Тячівські чиновники зловживали на путівках для інвалідів і субсидіях для малозабезпечених

За результатами перевірки проведеної прокуратурою Тячівського району щодо додержання місцевим управлінням соціального захисту населення законодавства, щодо захисту прав людей з обмеженими фізичними можливостями до відповідальності вже притягнуто 4 посадовців.

Тячівські чиновники зловживали на путівках для інвалідів і субсидіях для малозабезпечених

За результатами перевірки проведеної прокуратурою Тячівського району щодо додержання місцевим управлінням соціального захисту населення законодавства, щодо захисту прав людей з обмеженими фізичними можливостями до відповідальності вже притягнуто 4 посадовців.

В ході проведеної перевірки встановлено ряд грубих порушень в діяльності місцевих управлінь соцзахисту населення в частині забезпечення реалізації забезпечення гарантій соціального захисту інвалідів, а також виконання контрольних функцій у цій сфері. Прокурор Тячівського району, розглянувши матеріали перевірки, вніс відповідне подання голові Тячівської РДА щодо усунення виявлених порушень та притягнення посадових осіб управлінь соціального захисту населення Тячівської РДА до відповідальності, в тому числі їх керівників.

Встановлено, що в порушення порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян, органами праці та соціального захисту населення, працівниками районних управлінь не дотримується черговість надання путівок для пільгових категорій громадян.

Посадовці робили записи про відмову осіб в журналі черговості на отримання путівки для санаторно-курортного лікування, хоча всупереч Інструкції ніякого підтвердження письмової відмови осіб від отримання путівки не було надано. Також, при прийнятті рішення про видачу путівки, комісією приймалися рішення про їх надання без жодних підтверджуючих документів, які б містили медичні рекомендації або показання для санаторно-курортного лікування, а також приймалися рішення за медичними довідками, які не відповідають встановленій законом формі.

Крім того, перевіркою виявлено ряд порушень у діяльності місцевих управлінь соціального захисту з питань надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Зокрема, виявлено ряд випадків, де громадянам відмовлено у наданні субсидії у зв’язку з відсутністю довідки з БТІ, хоча п. 13 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива визначено, що органи праці та соціального захисту населення надсилають запити про отримання відомостей про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами.

При цьому, органи праці та соціального захисту населення мають право робити запити та безоплатно отримувати у строк до 15 календарних днів від органів державної податкової служби, підрозділів Державтоінспекції, бюро технічної інвентаризації, Держфінінспекції, її територіальних органів, інших органів виконавчої  влади  та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для призначення субсидій та проведення перевірок достовірності даних, отриманих від осіб, які звертаються за призначенням субсидій.

Рішення про призначення (не призначення) субсидії приймається протягом десяти днів після подання заяви та отримання відомостей, визначених абзацами п'ятим - восьмим 13 пункту.

Вказані вимоги закону грубо порушувались працівниками управлінь та майже у кожній справі призначення субсидії здійснюється більш ніж у місячний строк. До того ж, встановлені факти, коли комісія, в порушення п.5 Положення, приймала рішення про надання субсидій громадянам, які не мають на те відповідних підстав. При вивченні справ встановлено, що за адресою заявників зареєстровані особи, які не працювали і не навчалися та не були зареєстровані у службі зайнятості населення як такі, що шукають роботу.

На даний час виявлені порушення усунуті, а винні особи притягнуті до відповідальності, пише прес-служба прокуратури Закарпатської області.

24 вересня 2013р.

Теги: путівка, субсидія

Коментарі

Юра 2013-09-27 / 11:06:48
Коли уже директори терцентрів перестанут красти бідняцькі гроші і начнут чесно робити пане обласний соцзабезовський начальнику?

коля 2013-09-25 / 09:36:51
Прокуратурі треба перевірити Тячівський терцентр туй крадут безпощадно. Ревізорів купуют, із того ,що виділяєся бідним попадає 10 частина. Цікаво чому терцентри не провіряє прокуратура ци може і они там кормпятся.Много робочих центрів обслужуют начальство а не самотних

Я Вуйко з Села 2013-09-24 / 23:09:25
Микула Тячовськый указав правду - а ко ни розуміє най переведе собі і людям ...

Микула Тячовськый 2013-09-24 / 20:28:07
Не може того быти, пак тото ковдоші. Регіоналы тыждинь пили і фестивалили за інвалідські? У нас у районі і голова РДА і голова Ради і Мер Тячувськый - усі Регіонали. Та ко їм мішає робити? Ба ци і у Європі таке влада творить, кой туды йдеме?

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 4
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини