В Ужгороді говорили проперспективи автівок на іноземних номерах

В Ужгород відбулося засідання, під час якого говорили про те, що чекає на закарпатців-власників авто з іноземними номерами у зв’язку з новим розпорядженням прикордонної служби з упорядкування руху через державний кордон?"

В Ужгороді говорили проперспективи автівок на іноземних номерах

Труднощі з перетином держкордону для водіїв, що мають авто з іноземними номерами, розпочалися минулого тижня, коли у пункті пропуску «Ужгород» було встановлено бетонну огорожу на місці, де автомобілі розверталися. Проблема не лише у тому, що вони не можуть перетинати нейтральну смугу, а їх направляють у Словаччину, або пропонують скористатися пунктом перетину у Чопі. Більше 50% власників авто на іноземних номерах не мають шенгенських віз., а значить - не можуть перетнути повноцінно кордон.

Зігмунд Гадар, начальник відділу організації митного контролю Чопської митниці Міндоходів зазначив, що бетонні огорожі були встановлені на вимогу Чопського прикордонного загону, зокрема, начальника відділу Чопської прикордонної служби Ужгорода. «На цьому місці завжди стояли металеві турнікети, вони передбачені генпланом пункту пропуску, - каже Зігмунд Гадар. - але якимось особами вони частково були розібрані  і не забезпечували можливість дотримання режиму пункту пропуску, як  з боку посадових осіб, так і громадянами. Були встановлені і митницею тимчасові бар’єри». Він також зауважив, що наразі проходить реконструкція пункту пропуску «Ужгород», частково фінансування виділив ЄС

Олександр Пересоляк, правозахисник, юрист прокоментував ситуацію так: «Будь-які такого роду дії мали б супроводжуватися певним юридичним рішенням. Кожна особа мала б мати доступ до цих документів і вчасно ознайомитися з ними. Наразі чинним законодавством врегульовано порядок в’їзду на територію України, який не може бути певним чином обмеженим.  Громадянин України, який перетнув кордон, може без будь- яких перешкод повернутися назад. Не потрібно перетинати словацький кордон, не треба мати словацькі документи. Про це говорить чинне законодавство. Встановлення такого бар’єру, яке змушує перетинати Словаччину, порушує право громадян на вільний в’їзд на територію України».

За словами Олександра Пересоляка, незважаючи на інструкцію, яку мають прикордонники, «є  закон, який має вищу юридичну силу, тому ця інструкція не може суперечити закону і тлумачення митниці не може обмежувати».

Інші водії, які прийшли на прес-конференцію, зауважували, що прикордонники посилаються на якийсь папір і ніхто пояснень не дає. Тим часом автівки згідно з правилами повинні перетинати кордон кожні п’ять днів. У разі порушення правил на 1 день- штраф 170, 00 грн., 2 дні - 3200, 00 грн, а за три дні – 8500,00 грн., - повідомили Закарпаття онлайн в Ужгородському прес-клубі.

10 вересня 2013р.

Теги: Словаччина, авто

Коментарі

в Чопе всё ок 2013-09-11 / 11:43:37
http://mobil.szon.hu/#_news-index-im-meinegemeinde-szon-nyiregyhaza:2357808 По официальной информации Венгерских спецслужб, два грузовика с 276 ящиками сигарет с Украинским марками в результате спецоперации Венгерских спецслужб были задержаны не далеко от Украинской границы. Одному водителю удалось бежать при задержании ,второго задержали, им оказался бывший пограничник Чопского погранотряда, которому грозит до 8 лет заключения. Есть информация о причастности к контрабанде высокопоставленных пограничников Чопского и Мукачевского отрядов, переправка сигарет по этой конкретной схеме осуществлялась через реку Тиса 3-4 раза в неделю на протяжении двух лет. Интересно, будет ли комментировать пресс служба ДПСУ это резонансное преступление ? Или пресс служба ДПСУ может давать только комментарии по поводу "огромнейшей" проблемы для Украины в виде разворота граждан Украины на автомобилях с иностранной регистрацией на нейтральной полосе КПП Ужгород, и незаконную установку бетонных блоков. Пограничники занимаются в открытую контрабандой сигарет и нелегалов-это ФАКТ. Об этом знает всё население Закарпатской области кроме пограничников...

Т.В.О. 2013-09-10 / 23:00:24
З моменту обрання-В.Янукович та його команда щоденно піклується про позитивний імідж України. Невідомо хто ініціював встановлення бетонного бар’єру, але зрозуміло одне, що це не перешкода для транзитних авто, а насамперед один з бар’єрів на шляху до підписання між Україною та ЄС угоди про асоціацію, яку найближчим часом планує підписати Президент України. Хтось хоче з власної ініціативи зруйнувати плани Президента. До слова, словацькі прикордонники та митники ніяк не можуть зрозуміти шлях з Ужгорода в Ужгород через їх митницю "з миттєвим поверненням". Такого нема в жодній країні світу.

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини