Ужгородський депутат Волошин «наколядував» у львівському суді рішення по «Короні»

Експерти, до яких звернулося за роз’ясненям у цій справі Закарпаття онлайн, несподівано висловили припущення про можливий зв’язок між рішенням у справі приватизації комплексу «Корона» Львівського апеляційного господарського суду та суспільним резонансом, що його викликали доволі нелогічні дії міської влади Ужгорода по відношенню до мешканців циганського табору в Ужгородському мікрорайоні Радванка.

Ужгородський депутат Волошин «наколядував» у львівському суді рішення по «Короні»

14 серпня колегія суддів Львівського апеляційного господарського суду (у складі О.Михалюк, Г.Мельник, Г.Кордюк) залишила в силі попереднє рішення колегії суддів Господарського суду Закарпатській області  ( у складі  В. Кривка, О. Ремецькі, І.Івашкович), яким відхилено позовні вимоги органів прокуратури м. Ужгорода  про визнання незаконною приватизації приміщень пам’ятки культурної спадщини місцевого значення комплексу «Корона» в Ужгороді (пл. Театральній, 5, 7).

Після  оприлюднення в ЗМІ інформації про суми хабарів за "позитивне" вирішення цієї справи та безкомпромісної позиції прокуратури Закарпатської області, якою на той час керував Анатолій Петруня, у зазначеній справі взяли відвід два попередні склади колегій суддів зазначеного суду. Натомість, колегія у складі О.Михалюк, Г.Мельник, Г.Кордюк розглянула справу протягом одного засідання. При цьому було проігноровано не лише загальну аргументацію, на яку, за нейтральної позиції нинішнього прокурора Закарпаття Володимира Корбаня, формально і неактивно опиралася прокуратура Ужгорода, але й, навіть, промовистий факт «зникнення» у процесі приватизації близько 1000 м2  площ вищезазначених споруд, що його раніше було підтверджено прокуратурою Ужгорода.

Попри формальну можливість подання касації прокуратури до Вищого господарського суду України, наступним кроком мало би бути те, що чого так давно чекали всі зацікавлені особи – представники міської влади в особі міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова, директора Департаменту міського господарства Ужгородської міської рад Олексія Касперова та майбутні власники, інтереси яких у цій справі активно представляв депутат міськради Іван Волошин. А саме – нотаріальне оформлення угоди між міською радою і  ТзОВ "Проект Готель Консалтинг ЛТД". Втім, однією з перешкод в оформленні угоди залишається заборона на відчуження об’єкта, внесена свого часу прокуратурою Ужгорода до державного реєстру, без перевірки якого нотаріус не має права посвідчити будь-яку угоду. Однак, українські, і, зокрема, ужгородські реалії пам’ятають різні варіанти розвитку подій у схожих випадках. Зокрема, і зараз експерти, до яких зверталося Закарпаття онлайн, підтверджують можливість незаконного варіанту розвитку подій, зокрема варіант «домовленостей» з  нотаріусом, яким може бути, наприклад, дружина близького до І.Волошина прокурора А.Малинича.

Крім того, для законності купівлі також має бути дійсною експертна оцінка майна, яке продається. Тоді як у даному випадку строк дії експертної оцінки вже давно завершився (експертна оцінка є чинною протягом  1 року).

До того ж, на перешкоді оформлення договору продажу, більш аніж дивні обставини якого викликали значний і тривалий резонанс  в громадськості та ЗМІ, може стати і інший чинник.

Як учора повідомили закарпатські  ЗМІ, у середу, 14 серпня, дотеперішній орендар комплексу «Корона» ПП «Коруна» за нововиявленими обставинами звернулась із відповідними заявами до Господарського суду Закарпатської області та Львівського апеляційного господарського суду про перегляд ряду рішень щодо прав на комплекс «Корона».

Тим часом, як стверджують ЗМІ, близькі до ректора Ужгородської української богословської академії архімандрита Віктора Бедя, що займала приміщення до початку процесу приватизації, зараз, хоча процес приватизації не завершено, з історичного приміщення комплексу «Корона» активно вивозиться майно.

   



















Що цікаво, експерти, до яких звернулося за роз’ясненням інтеренет-видання Закарпаття онлайн, цілком несподівано ув’язали, як можливий варіант, потребу претендентів «Корони» в швидкому і «тихому» завершенні процедури приватизації «Корони» із доволі нелогічними і резонансними діями міської влади Ужгорода по відношенню до мешканців циганського табору в Ужгородському мікрорайоні Радванка. На їх думку, цілком можливим є варіант, за яким події на Радванці мали би відволікти увагу громадськості та ЗМІ від справи «Корони».

Зв’язок справді бачиться абсолютно ймовірним, адже у даному випадку йдеться про багатомільйонні зобов’язання усіх задіяних у процедурі приватизації «Корони» осіб.

16 серпня 2013р.

Теги: Корона, приватизація, прокуратура

Коментарі

Хохлопитек 2013-08-17 / 19:45:09
Там вже давно все вирішено, це знов показуха.

Адмін 2013-08-16 / 23:30:41




У нас иппен так само :)


анця 2013-08-16 / 21:38:10
НЕ ТРАТЬТЕ СИЛИ И НЕРВИВ ЗА ТИМ ВСИМ ТИХО СХОВАЛИСЯ ПРОКУРОРИ ТА ТАКИЙ СОБИ КОНЯЧНИЙ БАРОН ГИСЕМ.

Софокл 2013-08-16 / 15:44:35
І взагалі ця нечисть і сволота малиничі, волошини, погорелови, касперови (і хто там ще в банді?) з реготом клали, на те, що там думають про них ужгородці, журналісти з приводу демонстративного і зухвалого бандитського захоплення "Корони". Трагедія України сьогодні в тому, що така паскудь, як ці ублюдки, перемагає в суспільстві завдяки тому, що в них жодних людських якостей немає, а тільки звірячя лють, ненависть і жадоба до безкінечного збагачення. А ця потвора малинич взагалі невідомо, як ще по цьому світу плентається-стільки горя і біди цей кончений виродок приніс людям. Будь він тричі проклятий!!!

Ужгородець 2013-08-16 / 13:46:10
А головні спіорганізатори афери з "Короною" прокурори Штефанюк Іван, Малинич і суддя Семерак Ігор на посадах жирують і надалі...

правда 2013-08-16 / 11:32:25


Автор правий - ситуацію з циганами не буде доведено до кінця (Погорєлову не вигідна втрата електорату, ледидівський Андріїв наступає на п'яти і синові не світить мерство). Тому взяти мільйон від тих, хто стоїть за спиною афера Волошина під завісу мерства, а офіційні гроші від продажу корони частково рокрасти, а частково інвестувати у фонтан для люмпенів - єдиний вихід. Те, що при цьому місто втратило десятки мільйонів, не цікавить нікого. І в цьому сенсі правий також і соррі.


Соц Експерт 2013-08-16 / 11:04:45
Ужгород вже без Корони. Ситуація однозначна, або доплачуй і доводи все до кінця, бо якщо доведуть, що афера з Короною є все таки аферою - тоді тюрма. Ніхто не зможе зупинити розкрадання міста, це робиться організовано і дружно.

сорри 2013-08-16 / 10:54:21
Шо, таки вкрали?

"А братія стоїть собі, витріщивши очі..." (Т.Шевченко)

Нема ні влади, журналістики, ні громадськості, ні правоохоронної системи. Місто - на розгарабуванні. А журналісти бавляться іграшковими бронзовими Швейками і рядяться в американських мультяшних супергероїв у велосипедних Найт-райдах.

Рома 2013-08-16 / 07:54:12
А чому дивуватисья. З заяв мера до циган чітко слідує що він керує прокуратурою та міліцією Ужгорода. Тим більше що тандем міліції та прокуратури Ужгорода фактично перетворились на ідеальний механізм кришування зловживань Ужгородської міської ради як іще можна пояснити те, що по жодній з заяв прокуратури Ужгорода про взято на контроль, проводиться перевірка немає ніякого реального та фактичного результату, питання чому? Напевно саме тому вони не можуть ніяк встановити та і не встановлять факт протиправних робіт в Короні, приватизації за безцінь обєктів в Ужгороді, дарування квартири Касперову, самоввільні розміщення МАФів, діяльність терас по місту без зареєстрованих належним чином договорів оренди землі...

Уйко 2013-08-16 / 02:22:37
Волошин претендує на звання Циганського Баронна замісто Адама кажуть

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини