Шніцер про Погорєлова: "Кричить голосніше не той, у кого крадуть, а хто краде сам!"

Про це він сказав під час запису ефіру програми "В зоні особливої уваги".

Шніцер про Погорєлова: "Кричить голосніше не той, у кого крадуть, а хто краде сам!"

Начальник управління охорони здоров'я Закарпатської ОДА Роман Шніцер не в захваті від ідеї ужгородської влади заробити на пацієнтах-неужгородцях. Це він дав зрозуміти під час запису програми на телеканалі Тиса-1.

«Кількість ужгородців у загальній чисельності закарпатців – близько 8%. У той же час серед пацієнтів обласних медичних закладів вони становлять 14-16%. Хто і кому повинен відшкодовувати затрати?», - відповів запитанням на запитання щодо нововведень міської влади керманич обласної медицини.

«У мене складається враження, що у цій ситуації підтверджується старе правило: кричить голосніше не той, у кого крадуть, а хто краде сам!» - резюмував Роман Шніцері додав, що необхідно пам"ятати і дотримуватися вимог Конституції на право пацієнтів самим обирати медичний заклад, у який вони хочуть звертатися.

Нагадаємо, цими вихідними регіональні ЗМІ поширили інформацію про готовність ужгородської влади заборонити міським медичним закладам обслуговувати пацієнтів з районів без відповідного медичного направлення від лікуючих лікарів.

16 вересня 2013р.

Теги: пацієнт, Погорєлов, Шніцер

Коментарі

інтелігент 2013-09-16 / 21:42:00
Хтоб ще говорив про розкрадання!!!!? як не Шніцер, яеий і є самий великий злодюга в медицині області?

Медик 2013-09-16 / 19:12:52
На цей раз я пуддержуву повністю Ромця Шніцера шо сказав правду за цього ПАГАРЕЛОГО Сина Савецького вояки ковдоша Освободітеля шо забив назад в Рассею повернутися а лишився в Унгварі на біду нам всім ужгородцям

Реальність 2013-09-16 / 18:09:19
Не повірю, що головному лікарю не перепадає доля доходу з хворих. Можете вірити, можете ні, але в цій лікарні в кожному відділенні є палати для неофіційних хворих. Як це? Дуже просто. Лікарі приймають пацієнтів, котрі звертаються за обстеженням. Коштує огляд від 50 грн разово. Далі, без запису в амбулаторну картку, при необхідності вас кладуть в лікарню, лікують, оперують. Заводиться, звісно, картка пацієнта, котра після того, як вас випишуть знищується. І вас наче там ніколи й не було. Знайома так лікувала хворобу в ЛОР відділенні. Ціна питання від обстеження до післяопераційного перебування 100 Евро.

вантуш 2013-09-16 / 17:54:32
Миський дуралей и годи. Нехай порахуе скильки сильського населення працюе в мисти и вси социальни податки сплачують мисту.

Селянин-Аноніму 2013-09-16 / 17:52:52
Почитайте. Можливо для Вас, п. чиновнику (чи я помиляюсь???)це буде корисно. Як і корисно для тих, хто вирішить відстоювати своє право лікуватися в тому закладі, що обрав і у того ЛІКАРЯ, якому довіряє.

ЮРИДИЧНИЙ ЛІКНЕП
Конституція України як гарант основних прав та свобод громадян:
Стаття 49. Кожен має право на охорону здоров"я, медичну допомогу та медичне страхування. Держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування.
Стаття 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Не може бути привілеїв чи обмежень за ознаками раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками.
Конституція є законом прямої дії, виконання її положень обов’язкове для кожного громадянина України.

На уточнення положень Конституції Закон України „Основи законодавства України про охорону здоров’я” передбачає, що кожний громадянин України має право на кваліфіковану медико-санітарну допомогу, включаючи вільний вибір лікаря і закладу охорони здоров"я (п. д) ст. 6 та ст. 38).

Для реалізації зазначеного права необхідно вчинити наступні кроки:
1) Написати заяву на ім’я Головного лікаря обраного Вами медичного закладу державної чи комунальної форми власності про поставлення Вас на облік чи з метою отримання відповідної медичної допомоги з підстави такої-то.
2) Дана заява повинна відповідати вимогам ЗУ „Про звернення громадян”, а саме: ФІО заявника (повністю, без скорочень), адреса та інші контакти заявника, дата звернення, особистий підпис.
Відповідь на дану заяву Вам зобов’язані надати в письмовому вигляді у строк, що не може перевищувати 15-ти днів.
А тепер - нехай спробують відмовити. З цією відмовою – до міської та обласної прокуратур про порушення Його Величності Закону.

За свої права треба боротися!!! І треба знати ЯК!

Селянину 2 2013-09-16 / 17:45:59
Їдіть лікуйтеся куди завгодно, платити всюди треба. Така реальність...

Селянин-Аноніму 2013-09-16 / 17:39:26
А чого ви взяли що не можу? Читайте уважно. Хоча б З А К О Н У К Р А Ї Н И "Основи законодавства України про охорону здоров'я"

Селянину 2013-09-16 / 17:29:55
З чого ви взяли, що можете обирати лікарню? Це не так.

Селянин-Аноніму 2013-09-16 / 16:59:10
...А беззаконня - тому що ПОКИ Конституцію НІХТО не відміняв. У нас вільний вибір лікаря та медичного закладу. Знаєте, що таке верховенство права? Свої права пацієнти повинні відстоювати. Я маю право обирати того лікаря, якому довіряю. Врешті-решт, це моє життя, а не п.Погорєлова чи Бєлякова.

Селянин-Аноніму 2013-09-16 / 16:53:32
"Вузькі" - це всі, хто не сімейні лікарі (хірурги, ЛОРи, гінекологи і т.д.).
І чи відомо Вам, шановний, що люди їдуть не в "чудову" Ужгородську лікарню (де треба платити не менше , ніж в Мукачівській), а до лікарів-фахівців (в першу чергу хірургів), яким довіряють. Найкраща рекомендація - кількість вдало виконаних операцій, а не супер-обладнання чи безкоштовні ліки. Я більше вірю лікарю, який має великий досвід тих чи інших операцій, а не шмаркачу, який окрім апендиципу нічого не робив. Роль ОСОБИ ЛІКАРЯ в медицині є визначальною, а все інше - приємні додатки-бонуси...

Селянину 2013-09-16 / 16:31:07
Що значить "вузькі лікарі" і в чому конкретно беззаконня? Теоретично, в районах лікарні такі ж самі. Тим паче всі так нарікають на паскудну ужгородську лікарню. Ось і ви теж нарікаєте.
Мені цікаво вже, а чи їдуть сюди мукачівські пацієнти? Мукачівська районна мала би бути значно крутішою, бо там Балога роками спонсорував. Васюта завжди цим хвалився. Їхали б хворі з не Ужгородського району туди на лікування.

Селянин 2013-09-16 / 16:13:29
Лікувався в міській лікарні. Оплачував (точніше купував)ВСЕ: від вати до найдешевших пігулок. І так робиться все дуже-дуже давно. Незалежно хто лікується житель Ужгорода чи з району. А щодо направлення, то тепер мешканцям інших районів доведеться "стимулювати" своїх лікарів, щоб ті видали направлення. Самі ж "вузькі" лікарі на місцях зубами тримаються за свою "клієнтуру" і заліковують до півсмерті...
І на які такі супер-витрати (окрім зарплати) йдуть бюджетні кошти в міській лікарні? Ви подивіться на цей ЖАХ! І справа не в пацієнтах-горянах...Єдине мудре рішення в цій ситуації - страхова медицина. А те, що намагаються впровадити в Ужгороді, - беззаконня.

Селянину 2013-09-16 / 15:51:38
Не зовсім так. Зобов’язані надати НЕГАЙНУ меддопомогу. І цей пункт ніхто навіть не пробував спростовувати. Інша справа, що ми не можемо вибирати собі медзаклад за смаком при плановому лікуванні.
Зрештою, спробуйте поїхати до Києва, щоб лікувати будь-яку хронічну болячку - вас не приймуть. Або ж приймуть за умови, що оплачуєте все.
Щодо обласних закладів, то ужгородці, все ж таки, теж є мешканцями області. Тобто мають право там лікуватися за умови, що їх на лікування НАПРАВИЛА міська лікарня.
Нехай це питання суто бюрократичне, але повинне бути направлення. Інакше обласні заклади вас не приймуть (або приймуть, якщо є знайомства, гроші і т.д., але це буде не за правилами).
Давно зрозуміло, що безплатна медицина не може існувати апріорі. купуй собі страховку й лікуйся, де хочеш. Або не купуй і лікуйся в муніципальних медзакладах, які апріорі є найгіршими.
Наразі картина зовсім ясна: кожному медзакладу з району, міста чи села фінансування виділяється з огляду на кількість зареєстрованих мешканців. Відповідно, мешканці з інших населених пунктів отримують допомогу за рахунок місцевих.

Селянин 2013-09-16 / 15:39:48
Але ж сказав правильно! Різко та по-чоловічому! Якщо ужгородці лікуються в обласних закладах, то чому б місту не відшкодувати ці кошти? А Конституцію поки що ніхто не відміняв. Навіть Погорєлов. Лікар не має права відмовити у допомозі пацієнту тільки тому, що той проживає, наприклад, в Березному, а не в Ужгороді.

земляк 2013-09-16 / 15:26:04
Варто бути об'єктивними: в Україні - "кричать" усі!
І ті у кого крадуть - що логічно. І ті хто краде - бо, останнім - завжди мало...

"Пропозиції" ж мера погорельців - від жебрацтва: як і по всій державі - чиновники шукають "шляхи наповнення бюджету"!
Справа - не нова: ще з 90-х років, владарі України, запроваджували всілякі побори: то за дороги (коли обирали путівників... за кордон), то за отримання валюти (для фірм-експортерів) і т.д.

Який вихід? Якнайшвидше переводити медицину на... страхову!

*** 2013-09-16 / 15:16:58
Дивний коментар і недостойний керівника обласних медиків. Ну або питання в студії поставили некоректно. Від обласного бюджету, чи управління ніхто нічого й не просив, судячи з попередньої публікації.
Чомусь ужгородський район погодився виділити гроші на лікування своїх хворих в місті. Чому цього не можуть зробити інші райони?
Бо їм це не потрібно.
Через лікування хворих з інших районів менше грошей стає в Ужгороді, натомість більше лишається в районах, бо вони не витрачають на передбачених пацієнтів.
Чому не можна перекинути?

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини