Щоби прикрити факт "дерибану" "Корони" її "розчленують"

Чергову сумнівну оборудку ужгородські чиновники планують реалізувати на засіданні виконавчого комітету Ужгородської міськради, запланованому на середу.

Щоби прикрити факт "дерибану" "Корони" її "розчленують"

"Завтра на засідання виконкому Ужгородської міськради виноситься проект рішення під номером 13 про розподіл та реєстрацію права комунальної власності на "Корону". 
Напевно це одне з останніх "необхідних" рішень для "крадіжки" від громади міста унікальної архітектурної пам’ятки "Корона", а саме, комплекс "Корона" пропонується поділити на 2 об’єкти: пл. Театральна 5,7, площею 2854,3 м кв. і пл.Театральна 7а, площею 415 м кв.", - повідомляє громадський активіст і колишній член виконкому Олександр Волосянський.

"Все це робиться для того, щоб прикрити той незаконний факт, що раніше в оголошенні на проведення конкурсу із відбору суб’єктів оціночної діяльності була вказана площа об’єкта («Корони») - 3882 кв.м, а згідно з висновком про вартість оцінюваного майна, виконаного ПП «Консалтингова фірма «Кіпріда», об’єктом оцінки є будівлі «Корони» площею 2854,3 м.кв. (різниця в площі понад 1000 кв.м). 
Тобто, ймовірно спочатку ТОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД" і посадовці міськради для зменшення ціни купівлі "Корони" не включили в оцінку об’єкту частину будівель комплексу "Корона" площею більше 1000 м кв. 
Після того, як це стало відомо в ході судового засідання, чиновники вже не змогли іти на свідомий злочин (продати 3882 м кв. замість 2854 м кв., згідно з оцінкою ПП "Кіпріда") і тепер змушені продати лише 2854 м кв. комплексу (як в оцінці), а інші 415 м.кв. чи більше, можливо потім якось продадуть цьому ж переможцю конкурсу (ТОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД")", - пояснює О.Волосянський. І справедливо констатує: "Вважаю, що кожен з членів виконкому, хто завтра проголосує за даний проект рішення, свідомо стане співучасником "крадіжки" від ужгородців цієї історико-архітектурної перлини - "Корони".

Як вчора повідомляло Закарпаття онлайн, слідчим відділом прокуратури Закарпатської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом протиправних дій службових осіб департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, КП «БТІ м. Ужгорода», а також підприємства-оцінювача, яке проводило оцінку готельно-ресторанного комплексу «Корона» під час проведення приватизації. Наразі, службовим особам комунального підприємства «Бюро технічної інвентаризації м. Ужгорода» та підприємства-оцінювача повідомлено про підозру у вчиненні злочинів передбачених ч. 1 ст.  367 КК України (службова недбалість) та ч. 1 ст. 357 КК України (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) та направлено обвинувальний акт стосовно зазначених осіб з угодами про визнання винуватості до суду.

Тим часом ужгородські чиновники та посередники оборудки по "Короні" поспішають виконати зобов'язання перед "кредиторами" і завершити факт передачі об'єкту в приватну власність, внаслідок чого, за оцінкою експертів. міський бюджет недоотримає 10-15 мільйонів гривень.

03 вересня 2013р.

Теги: Корона, приватизація

Коментарі

Іван 2013-09-03 / 18:05:23
unknown artist-це Я!

unknown artist 2013-09-03 / 17:50:04


******


Катастрофа 2013-09-03 / 17:12:57
Ця морда погорелов такі матеріали не читає, краде падло комунальне майно і рже з нас йолопів, що вибрали його рецидивіста зі стажем мером. А що ми хотіли від зека, який відмотав по зонам сім, чи більше років та освоїв там всі "університети". Так нам і треба. Дуже дивно, що правоохоронці, судді та прокурори залюбки лягли під криміналітет в Ужгороді та кайфують, як їх драють у всі дири ці уркагани! Тьфу, ганьба, мерзота! Катастрофа...

знаючий 2013-09-03 / 14:03:19
звичайно ж що це рішення саме по собі не протиправне, однак, ним намагаються прикрити вже вчиненні явно злочинні рішення чиновників міської ради, а тому, в цивілізованій правовій державі всі компетентні органи не допустили б його прийняття.

Тож завтра, після голосування по даному питанню, спробуємо довести імена тих, хто все ж наважитися проголосувати "ЗА" це кабальне рішення.
І звісно ж позицію мера, оскільки, саме в його повноваженнях зняти даний проект рішення з розгляду, якщо він дійсно представляє виключно інтереси громади, що його обрала, тобто саме своїх виборців, а не меркантильні приватні інтереси.

Варош 2013-09-03 / 13:53:08
Прізвища членів виконкому в студію разом з назвами партій чи посад

цар 2013-09-03 / 13:50:42
Ну, якщо облпрокурор не при ділах, то Савченко як мінімум мав би поплатитися за такі ігри за його спиною посадою. Петруня просто пізно дізнався, що Толік за його спиною рішав свої діла з афером Волошином.

Іван 2013-09-03 / 13:36:51
А згода Управління культури ОДА, як органу охорони культурної спадщини отримана на цю аферу ???

суддя Дредд 2013-09-03 / 13:29:27
Ну, це вже чистої води афера, в яку Волошин втягує Погорєлова і членів виконкому. Членам виконкому треба бути або фінансовозобов"язаними, або повними ідіотами, аби підставити себе під таке. Тобто, зараз хочуть тупо підігнати цифру під конкурс, який відбувався за зовсім іншими умовам, щодо цілого, а не розділеного, комплексу, з відповідними експертними оцінками з відповіними планами/схемами. По суті ж, під таке зменшення площі треба проводити новий конкурс. Тобто, завтрашнє рішення, якщо воно все-таки буде - завідомо неправочинне. І подивимося, як поведеться прокуратура Штефанюка під "кришою" Савченка. :)
Блін, ще такого на Закарпатті не було, щоби підлеглі так водили прокурора області за носа. Чи він уже теж при ділах? Але тоді все відбувається грубо і тупо.

Варош 2013-09-03 / 13:19:32
Таке робиться до проведення конкурсу а не після. Хоча в Ужгороді закон не діє. І тут треба список членів виконкому -деребанщиків вивісити. Щоб ужгородці їх запамятали. А на підставі чого взагалі адресу змінюють? Архітектор підмахнув довідку

НОВИНИ: Кримінал

19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 1
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 4
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
11:01
/ 1
Справу про підрив гранат депутатом Батрином на сесії Керецьківської сільради передали до суду. Корумпованого голову Мушку досі не судять
» Всі новини