекрити дороги у всіх напрямках. До акції долучаються жителі сусідніх сіл: Бронька, Суха, Лисичево, Кушниця, Приборжавське, Липецька Поляна. Відповіді чекаємо на адресу колишнього сільського голови, ветерана Великої Вітчизняної війни Нодя Андрія Йосиповича. Але людям потрібні не пусті обіцянки, а конкретні справи.

Жителі села Довге

07 жовтня 2013р.

Теги: дороги, Довге

Коментарі

нана 2013-10-11 / 12:36:18
Дороги ужасні??????????????????? Щось потрібно робити?????Люди правильно зробили,що перекрили дороги... МОЛОДЦІ,,,,,,,,

Не скажу 2013-10-09 / 21:37:24
Іван, Ви знаєте, я була в комісії на виборах, регіоналів обирали цигани неграмосні, пенсіонери, яким давно пора про вічне подумати і молодь необразована, а це, на щастя, не така і велика маса народу=) Так-от у ДОВГОМУ Партія регіонів чи то наш діючий президент НІКОЛИ не перемагали. Це так, для справки. Бог нас благословить, якщо в народу мозок у голові появиться і в бік Росії перестанемо дивитися. А поки маємо те, що маємо. Добре, що свідомі громадяни пробують щось у державі міняти.

Громадянин-християнин 2013-10-07 / 21:53:25
Це села Московського Патріархату тож лишається терпіти Кірілову владу, що зробиш?
Треба отямитися і відректися від Московщини тоді Бог Благословить.

iван 2013-10-07 / 20:52:32
здаеться,перелiк всiх цих ciл на останнiх парламентських виборах всi як один проголосували як один за ПР...Тепер пожинайте слiди покращення...

Віт 2013-10-07 / 16:35:44
Кого вибрали, те й маєте! Що тепер жалітися? Чи ви гуцули думали що рекетири що раками оббирали вас у Чехії будуть тепер вашими проблемами перейматися, що балотувалися щоб гріхи спокутувати??? На що заслуговуєте, те й маєте!!!

Гуцул 2013-10-07 / 14:14:14
...а місцева новинка "Нове життя" пише што всьо нормально: Ковбаско дістав премію "Золоті руки " - бо голови немає. А сухан-рекетир грамоту як головний смотрящий на районі. На людей їм н**ати обом!

Конюх 2013-10-07 / 13:04:56
А в цей момент Ледида зводить на Народній площі фонтани під своїми вікнами за 3,5 млн грн. Ось де ваші гроші, люди, які могли б піти на ремонт доріг.

Закарпатець 2013-10-07 / 10:04:31
Укравтодор просить автомобілістів оцінити роботу дорожніх організацій
Для об’єктивної оцінки роботи підрядних підприємств, Укравтодор звертається до користувачів доріг з проханням телефонувати у диспетчерську Укравтодору ((044) 287-11-40, 287-42-18) і залишати відгуки стосовно ямкового ремонту на дорогах певної області або її конкретного району. Відгук може стосуватися як якості зробленого ремонту, так і культури виконання робіт (зовнішній вигляд працівників, огородження місць виконання робіт тощо).
Нагадаємо, що ремонтні роботи виконуються згідно з графіком, яким визначено терміни ліквідації ямковості: на міжнародних дорогах (з індексом «М») – до 9 травня, на решті доріг державного значення (з індексами «Н» і «Р») – до 30 травня, на дорогах місцевого значення – до 15 червня цього року.
Сьогодні роботи з ліквідації ямковості на автомобільних дорогах загального користування виконуються із випередженням цього графіка.
Ліквідація ямковості – це перший етап ремонту покриття доріг після зимового періоду. Другим етапом стане відновлення зруйнованих ділянок автомобільних доріг, які неможливо відремонтувати ямковим ремонтом.
Державна служба автомобільних доріг України (Укравтодор) – центральний орган виконавчої влади, який є балансоутримувачем та замовником робіт на автомобільних дорогах загального користування.Укравтодор не несе відповідальності за стан доріг в межах населених пунктів. http://www.ukravtodor.gov.ua/clients/ukrautodor.nsf

НОВИНИ: Соціо

23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
» Всі новини