Мешканці ужгородських багатоповерхівок зібрали більше 200 підписів за заборону будівництва на їх території (ВІДЕО)

Мешканці "бунтівних" ужгородських багатоповерхівок звернулися до народного депутата і громадської організації з листом, під яким поставлено вже більше 200 підписів.

Мешканці ужгородських багатоповерхівок зібрали більше 200 підписів за заборону будівництва на їх території (ВІДЕО)

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, одним із підсумків зборів 10 вересня мешканців багатоквартирних будинків, розташованих за адресою Достоєвського, 2 та Годинки, 8 в м. Ужгороді, стало звернення до народного депутата України від ВО "СВОБОДА" Валерія Чернякова та ГО «Молода ініціатива Ужгорода».

Також на підставі рішення зборів, мешканці уповноважили громадського активіста та правозахисника від ГО "Молода ініціатива Ужгорода" Віталія Грегора бути їх представником у всіх державних, громадських та інших органах, організаціях, установах та підприємствах незалежно від їх підпорядкування та форми власності.

"Зокрема, наразі ми всі очікуємо рішення засідання профільної земель комісії Ужгородської міської ради, яке має відбутися зі слів її голови, депутата ради Олександр Доктора, 12 вересня 2013 року о 14:00 в приміщенні Ужгородської міської ради (пл.Поштова,3). На якому я і всі мешканці по можливості також будуть присутні", - каже В.Грегор.

Компромісним виходом з ситуації правозхисник вважає надання забудовнику іншої земельної ділянки в межах міста з такою ж площею. 

"У випадку ж «негативного» рішення комісії, що водночас буде проявом вищого непрофесіоналізму та цинізму, я буду змушений звернутися від імені мешканців до суду. Де відповідачем буде не тільки Ужгородська міська рада, а й земельна комісія і суміжні органи, що погодили всю цю документацію", - каже В.Грегор. - Зокрема, співвідповідачем буде міський голова Погорєлов як підписант завідомо неправомірного рішення та відповідного державного акту.

На думку правозахисника, ця ситуація дуже нагадує ситуацію по вул. Володимирській, 28 в м. Ужгороді (неподалік ДНЗ «Веселка», Слов’янська набережна). Де земельна ділянка, що була надана у 2010 році, в каденцію Ратушняка, також знаходиться в єдиній зелені зоні 40-квартирного будинку та надана, фактично, із земель прибудинкової території, відведеної для його обслуговування та чітко закріплена за ним відповідно до чинногог на сьогодні генплану міста 2004 року. У цьому конфлікті навіть земельна інспекція нещодавно встановила порушення 4 норм Земельного кодексу та наказу Держкомзему про цільове призначення. І саме завдяки активній позиції мешканців по сьогоднішній день будівництво тут не ведеться. Навіть при тому, що співвласниками земельної ділянки площею 6 соток є дружина теперішнього нещодавно призначеного заступника голови Ужгородської РДА Василя Гутича (екс-керівника районного Держкомзему) та дружина судді Ужгородського міськрайонного суду Павла Микуляка. "Саме цим, власне, і пояснюється строк розгляду справи, яка тягнеться вже майже в 2 роки", - розповідає В.Грегор. - Судді періодично заявляють самовідводи, ходять на лікарняні, приступають до розгляду через 10 місяців від дня відкриття провадження. Однак, не зважаючи на все, мешканці відстоюють своє право, приходячи на всі засідання. При цьому мер Погорелов, нажаль, не те що не допоміг мешканцям, а ще й обізвав їх "купкою пенсіонерів" і

10 вересня 2013р.

Теги: сквер, забудова

Коментарі

Вася 2013-09-11 / 13:03:44
ДЕРИБАНЩИКА ПОГОРЕЛОВА В. пора вигнати із мерів м. Ужгорода. За всю історію Ужгород не мав такого ще МЕРА. Прокуратурі слід провести розслідування про діяльність ПОГОРЕЛОВА В. НЕВЖЕ НЕ ГАНЬБА такому меру.
Ужгородці! Давайте збирати підписи про складення ним повноваження. Необхідно створити ІНІЦІАТИВНУ ГРУПУ і збирати підписи по всьому Ужгороду!
ВПЕРЕД УЖГОРОДЦІ!

читач 2013-09-11 / 10:47:14
Підтримую повністю дії громадян з вулиць Годинки та Достоєвського! Лише таким чином можна завадити аферистам, які хотять втілити грандіозні плани, шляхом обману мешканців прилеглих будинків.Тепер той хто давав дозвіл на цю оборудку -нехай повертають гроші,які взяли у вигляді хабарів! Бо за гарні очі такі афери не робляться.

закарпат 2013-09-10 / 23:11:19
А на вул Коцюбинського1 власниці трьох квартир- три жінки якось приватизували частки з двору, без відома сусідів - трьох дітей з четвертої квартири, дл яких частку ненадала міська рада. Мможе прокурори Штефанюк і КОРбань усунуть несправедливість. Тепер якись силовик-правоохоронець (що прибув з галичини і купив квартиру за 177 тисяч), відпрацьовує якісь заходи з Ужгородською місьрадою, та з чиновниками-панями Дікюн і Ммарухич, мабуть пише заяви, що хоче хоче получити залишок з двору, який мав належати для дітей з четвертої квартири. Чи може міськрада та мер-Погорєлов передати йому цю землю та обділити молодих людей.

Віталій 2013-09-10 / 22:49:32
бачити то бачили, але ж ніхто не знає чим закінчилось по Володимирські,28...

Одне досягнення - не будують, вже і будівельний огороджуючий паркан розібрали... забудовники разом із суддями напевне готуються поступово із відпустка перейти в зимову "спячку" ))

Соц Експерт 2013-09-10 / 22:37:04


Коментар видалено. Адмін


НОВИНИ: Соціо

18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 2
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 1
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
18:40
/ 1
Загинув Герой з Вишківської громади Святослав Корнійчук
11:17
/ 1
У Берегові діти принесли додому з річки стару протитанкову міну
» Всі новини