Ужгородці просять прокуратуру з’ясувати законність будівництва за адресою Минайська,16 (ФОТО)

У редакцію Закарпаття онлайн звернулися мешканці обласного центру, що стали свідками чергового, на їх думку, захоплення зеленої зони. У даному випадку йдеться не про прибудинкову територію багатоквартирних будинків, а саме про зелену зону. Тобто, землі загального користування, що, згідно зі ст.83 Земельного кодексу України, не можуть бути віддані у приватну власність.

Ужгородці просять прокуратуру з’ясувати законність будівництва за адресою Минайська,16 (ФОТО)

Як видно із фото, невідомими особами огороджено земельну ділянку площею приблизною 90 кв.м. Виходячи із розмірів, тут планується розміститм новий «генделик», можливо і кількаповерховий, як можна зрозуміти з траншеї приблизною глибиною в 1 метр, викопаної, мабуть, під фундамент.

Жодних дозвільних документів на землю і на будівництво людям, що звернулися за інформацією, не показали. Як видно із фото, на місці робіт немає і жодного інформаційного стенду. А це вже пряме порушення чинного законодавства, зокрема вимог ч.6 ст. 34 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», де встановлено: «інформація  про  документ,  що  дає  право  на  виконання будівельних  робіт,  а також відомості про категорію складності об'єкта  будівництва,  замовника  та підрядників розміщуються на відповідному стенді, який встановлюється   на   будівельному майданчику  в  доступному  для  огляду  місці».

«Куди дивиться наша місцева інспекція ДАБК Закарпатської області?», - запитують автори листа.

На офіційному сайті Держбудінспекції України (http://dabi.uss.gov.ua/dozvil_2012.shtm), на якому введеться публічний реєстр всіх наданих документів, що дозволяють будівництво, на пошуковий запит «м.Ужгород, вул. Минайська, 16», можна знайти лише 2 дозволи, які не стосуються даної території: це під № ЗК 08112504712 - Будівництво одноповерхової будівлі торгового ряду (тут же нема ніякого торгового ряду) та ЗК 030131010301 - Реконструкція з добудовою власної частини будівлі з вбудованим приміщенням (тут немає ніякої будівлі, щоб її реконструювати). Висновок: прав на виконання будівельних робіт тут ніхто немає, констатують автори листа.

Бездіє і муніципальна поліція Ужгорода. Хоча саме вона наділена особливими повноваженнями і обов’язками в сфері благоустрою. Зокрема, відповідно до пункту 7.2.7 Правил благоустрою міста Ужгород, затверджених рішенням 4 сесії Ужгородської міської ради 5 скликання від 26.12.06 №136 (http://rada-uzhgorod.gov.ua/download/s/pravyla_blahoustroju.pdf) : тимчасове погіршення благоустрою дозволяється виключно на підставі аварійного або планового дозволу (ордера) на виконання земляних, будівельних, ремонтних, монтажних та інших робіт, що тягнуть погіршення благоустрою. Згідно з рішенням міської ради №575 від 20.07.2012 р. «Про порядок видачі дозволів на проведення земляних робіт на території м.Ужгород», визначена обов’язковість отримання «Дозволу на право проведення земляних робіт», видача якого та контроль за його виконанням покладено на Відділ муніципальної поліції та правопорядку.

Зокрема, до повноважень Відділу муніципальної поліції та правопорядку, згідно з положенням, затвердженого рішенням міської ради №441 від 24.02.2012 р., належить складати протоколи за порушення законодавства у сфері благоустрою на юридичних і фізичних осіб, які винні, зокрема, в порушенні Правил благоустрою міста Ужгорода, самовільному зайнятті чи захопленні території (частини території) об'єкта благоустрою на території міста.

Відповідно до ст.13 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до об’єктів благоустрою населених пунктів належать, зокрема, території загального користування, вулиці, дороги, провулки тощо, а відповідно до ст.21 цього ж Закону покриття площ, вулиць, доріг, проїздів, алей, бульварів, тротуарів, пішохідних зон і доріжок відповідно до діючих норм і стандартів – є елементами благоустрою.

«Сподіваємося, що прокуратура контролює дотримання законності, зокрема, і належне виконання своїх обов’язків посадовими особами контролюючих органів, таких як інспекція ДАБК і муніципальна поліція, - кажуть автори звернення. - У зв’язку з чим хочемо звернутися через засоби ЗМІ, до всіх компетентних органів з проханням вжити невідкладних заходів щодо зупинення цього самовільного будівництва на самовільно зайнятій земельній ділянці».

 

Ця територія до початку будівництва:

24 липня 2013р.

Теги: Минайсьеа, зелена зона, будівництво

Коментарі

555 2013-08-24 / 17:54:28
а крышует в городском совете его походу Юра Беляков
ну понятно он же однорукий бандит

ужгородець 2 2013-07-24 / 16:51:44
фактично огорожа знаходиться зовсім у іншому місці ніж на фотографіях - стовпи огорожі забиті просто на тротуарі. Вже скоро не буде як пройти по тротуару.
Щодо Держпромгірнагляду, то наскільки мені відомо вони розслідують випадки, що сталися з працівниками під час трудових обовязків.

Знаючий 2013-07-24 / 16:36:34
Да це Марчик Паша.

Микола 2013-07-24 / 16:31:16
А хто будує? Маєрчик?

GeoLux 2013-07-24 / 15:34:27
Так за цією ж адресою знаходиться теруправління Держгірпромнагляду, вони першими й прийдуть на допомогу потерпілим та розслідування нещасних випадків... їм там рукою подати!!!

ужгородець 2013-07-24 / 14:26:10
також цікаво хто відповідає за організацію техніки безпеки на цьому будівництві і попередження нещасних випадків? Оскільки ділянка не обгороджена як належне. До прикладу, дитина буде йти і впаде у ті траншеї!!!

Побачимо як швидко прокуратура прореагує на це неподобство,

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини