Закарпаття: Адам Мартинюк вважає, що вибори можуть загострити кризу

24 липня, до Ужгорода прилетів перший заступник голови Верховної ради України V скликання Адам Мартинюк. На летовищі його зустріли перший секретар Закарпатського обкому КПУ, народний депутат України 3-го і 4-го скликань Іван Мигович та інші обласні партійці. Поїздка віце-спікера до Закарпаття відбувається у рамках візиту до західних областей України.

Закарпаття: Адам Мартинюк вважає, що вибори можуть загострити кризу«Буду говорити правду і тільки правду», — пообіцяв Адам Мартинюк на початку прес-конференції 25 липня в Ужгородському прес-клубі. Парламентарій зустрівся з журналістами у рамках візиту до західних областей України. «Я ще не можу говорити про передвиборчу агітацію комуністичної партії, бо узагалі не готовий відповісти, чи будуть самі вибори. Наразі нема підстав говорити про законність проведення виборчої кампанії, адже нема підстав розпускати Верховну Раду», — заявив А. Мартинюк.

«Вибори в Україні можуть бути безконечними, бо розклад політичних сил не зміниться, але 151 мандат НУ і БЮТ одержать. Якщо вони не складуть присяги, то ВРУ знову не існуватиме. А Конституція забороняє проводити вибори протягом року після дострокових. Прийдемо до того, що такий орган, як ВРУ навряд чи потрібен, бо при нагоді будуть посилатися на прецедент 2007 року. Як тільки парламент прийме «не те» рішення, його знову розпустять. То давайте краще створимо гетьманат, не будемо витрачати 700 млн. гривень щорічно на парламент, величезні кошти на виборчі кампанії, але зрозуміло, що демократії у такому разі не буде», — зазначив А. Мартинюк.

Він також вбачає небезпеку у тому, що до ЦВК входять 7 опозиціонерів і 8 коаліціантів. У будь-який момент ті чи інші можуть зірвати засідання, бо для кворуму треба 12 осіб, а для прийняття рішення мінімум 10. «Вибори не тільки не покладуть кінець кризі, а можуть її суттєво загострити», — підсумував доповідач.

Щодо КПУ, то вона належить до небагатьох, які мають постійні структури і працює в регіонах у постійному режимі. «Тому проблеми підготовки до виборів у нас не існує, — каже А. Мартинюк. — Ми не ігноруватимемо вибори, адже за лівих голосують мінімум 30 % українців. Значить, третина населення може бути не представлена, якщо ми не пройдемо до парламенту. Тому про всяк випадок комуністи готові до виборчої кампанії, очікуємо мінімум 3 % у кожній західній області, можливо, за виключенням Тернопільщини. Загальний результат — не менше 10-12 %».

«Далеко не всі наші виборці пішли з життя, просто минулого разу проголосували за інші політичні сили, і наше завдання їх повернути, — вважає політик. — КПУ як ніхто зацікавлена у проведенні чесних виборів. Ми вийдемо на вибори під гаслом «Ні диктатурі, так народовладдю».

Резонансне об’єднання комуністів з Партією регіонів Адам Мартинюк пояснив так: «Ми пішли у союз не з Ахмєтовим, а з 9 мільйонами українців, які проголосували за Партію регіонів. Більше половини цих людей — наші виборці. Партійна маса з розумінням поставилася до такого не простого рішення, бо ми об’єдналися з колишніми власними виборцями. А Партія регіонів близька, бо й на вибори йшла під нашими основними гаслами». «Ахмєтов, образно кажучи, є кожній політичній силі, крім комуністичної партії», — вважає віце-спікер.

У засіданні також взяв участь перший секретар Закарпатського обкому КПУ, народний депутат України 3 і 4 скликань Іван Мигович. Цього разу політик прийняв рішення не кандидувати до Верховної Ради. За його словами, повинна бути наступність, а також причиною є досить низький результат по Закарпаттю на минулих виборах, в чому політик вбачає і власну помилку. І. Мигович розповів, що у цьогорічному списку КПУ будуть представлені «і вчителька, і підприємець, і керівник підприємства». 20 % кандидатів від комуністів — жінки. Від Закарпаття планується не менше 6 представників.
25 липня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини