В Ужгороді переглядом фільму демонструватимуть солідарність з демократичною Білоруссю

Завтра, 4 серпня, міжнародний день солідарності з громадянським суспільством Білорусі. І в багатьох країнах світу громадські активісти та правозахисники проводитимуть різні акції з цього приводу. 4 серпня - день, коли у 2011 році під арештом опинився Олесь Біляцький, один з провідних правозахисників Білорусі, голова Правозахисного центру «Вясна» і віце-президент Міжнародної Федерації прав людини.

В Ужгороді переглядом фільму демонструватимуть солідарність з демократичною Білоруссю

У Білорусі діяльність незареєстрованих організацій заборонена, за участь у них можуть дати до двох років в'язниці. Після того, як в 2011 році Білоруссю прокотилася хвиля «мовчазних протестів», коли люди збиралися в одному місці без гасел і плакатів і просто плескали в долоні, відповіддю влади стали затримання і заборона на «організовану масову бездіяльність». Вхід в Інтернет-кафе в Білорусі тільки за паспортом, а в державних установах заблокований доступ до більшості сайтів незалежних ЗМІ. За останні 10 місяців кілька десятків білоруських громадських активістів, журналістів та правозахисників потрапили до «списків невиїзних» за критику влади, а КДБ отримало право обмежувати виїзд для всіх, кого вони самі вважатимуть за потрібне не випускати з країни. Білорусь - країна в самому центрі Європи і в той же час - єдина з держав континенту, де застосовується смертна кара і не діє Європейська конвенція з прав людини. При цьому громадянське суспільство Білорусі - одне з найсильніших на пострадянському просторі.

Ми вважаємо, що ситуація в Білорусі - це загальний виклик для громадянського суспільства всієї Європи і Євразії. І що весь цей простір не може вважатися територією свободи, поки зберігаються країни, де її немає - такі, як Білорусь.

Ми хочемо привернути увагу до ситуації в Білорусі і висловити солідарність з тими людьми, які борються за свободу в умовах постійного тиску і переслідувань. Тому в Ужгороді, 4 серпня, о 21 год, поблизу філармонії відбудеться масовий перегляд фільму “Доволі! До волі!” (режисери - Андрій Кутило та В'ячеслав Рокитський).

Фільм змальовує події 2010 року у Мінську, після того як уряд нахабно викрав голоси виборців, десятки тисяч білорусів вийшли на вулиці з мирними протестами. З них годі всюдисущої брехні, тож демонстранти сподівалися на правду та свободу.

Кінопоказ відбудеться за підтримки Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. 

Деталі зустрічі за посиланням: http://vk.com/event56711008

03 серпня 2013р.

Теги: Білорусь

Коментарі

Відповідь на відповідь 2013-08-05 / 10:48:50
Раб ти сам тінейджеру(се по-нашому - шмаркачу), бо заснуваний ти сись так званий псевдоресурс на кошти одного із банків і тепер рекламуєш продукти цього банку наліво і направо. А ще пропоную тобі, розумнику, в ім"я ТВОГО майбутнього "освіченої сучасної людини" категорично відмовитися від "харчування, автомобілів і розкоші"(тобто житла), твого так званого інтернет-"бізнесу" і переказати свої " інші цінності" на користь там якогось "псевдо"-Правозахисного центру «Вясна». Будь голодним БОМЖом, але зате "вільни і незалежни". Ти не раб, ти колотяга!!! Ну то як, слабо???

Відповідь 2013-08-05 / 09:47:44
і знову ви тут починаєте розповідати про якісь магазини, про ВВП. Я Вам про високе, про культуру, а Ви про фінансовий стан. Вибачте, "працює на своє майбутнє"? Ну, так, звісно, худобі ж треба їсти. Але у освіченої сучасної людини є й інші потреба крім харчування, автомобілів і розкоші. Є потреба у вільному доступі до інформації. І не варто мені надсилати кумедні новинні білоруські ресурси. І ще: ви можете спокійно ставитись до фрази білоруського-диктатора "Дурацкой демократии больше не будет в этой стране!". Ну, я не можу. В мене просто в житті, мабуть, інші цінності. Я не хочу бути ситим рабом. І ті всі люди, які там зараз в тюрмах, як політв’язні, теж не хочуть.

до Ольга 2013-08-05 / 09:06:59
а ти там була? ти бачила, як "народ на вулицю вийти не може" ти бачила як "Країна в якій нічого не розвивається. Ні культура, ні освіта, нічого", ти се виділа? Ти се виділа на власні очі? Як ні, то пуйди подився, а далі розказуй... Ош не можеш пуйти, то туй подився http://www.belta.by/ і туй подився http://www.ctv.by , пуйди подився в наші магазини, де мош купити молочні продукти та інші промислові електротовари, пуйди подився, а далі стань та розказуй. Народ білоруський не має коли пислякувати про "свободи слова", а закотив рукави і працює на себе, на своє майбутнє...

Білорусь 2013-08-05 / 08:50:14
ВВП Білорусі, в якій проживає 9 млн. населення складає 140 млрд. доларів США, далі на території Західної України проживає також 9 млн. населення, але її ВВП складає... аж 7 млрд. доларів США. От і все...

Zoltan 2013-08-05 / 08:27:54
Вибачаюсь:
У Бресті переглядом фільму демонструватимуть солідарність з демократичною Україню:)

Zoltan 2013-08-05 / 08:26:28
В Брестіі переглядом фільму демонструватимуть солідарність з демократичною Українаю:)

Ольга 2013-08-05 / 01:17:28
Слов’янине, я перепрошую, звісно, але про які гранти та інші джерела фінансування, власне, йде мова? Вам всім рекомендую переглянути той фільм, який ми демонстрували сьогодні. Поцікавтеся трішки тим, яка ситуація зараз в Білорусії. І можливо дізнаєтесь, що і як там зараз відбувається.
"Всім би так жити"?? Перепрошую, звідки Ви знаєте як там всім добре живеться, коли народ на вулицю вийти не може через діставучого диктатора? Чи Вам краще отримувати свої гроші і сидіти вдома? Країна в якій нічого не розвивається. Ні культура, ні освіта, нічого. Люди - худоба, яку потрібно лише час від часу підгодовувати високими зарплатами, ось така там ситуація. Ну звісно - так же краще, у вашому розумінні.
Тому ми й піднімаємо це питання, підтримуємо і проводимо разом з іншими День солідарності з громадянським суспільством Білорусії. Бо освічена людина, мабуть, має усвідомлювати, що так тривати не може.

Слов’янин 2013-08-04 / 15:17:11
Цікаво, коли організатори цієї акці організують захід по захисту розбомблених сіоно-америкоською мафією сербів, іракців, афганців, лівійців,сирійців? Мабуть тоді, коли отримають альтернативні гранти та інші джерела фінансування.

толік 2013-08-04 / 03:12:03
от дійсно! ДАЙ БОЖЕ ТОБІ ТАК ПОЖИТИ як у білорусі

чалий 2013-08-03 / 22:17:15
лишилося елементарне - завоювати свободу

сава 2013-08-03 / 21:32:34
Дай Боже українцям так жити, як живуть білоруси. Те що показує картаве ТБ та газети про Білорусь - брехня. Там не має опозиції, там є п"ята колона від тих, хто не зумів прихватизувати країну. Лохи ж, звісно, всюди є.

НОВИНИ: Політика

20:41
/ 1
Захищаючи Україну від московської орди, поліг Ярослав Багрій з Камʼянського Берегівського району
10:49
Жителю Сюрте на Ужгородщині, що переправляв "ухилянтів" до Словаччини, повідомили про підозру та "запобіжно" присудили домашній арешт
10:57
В Ужгороді "безправний" водій незаконно обладнав свій Opel проблисковими маячками
22:49
/ 9
"Що хочемо, те і робимо": у "терактівських" Керецьках на сесію сільради незаконно не пустили військових
16:52
/ 24
У Закарпатській облраді "нодьмодьорорсаґового" "слугу" Іванча замінив Цебер з бази "Миротворця", який з угорським паспортом їздив розважати окупантів до Криму
11:14
У Глибокому на Ужгородщині, поки господар поїхав до Ужгорода, в його дворі вигоріла надвірна споруда
11:00
Закарпатські поліцейські зібрали зібрали 2,5 млн грн і закупили 133 FPV-дрони для штурмової бригади "Лють"
19:56
/ 6
ВР затвердить нові назви 4 сіл на Закарпатті, зокрема – Пушкіна
19:33
/ 16
Помер ексголова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль
13:46
/ 9
Ізолюючи угорців Закарпаття, Орбан і Ко роблять все можливе, аби угорська громада ставала все меншою – Балога
22:30
/ 36
Опубліковано архівний виступ єпископа Івана Маргітича під час вшанування 60-ї річниці подій на Красному полі біля Хуста (ДОКУМЕНТ)
21:37
/ 7
Зеленський звільнив Токаря і призначив Гайдая головою Мукачівської РДА
11:15
/ 4
На Закарпатті судитимуть двох кліриків УПЦ (МП), яких СБУ раніше викрила на пропаганді комунізму
23:23
/ 7
У понеділок "недоброчесна" голова апеляційного суду Фазикош розглядатиме апеляцію "корупційного" голови земельної комісії Ужгорода Мильо
20:45
/ 15
Уряд призначив заступника голови Закарпатської ОВА Добромільського головою Державної служби України у справах дітей
19:05
/ 42
На Закарпатті греко-католицького священника позбавили парафії за проукраїнську позицію (ДОКУМЕНТ)
21:48
/ 12
Вслід за Кащуком сесію перед голосуванням покинув Лунченко, а обов'язки голови виконуватиме секретар ради Губаль
18:01
/ 5
Два клірики УПЦ МП на Закарпатті отримали підозру за пропаганду комуністичного режиму та срср
15:04
/ 6
Депутати міської ради Хуста проголосували за недовіру міському голові Кащуку
15:24
/ 3
Ворог запустив ІПсО з "погрозами" на адресу угорців Закарпаття від "українських націоналістів"
04:07
/ 38
Василіяни Закарпаття на Капітулі в Угорщині переобрали на наступні чотири роки дотеперішнього керівника Провінції св. Миколая
20:07
/ 31
В Угорщині на виборах керівництва закарпатських василіян "духовно навчає" угорський прихильник сепаратизму МГКЄ
14:14
/ 6
На Закарпатті одіозний клірик УПЦ МП, що є кумом Медведчуків, влаштував "жіноче" шоу зі своїм викликом у "військкомат"
14:38
/ 4
Скарга закарпатської адвокатки Бухтоярової в КСУ поставила під загрозу декларування статків чиновниками – НАЗК
21:24
/ 9
Жителі "вибухової" Керецьківської громади проігнорували звіт свого корупційного голови від ОПЗЖ Мушки
» Всі новини