Генпрокуратура назвала корупційну справу проректора УжНУ першою в числі найрезонансніших в освіті

Генеральна прокуратура назвала найрезонансніші справи цього року, пов’язані з хабарництвом в освіті. У чотирьох з семи справ підозрюваних суди відпускали під заставу.

Генпрокуратура назвала корупційну справу проректора УжНУ першою в числі найрезонансніших в освіті

 Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит Тиждень.ua.

Так, у травні прокуратура Закарпатської області розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди проректором з науково-педагогічної роботи та перспектив розвитку Ужгородського національного університету в розмірі понад 43 тис. грн. за неініціювання питання щодо дострокового розірвання договору оренди приміщення буфету, яке перебуває на балансі університету.

Проректора затримали, а згодом суд відсторонив його від посади та відпустив з-під варти під заставу в сумі 23 тис. грн. Досудове розслідування триває.

Прокуратура Києва у травні розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно начальника Київського військового ліцею ім.Івана Богуна, який шляхом вимагання одержав неправомірну вигоду в розмірі $5 тис. за позитивне вирішення питання вступу абітурієнта до розташованої в смт Боярка Київської області філії ліцею. Суд відсторонив його з посади та обрав йому запобіжний захід – заставу у розмірі майже 100 тис. грн. А також з метою забезпечення можливої конфіскації майна накладено арешт на нерухоме майно.

«На даний час досудове розслідування завершене та сторонам провадження надано доступ до матеріалів розслідування», – повідомила ГПУ.

У червні слідчий відділ Оболонського райупраління МВС України в Києві розпочав кримінальне провадження стосовно начальника управління освіти Оболонської райдержадміністрації, яка вимагала та одержала від представника приватного товариства неправомірну вигоду в розмірі 170 тис. грн. за виділення та перерахування бюджетних коштів на рахунок товариства для проведення капітального ремонту об’єктів освіти району. Суд відсторонив підозрювану з посади та обрав запобіжний захід у вигляді застави в розмірі майже 70 тис. грн. Розслідування триває.

Відкрили кримінальне провадження за фактом вчинення посадовими особами Національного університету Державної податкової служби України кримінального правопорушення, які зловживаючи своїм службовим становищем безпідставно перерахували держпідприємству «Підприємство з реконструкції та будівництва майнового комплексу Національної академії Державної податкової служби України» майже 10 млн грн. бюджетних коштів, виділених на реалізацію програми з питань проведення в Україні фінальної частини Євро-2012. Хоча роботи в повному обсязі виконані не були. Триває досудове розслідування.

На Луганщині розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом одержання одним із керівників Сєвєродонецького відділення Інституту післядипломної освіти дистанційного навчання Східноукраїнського національного університету ім. В.Даля за попередньою домовленістю з викладачами цього навчального закладу неправомірної вигоди за успішне складання іспитів та заліків студентів. Під час розслідування вилучено майже 2100 грн., під час обшуку за місцем мешкання та реєстрації добровільно видано понад 166 тис. грн. та $6 тис.

Доцент кафедри податків та фіскальної політики Тернопільського національного економічного університету, як повідомляє ГПУ, підозрюється у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди в розмірі $1100 за вплив на членів приймальної та екзаменаційної комісій з метою швидкого оформлення прийому документів та успішного проходження усної співбесіди, необхідної для вступу на третій курс державної заочної форми навчання економічного факультету цього університету. До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді застави в сумі 90 тис. грн. та відсторонено від займаної посади. Досудове розслідування триває.

Ще однією з найрезонансніших справ ГПУ називає вимагання хабара ректором Національного університету Державної податкової служби України Петром Мельником. Його підозрюють у вимаганні та одержанні від родичів абітурієнта та абітурієнта неправомірної вигоди в розмірі 120 тис. грн. за вступ до цього закладу. Печерський райсуд Києва брав йому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Згодом він зник. Наразі оголошений у розшук, повідомляє Генеральна прокуратура України.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, йдеться про резонансне затримання на хабарі в 43 тисячі гривень проректора УжНУ Романа Офіцинського. Пізніше Р.Офіцинського випустили під заставу і заднім числом оформили у відпустку. Що цікаво, ректор УжНУ Федір Ващук  назвав затримання на хабарі проректора Офіцинського підступами недобросовісних підприємців.

 

03 вересня 2013р.

Теги: хабар, Офіцинський

Коментарі

Леново 2013-09-05 / 21:28:12
Мда, був собі такий хороший хлопчик Офіцинський, що став професором історії і написав купу розумних історичних праць та книжочок, був колись головним редактором газети соціал-демократ, був викладачем та блогером, знавцем історії Закарпаття. Але на майбутнє запамятається всім не як науковець, а як к@нчений хабарник і ж@полиз ващуковський, ха!

Довбуш 2013-09-04 / 22:29:58
Соц Експерт, вподобання Миколки всім студентам добре відомі - money, а подобається йому те, що попався Офіс, а не Nick, покищо... Nick, never say never...

земляк 2013-09-04 / 16:27:42
Найгірше те, що, на хабарі впійманий-відпущений "викладач" Р.Офіцінський, є препаршивим ПРИКЛАДОМ для молоді, яка "вчиться" (читай: "платить" таким горе-викладачам) у ВУЗі...

читач 2013-09-04 / 10:51:05
Справді Офіцінський працює і далі в УжНУ, як би нічого і не трапилося.Мало того, ректор Ващук, навпаки висловлюється, що взагалі інциденту як такого і не було, що проректор працює над науковими роботами і таке ін. Усе ОК!

Соц Експерт 2013-09-04 / 08:47:12
Довбуш, надіюсь ти про вподобання ними (колонка вправо) Закарпаття онлайн, а не конкретно цього матеріалу.

Довбуш 2013-09-03 / 21:37:30
Ого, дивіться кому це подобається (колонка вправо) - молодому (фото з випускного альбому) Палінчакові, котрий ще себе і Ніком, а не Миколкою зове! Nick, be aware, you´re the next...

НОВИНИ: Кримінал

19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
19:42
/ 1
Закарпатець відмовився від мобілізації через рідню в росії та "неправильний висновок ВЛК"
14:57
/ 9
На кордоні затримали ексзакарпатця з угорщини, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
21:18
/ 2
$6500 за "квиток" на човен: на Закарпатті затримали двох військових, що "підробляли" переправленням "ухилянтів"
13:36
/ 3
У Міжгір'ї за пів години знайшли зловмисника, що вкрав авто Renault Kangoo
» Всі новини