Ужгородські чиновники «засекретили» проекти рішень виконкому грифом «конфіденційно»

Ймовірно, таке ноу-хау чиновників обласного центру Закарпаття має «замінити» дотеперішнє їх повне ігнорування вимог закону щодо прозорості дій влади

Ужгородські чиновники «засекретили» проекти рішень виконкому грифом «конфіденційно»

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, 5 серпня на офіційному веб-сайті Ужгородської міської ради було опубліковано План проведення засідання виконавчого комітету Ужгородської міської ради, що відбудеться у середу, 7 серпня.

В той же час було оприлюднено і частину проектів відповідних рішень виконкому – однак, зрозуміло, з порушенням строків і інформації про дату опублікування, встановлених ч.3 ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації». А деякі з них – ще й із грубим ігноруванням як вищезазначеного закону, так і  порушенням Закону України «Про інформацію».

А саме, у згаданих проектах рішень замість тексту рішення розміщено інформацію про його «конфіденційність» документа.

При чому, йдеться про суспільно найвагоміші проекти рішень:

- Про приватизацію державного житлового фонду;

- Про укладення договорів найму, прийняття на квартирний та кооперативний облік, зняття з квартирного обліку;

- Про надання дозволів на посвідчення правочинів про відчуження та набуття майна, відмову у наданні дозволу на реалізацію майна, встановлення порядку зустрічі, зміну прізвища малолітнім;

- Про поштові адреси;

- Про опіку над недієздатними особами.

Тобто, частину рішень виконкому Ужгородської міської ради, що їх раніше, всупереч закону, просто не публікували, тепер чиновники почали засекречувати і приховувати від громадськості шляхом проставлення грифу «конфіденційно». Що є абсолютно неприпустимим, наприклад, з тих підстав, що інформація про квартирні черги і державний житловий фонд є загальнодоступною та не може бути обмежена.

З цього приводу депутат Ужгородської міськради, очільник фракції "Батьківщина" Василь Гнатків звернувся з депутатським зверненням до прокурора Закарпаття Володимира Корбаня.

06 серпня 2013р.

Теги: проект, рішення, конфіденційно

Коментарі

андрій 2013-08-07 / 14:58:01
а в чому тут може бути розголошення персональних даних? прізвище, імя по-батькові-це не є персональними даними. у мипадку, коли б було вказано адресу проживання, ідент.код чи пасортні дані тощо, от тоді можна було звертатись до суду. В США до прикладу ПІП, адреса прожив та дом.тел. єзагальнодоступними і в них судова практика на порядок вище стоїть. Там жодних нарікань. а нас скажеш імя-так порушення Закону Про персональні дані..брєд, читайте уважніше нормативні документи, а не трактуйте на власний розсуд і не видавайте бажане за дійсне.
складається враження, що в Ужгородській міській раді немає жодного фахового юриста. Одні заочники, блатняки із купленими дипломами та профани0мамкині та папкині діточки. Керуюча справами - важка юридична артелерія Погорєлова і та з дипломом-заочника. Посада начальника юридичного відділу - завжди вакантна, жоден із поважаючих себе юристів, правознавців в те кодло йти працювати не хоче. Вот Вам і команда ПРавлячої команди - одні казнокради та юристи-аферисти (як вот пан Ігор Миколайович - теперішній нач.земельних ресурсів). Працюйте-працюйте - будівлі на довженка вже має 500 місць, а заповнена на 2/3, а склад міськвиконкому 260 чол - тому місця в будівлі на Довженка має хватити на всіх! Не за гормаи той час, коли прокуратура перестане Вас прикривати і Закон стане ОДНИМ ДЛЯ ВСІХ!

адвоКАТ 2013-08-07 / 14:34:46
З віддалени до ПРавлячої мерзької сімї джерел стало відомо, що заступником міського голови (інвалідом 3 групи) проводиться диверсійна робота серед депутатської більшості (скупка голосів - від 1 до 3 тис. у.е. за одиницю) з метою висловлення недовіри діючому меру в замін на картбланш щодо розподілу землі та залишків майна (орінтовний залишок на 1 серпня - 10 млн. у.е.) та участь у майбутніх виборів і можливості балатуватись від ПР під №1 і в майбутньому при RS-мерові мати посаду 1-заст.мера. Про це, під час відпочинку повідомив діючий депутат від ПР-Вітя-Мерседес. З його слів - коло прихильників RS та ректора-профессора зібрало фонд - 150 тис. у.е. Підготовка розпочалась, що ж зачекаємо...

юрист_VS_спостерігач 2013-08-07 / 13:45:43
тобі треба реальні приклади вміти читати закони і не ухильно їх дотримуватися? подивись на сайт Львівської міськради
http://lvivrada.gov.ua/

там знайдеш і результати голосування для прикладу
http://lvivrada.gov.ua/zasidannya/golosuvannya/16015-rezultaty-golosuvannja-plenarnogo-zasidannja-18072013

хочеш організуємо тобі реальний науково-практичний семінар із визвчення законів, а щоб невідволікався поставити сюди в ряд праворуч посеред представників із СВОБОДИ ))
http://lvivrada.gov.ua/miskarada

555 2013-08-07 / 13:29:48
Слушай "спостеРІГАЧ" говориться о неумении мера организовать команду в т.ч. и нормального управляющего выконкомом поставить дабы законы исполнялись а не трактировались по своему щучему велению!

юрист_VS_спостерігач 2013-08-07 / 13:25:40
про прижок із криші це так для прикладу, а реально таке, по вашій логіці - якщо одні порушують, значать і інші можуть?

юрист_VS_спостерігач 2013-08-07 / 13:22:27
Спостерігач: які важливі термінові справи у виконкому для прикладу в цей раз? - Рекламнйи бізнес своєму заступнику?

Ви кажете про Вінницьку міську раду, якщо там пригнуть з криши, ви також?

Про затирання персональних даних вам правильно сказали, треба виконувати Закон а не тлумачити, ще раз повторую! Ви кажете втратить "зміст", ви опублікуйте як належне і все.

А про "зазначення дати оприлюднення документа і дати оновлення інформації" відповідно до ч.3 ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації», тоже можете протлумачити по своєму?

Спостерігач 2013-08-07 / 13:12:43
До 555 наводіть факти перш ніж висловити свою думку. І до речі питання до виконкому готують підрозділи міськвиконкому а не міський голова!

Спостерігач 2013-08-07 / 13:10:19


Хамство і тролінг. Коментар видалено. Автору - попередження. Адмін


555 2013-08-07 / 13:08:00
Спостерігач: просто нужна уметь планировать заседания виконкома, а не страдать фигней.
Если у руля как говорится "заслуженный экономист" так где его менеджерско-организационные навыки или просто как всегда очередной купленый статус после купленного диплома

юрист_VS_спостерігач 2013-08-07 / 13:04:52
ви зі своєю радою розберітся а не дивіться на інші.
Закон треба виконувати а не тлумачити! Чи ви вже позаштатний суддя Конституційного суду?

Хоча в нашій країні напевне скоро вже появиться для таких регіональських розумників і такі посади як "выездной судя"

юрист_VS_спостерігач 2013-08-07 / 12:55:46
Просто той Спостерігач то є недолугий погореловський адвокат,
який напевне не знає шо виконком то є виконавчий орган міської ради і входить в систему "органів місцевого самоврядування" відповідно до закону Про місцеве самоврядування в Україні.

Піднімайте мере правову свідомість серед своїх підлеглих, осбливо в Департаменті Касперова, а то заведуть вас у дебрі

Спостерігач 2013-08-07 / 12:55:03
За часів Рядянського Союзу сажали за все і винних і не винних. Головне щоб була людина, а стаття знайдеться. От ти перейшов не тому дорогу і зразу на соловки. Відправляли до тюрми навіть тих хто випадково виронив плакат із вождем!
Для дреда! Дуже цікаво обрано псевдонім, герой котрого сам вирішував справи без присяжних, це у коментатора мабуть підсвідомо. Але не про це мова.
Яким чином може готуватися рішення за 20 днів якщо питання на виконком готуються по ситуації, необхідності - сьогодні вона одна а завтра інша. Тому так часто і скликається виконком. Логічно треба підходити до цього, тоді і питання зникнуть!
по третє як би там оприлюднити інформацію без персональних даних то б рішення немало жодного змісту по тексту, оскільки затерати необхідно 90% матеріалу. Подивіться на інших сайтах. Наприклад Вінницької міської ради така сама практика. Тож нічого нарікати, закон один для всіх і виключень немає!

Суддя Дредд 2013-08-07 / 12:39:35
Спостерігачу

При чому тут двотижневі строки проведення засідань виконкому? Рішення готуються заздалегідь і мають оприлюднюватися в передбачені законом строки.

А щодо оприлюднення персональних даних, то юристам міської влади варто було б знати, що законом забороняється непублікування текстів рішень. Відповідно до закону в апублікованому проекті ви мали "затерти" виключно заборонені до публікації персональні дані.

Спостерігачу 2013-08-07 / 12:34:45
Вибачайте,що людину,котру засуджено до 9 років тюрми,з котрих вона 7 відсиділа,за махінації на займаній посаді в міькраді,назвали зеком.

Спостерігач 2013-08-07 / 12:29:01
До коментаторів грубіянів! Потрібно коментувати новину, а переходити на особистості і публічно ображати тут нічого. йдіть скажіть це їм в очі особисто!

Спостерігач 2013-08-07 / 12:27:09
ст.15 Закону України «Про доступ до публічної інформації».
Проекти нормативно-правових актів, рішень органів місцевого самоврядування, розроблені відповідними розпорядниками, оприлюднюються ними не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття.

Про які порушення строків оприлюднення може йти мова, якщо виконком засідає кожну другу середу - це вже 14 днів, відповідно менше 20 передбачених 15 ст. ЗУ.

Шановний депутат Гнатків, ознайомтеся будь ласка із законом про захист персональних даних. Запитайте у прокурора чи можна оприлюднювати проекти рішень у яких йдеться про захист прав малолітніх, а саме усиновлення, затвердження порядку зустрічей, зміну прізвища малолітнім, відчуження майна малолітніх і та інших (за розповсюдження зазначеної інформації передбачена кримінальна відповідальність)

WWW 2013-08-07 / 10:49:07
За то,что делал Погорелов в горсовете ужгорода при Союзе,получил 9 лет зоны.Будь сейчас Союз,за то,что делает он сегодня,его бы расстреляли.Гнать таких как он нужно за пределы города.К концу его нынешней,последней каденции,у города не останется вообще ничего,горсовет даже будет арендовать здание на Почтовой у кого то из команды этого зека.

гуцул 2013-08-07 / 00:36:51
Федя Соханич та Федя Ващук запропонували схеми Віктору Погорелову як уникнути перевірок громадян міста та прокуратури послідня стадія наглості

ужг-ц 2013-08-06 / 23:55:05
Да-а... Чем дальше в лес, тем толще партизаны...

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини