Балога надіслав генпрокурору депутатське звернення з приводу ситуації з міні-ГЕС в с.Тур’я Поляна (ДОКУМЕНТ)

Як повідомив народний депутат в соціальній мережі Фейсбук, на Закарпатті міні-ГЕС стали способом наживи для корупціонерів з Партії регіонів і призводять до екологічної катастрофи.

Балога надіслав генпрокурору депутатське звернення з приводу ситуації з міні-ГЕС в с.Тур’я Поляна (ДОКУМЕНТ)

"Думаю, ніхто не буде заперечувати, що за альтернативною енергетикою майбутнє і її потрібно посилено розвивати, якщо хочемо позбутися залежності від Росії. Але, так само ніхто не буде сперечатися, якщо я скажу, що коли за діло беруться корупціонери і недалекоглядні особи, вони з легкістю поховають будь-яку, навіть, найбільш благородну справу. Я веду до того, що в цивілізованій Європі малі гідроелектростанції стали основою енергетичної стабільності, а у нас – екологічною катастрофою і способом швидкої наживи для корупціонерів", – каже В.Балога.

"Уже більше двох місяців на Закарпатті в селі Тур’я Поляна Перечинського району триває повноцінне повстання проти міні-ГЕС на річці Шипіт: вода з русла пропала, колодязі висохли, а горе-інвестори готуються споруджувати в селі ще одну таку станцію", – каже політик.

"Цими «інвесторами» виявилися двоє місцевих депутатів від Партії регіонів. І за дивним збігом обставин, їхня фірма отримує від губернатора і голів РДА дозволи на будівництво таких міні-ГЕС по всій області. А депутат ВР, до чийого округу належить село Тур’я Поляна, теж від Партії регіонів, навіть, пальцем не поворухнув, щоб захистити людей. Ніколи не ділив Закарпаття на свій і чужі округи, тому, коли до мене звернулися за допомогою, я пообіцяв, що зроблю все можливе. Почнемо з того, що сьогодні я направив звернення в Генпрокуратуру, Міністерство екології та в Державну архітектурно-будівельну інспекцію. Для початку, нехай вони проведуть відповідні перевірки і визначать – куди зникла вода і хто в цьому винен", – наголосив народний депутат.

21 серпня 2013р.

Теги: Балога, міні-ГЕС

Коментарі

только я 2013-09-01 / 21:16:30
ТЕРОР ПО-ПЕРЕЧИНСЬКИ: Усунутий з посади мер Погоріляк побив жінку, яка виконує обов'язки міського голови!
17.08.2007 (19:39)

Колишній мер закарпатського міста Перечина Іван Погоріляк, за припинення повноважень якого депутати міськради проголосували у березні, ніяк не може змиритися з цим фактом і, кажуть обурені перечинці, буквально тероризує працівників мерії та депутатів хуліганськими діями. Минулого тижня дійшло до того, що... розпустив руки навіть до жінок. Відтак виконуюча обов'язки міського голови Мирослава Гуранич опинилася на лікарняному ліжку зі струсом мозку та зміщенням дисків хребта.



Депутати міськради вважають, що значною мірою до такої ситуації призвело те, що їхні неодноразові звернення до правоохоронних органів ігнорувалися.

Позбавлений повноважень мер довго не хотів передавати справи, заблокував рахунки міськради, створював чимало труднощів у її роботі. Відтак обраний секретарем Антон Гойс, який змушений був виконувати обов'язки міського голови, зовсім втратив і без того небезпроблемне здоров'я й терпіння і склав із себе повноваження. Натомість депутати обрали секретарем Мирославу Гуранич — лідера депутатської фракції блоку «Наша Україна», керівника місцевої спілки підприємців, успішну, як тепер модно казати, бізнес-леді.

А колишній мер, який на час голосування за припинення повноважень терміново подався у відпустку, відтак ще на лікарняні, отримав ухвалу суду, яка не задовольнила його позов, за яким він сподівався поновитися на посаді. Тоді ще раз звернувся до суду, а тим часом, як стверджують депутати, слідкував за ними, знімав на відео, погрожував, ображав, викрикував нецензурні слова тощо.

Зокрема, 6 липня погрожував фізичною розправою редакторові районної газети Юрію Ковачу, який дав у суді свідчення, що не сподобались Іванові Михайловичу. Неодноразово Погоріляк навідувався і в мерію, про інциденти 2, 4 липня її працівники подавали заяви в правоохоронні структури. Проте всі ці звернення залишились без будь-якого реагування міліції і прокуратури, принаймні, жодної письмової відповіді, стверджує юрист міськради Олександр Мулеса, так і не надійшло, навіть на депутатські запити. Не отримали реагування, за словами Мулеси, і звернення про те, що Погоріляк видав розпорядження про відпустку для себе на значно більший, ніж належить, термін і, відповідно, отримав неналежні грошові виплати.

Чекаючи рішення за новим позовом, колишній мер влаштовував мітинги, ігноруючи те, що на них треба брати дозвіл, проводив їх там, де йому зручно, а не на визначених розпорядженням одного з попередніх мерів площах. Навіть використовував для цього апаратуру міськради і підключав її до електромережі... просто у своєму колишньому кабінеті. Скарги в міліцію на це теж залишилися без реагування.

А в останній день липня Погоріляк знову завітав у міськраду і в приймальні взяв журнали реєстрації звернень громадян, вхідної документації та інші. Мовляв, збирався сам зареєструвати свій черговий лікарняний. Працівники, які збіглися в приймальню міськради, викликали міліцію, оскільки Іван Михайлович, кажуть, нецензурно висловлювався так голосно, що його було чути з першого поверху на третій у райдержадміністрації, не віддавав журнали реєстрації й поводився провокативно. Та чекати правоохоронців Погоріляк не став, а працівників міськради, які хотіли його затримати, в тому числі двох жінок, не постидався штовхнути і вдарити.

Проте і звернення до райвідділу міліції про цей інцидент залишилось без реагування - 9 серпня видана постанова про відмову в порушенні кримінальної справи. Зокрема, у ній зазначено: «враховуючи те, що конфлікт... виник на ґрунті особистих неприязних відносин, грубого порушення громадського порядку діями громадянина Погоріляк І. М. допущено не було, робота Перечинської міської ради не припинялась, а також, приймаючи до уваги, що громадянин Погоріляк не мав на меті викрасти журнали міської ради...».

Обурені депутати, які вислухали від Погоріляка вже чимало погроз і просто бояться, наприклад, за своїх дітей, звернулися до керівників обласних та загальнодержавних правоохоронних органів. Бо невже для того, аби «перехреститися», грянув ще замалий «грім»? Тим більше, що Іван Погоріляк, який нещодавно знайшов собі прихисток у рядах Народної партії, мабуть, набрався «флюїдів» від її відомого місцевого очільника з обласного центру, який теж полюбляє вирішувати питання кулаками та лайкою, тому це справді соціально небезпечно.

Між тим, провести вибори нового міського голови, поки тривають судові розгляди, немає можливості. Призначає їх Верховна Рада, яку, дасть Бог, оберемо восени. Але хіба це причина, аби в Перечинській мерії тривав терор?

Полянчанка 2013-08-22 / 20:10:30
Пан. Погоріляк вам ще не надоїло ховатися під різними ніками? то ви Юля то ще щось собі придумаєте!? будьте реалістом, живіть реальним життям а не віртуальним, вспомніть 2008-2009 рік як ви боролися за чисте довкілля!? не вже крісло так людей змінює!?!?!? Ганьба вам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ужгородце 2013-08-22 / 07:29:55
Ледида урод!

реаліст 2013-08-21 / 21:30:11
якби такі як WWW менше фантазували, то жило би ся легше і краще

WWW 2013-08-21 / 21:16:18
якби Балоган був у провладного корита, він і сам би не проти побудувати декілька таких міні-ГЕС. Його бортанули, от він і зайняв позицію ні собі, ні другим... задавила завидівська жаба

полянчанка 2013-08-21 / 20:52:08
Боже допоможи нам в цій не легкій бородьбі, остання надія на Віктора Івановича...

Петро 2013-08-21 / 20:05:17
Прихльників будівництва таких гес запрошую у с.Красна Тячівського району де така гес уже працює.Нікого не слухайте з політиків.З людьми поговоріть і все зрозумієте.За хабар у декілька тисяч нещасних доларів протягуютьсЯ рішеннЯ за які будуть розплачуватись і внуки і правнуки.

рвірпд 2013-08-21 / 19:59:56
А ви знаєте які це гес руслові? Порахуйте самі: для того щоб отримати потужність 1 мегават потрібно приблизно води 12-15 метрів кубічних в секунду і скинути їх з висоти 10 метрів. На даний час на ужі не тече стільки води. Тобто треба перекрити таку річку як зараз уж і поставити 10 метрову дамбу. Скільки для цього території потрібно затопити ніхто не рахує. А це лише 1 мегават. А наш В.І. планував бувати 5-10 мегаватні гес. Рахуйте самі що з цього може бути.

Мукачівець 2013-08-21 / 19:45:20


Скажемо Балога не завгосп а завскладом.Якщо б таких завксладів було в області хоча б декілька,то не соромно будо б пройтись по Ужгороду,Сваляві ,Хусту,Берегову і т.д.НА їх фоні Мукачево чудове місто.А якби завсклад Балога був такий *****бол як інша закарпатська типу еліта,то Мукачево було б таким же зачуханим містом.Люди в Мукачеві добре бачать хто говорить а хто щось і робить.


закарпатець 2013-08-21 / 19:12:52
ДО Noname .Балога був і є за міні ГЕС руслові а не закриті дереваційнй які знщують усе живе

Noname 2013-08-21 / 18:13:48
А що Балога так кіпішує. Це колись була його тема , а тепер інші проштовхують а він не у корита. Тоже мені став велики патріотом завгосп завидівський.

Закарпатець 2013-08-21 / 17:30:42
Підтримую Балогу В.І.

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

14:52
/ 2
У Білках від незачиненої "буржуйки" в "ремонтному" гаражі загорівся мікроавтобус
11:32
В Ужгороді пожежні врятували від вогню будинок
13:00
У Сокирниці на Хустщині в Тисі виявили потопельника
23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
» Всі новини