Наталія Сіма. Мистецтво, що здатне робити нас кращими

Кожен Митець – це цілий Всесвіт, пізнати який не завжди просто, бо все в ньому в постійному русі, змінах, що проходять поза нашою волею, а іноді – й свідомістю. Митець – єдиний на цій Землі, хто має дар творити, уподоблюючись цим Всевишньому, творцеві всього сущого. Таїна творення Світу ще не розгадана, як і таїна творчості. Можливо саме тому мистецтво завжди буде нас зачаровувати, привертати нашу увагу, впливати на наше серце і розум. І це не дивно, адже мистецтво здатне змінити світ на краще, зробити його досконалішим. Це і роблять справжні Митці. Їх одиниці, але ми впізнаємо їх за “плодами” їхніми, за тим могутнім позитивним впливом, що вони мають на людей. Серед них Наталія Сіма Заслужена художниця України.

Наталія Сіма. Мистецтво, що здатне робити нас кращими

Наталія Сіма живе у злагоді із собою і законами розвитку Всесвіту. В пошуках самої себе вона відвідала Тибет, де за повір’ями знаходиться енергетичний центр Землі, що має надзичайно могутній вплив на людину, здатний змінити її життя. Можливо там вона осягнула таємниці земного буття і знає, що прийшла в світ щоб хоч трохи зробити його кращим, добрішим. В одному із своїх інтерв’ю вона зізнається, що хоче бути кращою не від когось, а від самої себе. Як і Адальберт Ерделі, якого вона обожнює і вважає одним із своїх учителів, вона впевнена, що Любов і Мистецтво роблять світ досконалішим. Як мудра жінка, підкоряючись законам еволюції вона постійно перебуває у творчому пошуку, знаходить нові форми самовираження, самореалізації, пробуючи свої сили в різних жанрах та техніках мистецтва, літературі. Переконана, що мрія повинна бути недосяжною. Адже, важливий сам рух до мети, бо тільки він є справжньою творчістю. Природа наділила її гострим допитливим розумом, тонкою ліричною душею, вишуканим смаком, що особливо помітно у її поезії, що увійшла до її альбому “Невагомість”, оповіданнях, які були опубліковані в журналі “Сучасність” і отримали високу оцінку письменників, літературознавців. Серед них Василь Шкляр, Ігор Римарук, Мирослав Дочинець та інші. Наталія Сіма – як людина і митець привертає до себе увагу талановитих письменників, журналістів, і просто гарних людей, що , безперечно свідчить про її неординарність.

 Творчість Сіми можна розділити на кілька періодів чи етапів, кожен із яких базується на певній системі ідей, поглядів чи почуттів. Вона працювала в жанрах натюрморту, пейзажу, портрету, тематичної картини, і в кожному із них, досягла видатних успіхів, сказала своє слово. В кожному із цих жанрів вона залишається оргінальною і неповторною. Загалом її роботи характеризує вишукана, часом рафінована стилізація, лаконізм засобів і прийомів образотворення, оригінальна композиція, що іноді ламає всі канони і норми. Особливих успіхів художниця досягла в портретному жанрі, якому була присвячена її чергова персональна виставка, що відбулась кілька років тому. Вона створила цілу галерею портретів своїх рідних, друзів, тих кого вона любить і поважає, хто дорогий і близький для неї. Йдеться про такі роботи як “Поет”, “Поезія”, “Мачо”, “Письменник”, “Інтелектуал”, “Розквітла” та інші, де зображені відомі, успішні, талановиті й неординарні особистості. Зокрема  Андрій Любка, Наталія Якушко, Олександр Гаврош, Мирослав Дочинець, Михайло Сирохман, Анжела Ман. Мало кому вдається так як їй розкрити характер людини, віднайти характерну позу, жест, вираз обличчя. Вона вміє сконцентруватись на головному, відкидаючи несуттєві деталі, досягає надзвичайної виразності образу. ЇЇ твори аристократично вишукані, сповнені спокою, рівноваги й внутрішньої гармонії.

 27 липня, Наталія Сіма святкує свій День народження. Вона сповнена життєвих сил, продовжує творчо зростати, самовдосконалюватись. Сподіваюсь, що невдовзі вона знову подивує нас своїми досягненнями на ниві мистецтва чи літератури. Тож, щиро вітаємо іменинницю! Бажаємо здоров’я, щастя, творчих успіхів, всього найкращого!

Володимир Мишанич

26 липня 2013р.

Теги: Наталія Сіма

Коментарі

Іван 2013-07-29 / 21:08:17
Звичайно,так,але "Нема пророка...."

Слов'янин 2013-07-27 / 16:25:58
Навіщо привабливій жінці Наталії Симі їздити в Тибет, якщо мудрість й духовність наших предків можна знайти і в Україні? Відкиньте понти і будьте простішими.

НОВИНИ: Культура

11:02
Закарпатський обласний театр драми та комедії з Хуста привезе до Ужгорода дві прем'єри
11:34
У Мукачеві стартував фестиваль дитячих театрів "Імпреза над Латорицею" (ПРОГРАМА)
16:06
Хор "Cantus" розпочинає концертний тур "Звуки небес, голоси землі"
06:47
Алло
15:00
Сьогодні в Ужгороді стартує ІІ Всеукраїнський конкурс хорового мистецтва імені Михайла Кречка
13:52
В Ужгороді в неділю зірковий склад акторів зіграє одну з кращих комедій XXI століття
11:20
/ 4
В Ужгороді розпочався IV Всеукраїнський фестиваль камерного мистецтва "Під цвітом сакури"
21:09
/ 1
Загублені у коханні
13:56
В Ужгороді вдесяте відкрили виставку-конкурс "Світ писанки"
06:00
Загадкова вісімка
10:52
Сьогодні, у четвер, в Ужгородському скансені відкриється виставка Мирослава Ясінського "Карби"
17:49
В ужгородському скансені відкриється виставка "Світ писанки"
05:49
У квітні в Ужгороді пройде VIII Міжнародний фестиваль "Музика без кордонів"
00:16
У середу в Хусті стартує IІ Всеукраїнський театральний фестиваль "FantaziaFest"
13:31
У скансені в Львові завершують масштабну реставрацію садиби з закарпатської Іршавщини
05:50
Із безодні
22:26
"Закарпатську" "Маріупольську драму" з успіхом показали в Києві
17:55
У Хусті відбулися нагородження переможців і гала-концерт ХІІІ Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
15:41
Відвертий щоденник чи казка для європейців: як читати "Війну з тильного боку" Андрія Любки
15:09
У Хусті відбудеться нагородження переможців та гала-концерт Відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні "Красне поле"
14:25
Закарпатський облмуздрамтеатр розповів про свої найближчі події
14:26
У суботу в Хусті зіграють прем’єру вистави про Августина Волошина
15:11
Як відомі українські письменники хотіли поселитися на Закарпатті
08:20
/ 1
Обережно, любов
11:16
/ 1
Автор споруд ПАДІЮНу і "Едельвейсу" представив в Ужгороді виставку акварелей
» Всі новини