У студмістечку УжНУ правоохоронці «копають» тему незаконних поборів зі студентів (ДОКУМЕНТИ)

У студентському містечку Ужгородського національного університету працює міліція. Працівники ВБЕЗ Ужгородського міськвідділу УМВС України в Закарпатській області з’ясовують обставини, що супроводжують тему незаконних додаткових готівкових поборів за проживання в гуртожитках УжНУ.

У студмістечку УжНУ правоохоронці «копають» тему незаконних поборів зі студентів (ДОКУМЕНТИ)

Розслідування стало наслідком оприлюднення відповідної інформації на сайті Закарпаття онлайн та реакції прокуратури Закарпатської області, яка ініціювала перевірку та направила до Ужгородського МВ УМВС вимогу про проведення відповідної перевірки в межах своєї компетенції.

За інформацією Закарпаття онлайн, перевірці підлягає як документальна складова теми, так і облік матеріалів, витрачених керівництвом студмістечка в процесі «освоєння» зібраних зі студентів коштів. Попри те, що сам факт незаконного збору коштів, що йшли мимо бухгалтерії УжНУ, не підлягає сумніву, залишилося з’ясувати, хто дав відповідну вказівку по їх збору і чи всі зібрані суми були потрачені на цілі, що їх декларувало керівництво вишу в особі ректора УжНУ Федора Ващука. Саме тому зараз в усіх причетних до теми працівників УжНУ гаряча пора: аби принаймні в цій частині все було нормально, цифри підганяються під факти, а під все це організовується якась подоба документів.

Тим часом редакція Закарпаття онлайн отримала ряд нових цікавих відомостей по цій справі, які потребують додаткової уваги збоку правоохоронців. Скажімо, як повідомляють студенти, що проживають у гуртожитку №2, там мала місце ще дивніша ситуація: попри існування офіційної і «неофіційної» сум, місячна плата за проживання для різних мешканців гуртожитку була різною і кожного місяця могла варіювати. Скажімо, у деяких випадках вона доходила і до 350 гривень за місяць з людини. При цьому комендантом гуртожитку стягувалися ще й дивні "комісії" –  по 5 гривень з людини за оплату готівкою другої, «неофіційної»  суми. Тобто, якщо у гуртожитку є 150 кімнат і в кожній живе по 4 особи, то щомісяця в невідомому напрямку зникали ще 3000 гривень.

Крім того, як з’ясувало Закарпаття онлайн, раніше окремі студенти уже самостійно зверталися зі скаргами на незаконні готівкові побори в гуртожитках в Управління Служби безпеки України в Закарпатській області. Чи проводилася за цими зверненнями перевірка і, якщо проводилася, якими є її висновки – дізнаємося пізніше.

Наразі ж редакція Закарпаття онлайн, не маючи особливих ілюзій щодо бажання керівництва УМВС України в Закарпатській області з’ясувати справжні масштаби злочину і його конкретних винуватців, за підтримки колективу УжНУ і в міру власних можливостей, сил і часу паралельно з’ясовуватиме всі обставини цього та інших аспектів діяльності нинішнього ректора УжНУ Ф.Ващука та його «команди». Для того, аби допомогти правоохоронцям з’ясувати справжню суть того, що відбувається в УжНУ, зробити цю інформацію відкритою для громадськості і, зрештою, адекватно покарати справжніх винуватців, а не «стрілочників», одним із яких, за інформацією Закарпаття онлайн, наразі намагаються зробити нинішнього директора студмістечка УжНУ Сергія Соловйова, чий підпис стоїть під незаконними відомостями по збору додаткових готівкових коштів з мешканців гуртожитків.

У контексті вищесказаного, редакція визнала за доцільне на цьому етапі оприлюднити кілька з наявних в її розпорядженні документів, що ілюструють ситуацію з незаконними готівковими поборами з мешканців гуртожитків УжНУ.

«Відомість», у якій зафіксовано факт збору готівкових коштів зі студентів УжНУ:

Калькуляція витрат офіційної частини плати за проживання в гуртожитках УжНУ (що суттєво,  без дати і реєстрації документу):

«Калькуляція» незаконної частини плати, що збиралася зі студентів. Так само без дати і вихідних даних. Як бачимо, тільки в контексті гуртожитків №№ 1, 2, 3 йдеться про майже 1,5 мільйони гривень:

23 вересня 2013р.

Теги: гуртожиток, студент, плата, проживання, УжНУ, Ващук

Коментарі

Lady 2013-10-10 / 10:53:15
ну що ж це таке??? всюди збивають гроші - з державників-інтернів, студентів, не виплачують зарплати??? таке відчуття наче в Закарпатті взагалі нічого не бояться... студенти, ідіть на пікети!!! я піду з вами... беріть приклад з інтернів, вони чогось добились!!!

Ніка 2013-10-03 / 15:43:43
А Соловйов на краще й не заслуговує. Ніколи інших за людей не вважав. Так йому й треба!!!

Леново 2013-10-01 / 09:22:36
Соловйов доспівався, зараз його почнуть активно зливати

Veranda 2013-09-30 / 20:59:46
Гроші на ресторан мають, а зарплату виплатити за вересень - нема. Це ж пряме порушення трудового законодавства України.

УжНУ 2013-09-26 / 09:41:02
Яка тут, вибачте, скотина мій нік використала? Що, мало слів в українській мові?

Terrassa 2013-09-26 / 04:11:11
Зайшов у бужню ВашНУ Veranda (розрекламовану у Фейсбуці жонов ректора). Набрав сайт для перевірки IP адреси хваленого "вай вай вай ... фай фай фай...): http://2ip.ru. А адреса - така сама, як в корусах УжНУ!
Ну до чого жадний дебіл...

Соловйов 2013-09-26 / 03:59:42
...Пцаны...пацаны... не тревожтье студентов...

До админа
У нас в Закарпатье нету правохранительных органов...
Осталисть только левохранительные!
А в понедельник на пятиминутке мне в "нежной ващнуковской" форме была смказано отключить "н-х...й" интернет от (цитирую) "дебильного Дыбы"...
Но он (в смысле "дебил Федя") не понимает, что почти у всех имеется мобильный интернет типа Utel, Intertelekom или на худой конец Life...
"Вор должен сидеть в тюрьме"
Глеб Жиглов
Брайтья Вайнеры, "Эра милосердия"

Veranda 2013-09-25 / 21:25:45
так, це правда, стосовно того, що доступу до вашого сайту нема - із вівторка по сьогодні

Адмін 2013-09-25 / 19:44:59


2 УжНУ

Не фантазуйте.

Закарпаття онлайн жодного разу за всю свою історію не блокувало доступ користувачів до сайту. Максимум може бути обмежено доступ до коментування, якщо коментатор систематично і грубо порушує правила коментування. Може ви не здогадуєтеся, але це різні речі. ))

Якщо в УжНУ хтось справді дав вказівку заблокувати доступ до сайту, то це кримінальна відповідальність. Тому перед тим, як таке робити, треба добре подумати.


УжНУ 2013-09-25 / 19:33:20


До Адміна

Має, має, ****. :)

Ти ж сам і заблокував. ****.

А на весь принаймні головний корпус на БАМі IP-адреса статична: заблокував її – заблокував сотні користувачів.

Тепер попроси міліцію чи прокуратуру втрутися. :))


Адмін 2013-09-25 / 16:27:02
Просимо всіх, хто має доступ до комп'ютерних мереж УжНУ, перевірити, чи, справді, має місце такий факт і де конкретно. Якщо це відповідає дійсності, то це знову робота для правоохоронних органів.

До адміна 2013-09-25 / 15:43:59
Цікава інформація. В більшості будов УжНУ комп'ютерні мережі заблоковано щодо виходу за адресою http://zakarpattya.net.ua. Ось так! "Демократія по ващуківськи" (тобто "дєрмократія") - в дії.

ххххх 2013-09-25 / 14:54:35
Копать отсюда и до понедельника.

правда 2013-09-25 / 12:24:39
За Ващуком уже тюрьма плаче!!!

до УжНУ 2013-09-24 / 15:02:40
Висновки зробили, але жопу жалко!

УжНУ 2013-09-24 / 00:38:57
Офіцинський під криміналом, Соловйов - на підході. І це всього за рік "правління". Може вже час всім довкола Ф.Г.В. зробити висновки?

Суддя Дредд 2013-09-23 / 23:51:38
Явка з повинною може вивести Соловйова з-під Ващуківської підстави.

студенти аграрного коледжу 2013-09-23 / 22:39:22
У мукачівському аграрному коледжі аферистка Балажка,з фальшивим дипломом і таким же науковим ступенем, подібні побори робить вже роками. Тепер зібрала по 100 гр. з студентів, нібито на вікна, але всі знають, що вона покладе собі в кишеню, бо треба буде підкупити суддів, що будуть розглядати кримінальну справу з приводу фальшивого диплому і наукового стуненя. А взагалі, в Закарпатській області є прокуратура, чи лише пародія на неї? Побачимо який нагляд за дотриманням законності проявить прокуратура в справі цієї шахрайки.До яких пір це аферистичне бидло буде очолювати коледж?

УжДІІЕП 2013-09-23 / 19:16:26
Сірожа, зливай воду. Ващук - не Вегеш. Витре об тебе топанки і не зазвідає, як звали. Він ще тобі не дзвонив? Не казав, щоб усе було в порядку, бо інакше будеш мати проблеми? Готуйся. Ти вже маєш проблеми.

До студента 2013-09-23 / 18:48:04
Згоден на усі 100%! Не медфак, а цирк... Тих клоунів-проФФесорів там уйма. Найбільш потішний з них, напевно, один проф., "што лічить серце", той і рідною мовою не володіє, читає лекції на якомусь шуржику чи то відомому лише йому діалекті - і не російською, і вже точно не українською. Можливо то претензії на русинську... Коротко: лекції нульові, знання - нульові, але сам з претензіями на Генія в медицини. Хай би Ващук прийшов неждано-негадано до цього профі на лекцію і послухав. Тоді би може і зрозумів, чого вартий диплом медика УжНУ, щиро запрошуємо, Федоре Григоровичу!

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини