Ректор УжНУ розділив обов'язки проректорів: Лемак без діла, Ніколайчук щез

Наказом ректора Ужгородського національного університету розподілено сфери відповідальності проректорів.

Ректор УжНУ розділив обов

Відповідне інформаційне повідомлення розміщено на офіційному сайті УжНУ.

Що суттєво, "без обов'язків", відповідно до цієї публікації, залишивися дотеперішній в. о. проректора (єдиний з додатком в.о.) з науково-педагогічної роботи УжНУ Василь Лемак. Натомість, на офіційному сайті вишу серед його керівництва в числі проректорів вже не числиться Віталій Ніколайчук - людина, яка торувала дорогу до ректорства нинішньому керівнику вишу Ф.Ващуку.

Отже, як повідомляє сайт УжНУ, згідно з наказом ректора УжНУ Федора Ващука, в університеті чітко визначено обов’язки проректорів. Відтепер університетські посадовці відповідатимуть за конкретні галузі роботи.

Так, доктор медичних наук, професор Юрій Переста, який є проректором з науково-педагогічної роботи (досі ці обов'язки працюватиме над удосконаленням навчально-методичної роботи; забезпеченням розвитку навчальної, медичної та спортивної інфраструктури університету; оптимізацією та наповненням спеціального фонду університету; контролюватиме якість медичного обслуговування університету; координуватиме роботу відділу з питань комерціалізації об’єктів права, відділу технічного забезпечення навчального процесу, відділу інноваційних технологій у навчанні, відділу виробничих практик, навчального відділу, санаторію-профілакторію «Скалка»; спрямовуватиме діяльність біологічного факультету (включно з ботанічним садом, зоомузеєм, віварієм, біобазою), інституту післядипломної освіти і доуніверситетської підготовки, медичного факультету, стоматологічного факультету, факультету здоров’я людини (включно з спорткомплексом «Буревісник», плавальним басейном), хімічного факультету.

Натомість проректор з наукової роботи професор Юліан Височанський керуватиме науково-дослідною роботою в університеті; відповідатиме за впровадження інформаційних та інноваційних технологій у навчальний процес та управлінську діяльність університету; контролюватиме забезпечення підготовки науково-педагогічних кадрів вищої кваліфікації; організацію наукового співробітництва з іншими вищими навчальними закладами і науковими установами; координуватиме діяльність науково-дослідних і навчально-наукових інститутів, відділу організації науково-дослідних робіт, відділу науково-технічної інформації, відділу патентно-ліцензійного забезпечення і комерціалізації об’єктів інтелектуальної власності, відділу аспірантури і докторантури, видавництва «Говерла» (у складі редакційно-видавничого і виробничо-поліграфічного відділів), наукової бібліотеки, кріогенної дільниці, аналітично-обчислювального центру (включно з лабораторією автоматизації бібліотечних процесів), інформаційно-технічного центру; спрямовуватиме роботу інженерно-технічного факультету, математичного факультету, факультету інформаційних технологій, фізичного факультету.

Проректор з науково-педагогічної та виховної роботи Федір Шандор матиме наступні обов’язки:

- супроводження процесу акредитації, ліцензування, нострифікації;

- керівництво виховною роботою університету, в тому числі в позанавчальний час студентів;

- сприяння діяльності студентського самоврядування і студентських громадських організацій, спортивних команд університету;

- забезпечення соціального обслуговування студентів;

- координація діяльності гуманітарно-виховного відділу, студентського відділу, студмістечка, Центру студентського дозвілля «Ювентус», соціально-психологічної служби;

- спрямування роботи географічного факультету, гуманітарно-природничого факультету, факультету суспільних наук, факультету туризму і міжнародних комунікацій (включно з навчальним інститутом туризму і рекреалогії, гірською базою «Плішка»), факультету європейського права і правознавства, юридичного факультету (включно з юридичною клінікою, лабораторією криміналістики).

Підвищенням конкурентоздатності університету на ринку освітніх послуг займатиметься проректор з науково-педагогічної роботи і міжнародних зв’язків УжНУ професор Роман Офіцинський. Також до сфери його зобов’язань входитиме контроль за якістю викладання навчальних дисциплін; підготовка питань, які подаються на розгляд статутних органів університету; активізація міжнародного співробітництва університету; забезпечення роботи приймальної комісії; координація діяльності відділу міжнародних зв’язків, Медіацентру, редакції газети «Погляд», музею давньої книги (у складі наукової бібліотеки), відділу тестування та моніторингу якості знань; спрямування роботи інституту іноземної філології, інституту економіки і міжнародних відносин (у складі факультетів економіки; міжнародних відносин; міжнародного права і бізнесу), історичного факультету (включно з археологічним музеєм, музеєм історії університету), філологічного факультету, природничо-гуманітарного коледжу, загальноуніверситетських кафедр.

Проректор з адміністративно-господарської роботи Дмитро Сойма дбатиме про:

- розвиток матеріальної бази університету;

- забезпечення належних умов функціонування будівель університету;

- вирішення поточних питань життєзабезпечення університету та його відносин з іншими суб’єктами господарської діяльності;

- керівництво відділом головного інженера, відділом головного енергетика та енергозбереження, автогосподарством, відділом експлуатації та технічного контролю, відділом постачання, господарським відділом, господарською частиною, відділом капітального будівництва та експлуатації будівель, відділом поточного ремонту, ремонтно-будівельною групою;

- координація діяльності служби безпеки університету (з відділами охорони; військово-мобілізаційним, режимно-секретним; охорони праці, техніки безпеки і протипожежної безпеки; радіаційної безпеки).

 

22 липня 2013р.

Теги: проректор, УжНУ

Коментарі

888 2013-11-27 / 21:33:05
А ПРО ВИЩУ ОСВІТУ ми не хочемо говорити, а ще про те , як студенти успішно працюють дома і вміють виробляти ту чи іншу продукцію, або як студенти випускники уміло використовують ДОМА знання економічної географії, давйте про науку івисоку??

Вітер змін 2013-08-06 / 22:49:33
Дійсно, про моральність Ващука можна жарти складати. Офіцинського, який за взятку був затриманий, поклали проректором. Пустили, як кажуть, козла в город, Перестадобрався до годівнички, тепер на коліна медиків кладе, хоча вони й зажралися, але хто ж кричить "тримайте злодія"? Взагалі риба гнє з голови, а голова гнла із самого початку. Стосовно Ніколайчука і Лемака, то їх ще зараносписувати із рахунку, це непрості люди і Ващуку би з ними обережно

Депотат 2013-07-24 / 05:24:57
А дьюрьо переста тушканчик депотат дустав май булше місця у корита

Роман. 2013-07-23 / 21:57:57
До УжНУ. Підтримую. Добре сказано.
Просрали універ, так вам всім і треба, тепер скавулите, як собаки. Ви маєте те начальство, яке заслужили.

Читач 2013-07-23 / 15:47:07
Про яку моральність керівництва УжНУ можна говорити? В кому Ви бачите взірців моралі - у Ващуку, Офіцинському, Лемаку, Палінчаку ? Навпаки - це аморали, про яких слова доброго не почути від громадкості (за винятком підлабузників, що процюють язиками нижче спини).

УжНУ 2013-07-23 / 10:15:40


Ну і сидіть на гузицях, з нашийниками на шиях і на ланцах біля своїх будок-кафедр. Махайте хвостами від щастя, коли підійде Хазяїн. Лижіть йому руки, коли він вас копне. Виконуйте команди "Сидіти!", "Лежати!" "Взяти!" "Принести!"

Ви варті, аби до вас ставилися як до псів.


вчитель 2013-07-23 / 10:00:16
На превеликий жаль ситуація в УжНУ скоріше за все не покращиться, немає активістів, сміливців, які б взяли на себе відповідальність та хоробрість організувати працівників та викладачів виступити проти диктату ректора Ващука.Хіба би вже зовсім стали нестерпні умови праці,тоді би хтось почав волати про вакханалію.А так пасивність та страх людей втратити роботу - це великий недолік у боротьбі із свавіллям окремих керівників-монстрів.

випускник 2013-07-23 / 07:49:52
Офіцинський "прославив" УЖНУ.Хабарник-викладач - хіба це прояв високої моралі,чи достойний він бути викладачем ВУЗу та ще і проректором з цілою низкою обовязків, спрямованих на здійснення контролю за якістю викладання навчальних дисциплін?Порушення моральних норм поведінки особами, які виконують виховні функції, тягне за собою не тільки моральний осуд, а й певні правові наслідки. Відповідно до п. 3 ст. 41 Кодексу законів про працю України (далі КЗпП України) підставою припинення трудового договору з ініціативи власника або уповноваженого ним органу є вчинення працівником, який виконує виховні функції, аморального проступку, не сумісного з продовженням цієї роботи.

Адмін 2013-07-22 / 23:29:46
Усі члени колективу УжНУ, які мають цікаву інформацію про діяльність керівництва УжНУ, можуть повідомити про це редакцію у рубриці коментарів, або скориставшись відповідними рубриками ПОВІДОМИТИ НОВИНУ (на "шапці сайту), та НАПИСАТИ ПОВІДОМЛЕННЯ (у "підвалі" сайту). Зазначені рубрики є абсолютно анонімним.

У тих випадках, коли дописувач бажає законтактувати з редакцією, просимо залишити якісь координати для зв'язу - адресу електронної пошти, номер мобільного тощо. У зв'язку з напруженою ситуацією, що склалася в колективі УжНУ, редакція гарантує повну конфіденційність щодо джерела інформації.

Усі інформації перевірятимуться і, у випадку підтвердження наведених фактів та їх значущості, публікуватимуться на сайті Закарпаття онлайн.

Разом нас багато - нас не подолати! ))

МІША 2013-07-22 / 23:23:37
Самий небезпечний ПЕРЕСТА Ю.Ю, Здав есдеків, здав Балог, здасть Ващука і Ледиду

Незалежний спостерігач 2013-07-22 / 22:43:50
Смішно спостерігати як віртуоз аферизму офіцинський сам підкидує подібні статті у ЗМІ і сам же коментує як йому вигідно))) людина як він( якщо його можна так назвати) не достойний не те що представляти УжНУ, а взагалі бути допущений до будь- якого колективу! Все життя всіх здавав, підставляв і буде доти, доки буде існувати. Здасть і Ващука при першій же можливості ( дивно, що така людина як Федір Григорович, який бездоганно все прощитує не розуміє), наівний.

луна 2013-07-22 / 20:20:42
може хай працюють, дайте собі спокій. побачимо що далі буде.

Проректорам, деканам і іншим жополизам 2013-07-22 / 15:20:47
Ви всі за кусок гнилої ковбаси продали університет ващуку. він ні в освіті ні в науці не розбирається, а просто відбиває затрачене бабло. а ви як козли-провокатори ведете весь колектив у жертву його особистих інтересів. він вас використає, як використав до вас багатьох інших, і викине, бо набере нових. вам відео, для вас відео:
http://www.youtube.com/watch?v=dDvuoYAiU8w&feature=player_embedded

ужгородець 2013-07-22 / 14:56:12
Підвищенням конкурентоздатності університету на ринку освітніх послуг займатиметься проректор з науково-педагогічної роботи і міжнародних зв’язків УжНУ професор Роман Офіцинський.А як гучна справа про хабар?Тепер на ниві міжнародних звязків Офіцинський буде "підвищувати" фаховий рівень своєї вимогливості не в гривнах а в у.о.?Який же міжнародний авторитет буде мати УжНУ з таким заплямованим кадром?

До Лемака і Ніколайчука 2013-07-22 / 14:35:11
Ну що, хлопці,локті собі не кусаєте. ОСЬ ЦЕ ВАМ ЗА СЛИВКУ О.Г,оце ВАМ ЗА СТУДЕНЯКА І.П.- ОЦЕ ВАМ ЗА ВСІХ ТИХ, ЯКИХ ВИ БЕЗМОЗГЛІ, "УБРАЛИ" З РЕКТОРАТУ. НЕХВАТИЛО ВАМ РОЗУМУ ДОПЕТРАТИ,І РОЗГАДАТИ ЗАДУМ ВАЩУКА.Але ЛЕМАКУ І НІКОЛАЙЧУКУ ТАКА ДОЛЯ БУЛА ПЕРЕДБАЧУВАЛЬНА І ТІЛЬКИ СЛІПИЙ ЦЬОГО НЕ БАЧИВ. СЛІДУЮЧІ НА ЧЕРЗІ ДЕКАНИ. ВЗУЛИ ВАС ВСІХ ПОПОВНІЙ.А ТЕПЕР ЗРОБІТЬ ВИСНОВКИ І ЗГАДАЙТЕ ВИБОРИ РЕКТОРА.ПРИПУГНУЛИ ВАС ВСІХ, А ТЕПЕР МАЄТЕ ТЕ ЩО МАЄТЕ....А ЛЕМАК З НІКОЛАЙЧУКОМ ГІВНЮКАМИ БУЛИ ГІВНЮКАМИ І ЗАЛИШАТЬСЯ......

випускник 2013-07-22 / 12:07:10
А що, на біофаці були вибори?

Перехожий 2013-07-22 / 12:00:20
Ніколайчук не щез, це чудовисько стало знову деканом біологічного факультету- бідні викладачі та студенти, йспівчуваю.

історик 2013-07-22 / 11:59:36
За рік-другий цих прізвищ на сайті УжНУ не буде, за винятком, хіба, ЗакДУшного Височанського. А будуть інші, провірені підлеглістю в ЗакДУ. Цей Молох прийме любі жертви :)

яяяяяя 2013-07-22 / 11:20:13
а хабарщик Официнський буде й надали займатис перспективами свого розвтику????????????????????що за краина???воно повинно бути за гратами бо брав гроши завжди

УжНУ 2013-07-22 / 11:07:30
Прокладка Ніколайчук зробив свою справу - викинули, Лемаком підтерлися - викинуть, Офіцинського підвісили хабарем - висить. Буде ще і Шандору, і іншим.
Ці хлопці притягли в УжНУ чудовисько, яке їх же і проковтне і висере.

НОВИНИ: Соціо

23:51
30 родин із прифронтової Харківщини оздоровилися та відпочили на Закарпатті за час дії програми "Турбота"
23:19
Словаччина хоче відновити пасажирське залізничне сполучення із Ужгородом, яке припинилося 80 років тому
18:22
"Укрзалізниця" ще цьогоріч планує запустити потяг "Київ – Кошиці"
15:29
/ 3
Як "танець з бубном" за вітряки на Руні гудуть сільрада, лісівники та закарпатська влада
14:15
/ 1
Приватний поїзд "Прага – Чоп" сьогодні здійснив свій перший рейс
11:22
/ 3
Запис мого діда і сепаратне святкування Паски
11:11
/ 1
У Ракоші Вишківської громади попрощалися з полеглим Героєм Святославом Корнійчуком
20:19
/ 4
В Ужгороді на об'їзній депутати-"слуги" планують "роздерибанити" понад 1 га землі із заниженням вартості в 10 разів
21:59
/ 20
На Закарпатті було зроблено спробу дестабілізації шляхом перекриття доріг "через мобілізацію". Поліція звільнила проїзд
18:44
/ 36
Головою Ужгородського міськрайонного суду переобрано Віктора Данка
18:38
На війні поліг Віталій Петах зі Страбичова Мукачівської громади
02:00
/ 29
Комбат Руслан Каганець: "Без людей виграти цю війну неможливо. Ми не зробимо мільйон роботів із штучним інтелектом, які за нас воюватимуть"
00:32
/ 1
Відсьогодні на Закарпатті розпочалася нерестова заборона
21:48
Біля Солотвинського солерудника виявлено смітники, пластикові пляшки в карстових проваллях і забруднення потоку Глод
16:44
/ 3
В Ужгороді пойдуть чемпіонат України з велоспорту-МТБ та чемпіонат області
11:26
/ 4
На війні з росією поліг Ігор Сакало з Горінчова Хустського району
10:53
У лютому споживчі ціни на Закарпатті в цілому не зросли – статистика
11:15
"Щасливі діти" запускають новий цикл відновлювальних ретритів для мам із дітьми "Сила Карпат"
10:56
/ 6
В Усть-Чорній на Тячівщині попрощалися з полеглим Героєм Октавіаном Коненком
22:53
/ 3
У понеділок в Сваляві проведуть в останню дорогу полеглого 21-річного Героя Василя Томащука
22:20
/ 2
У Великій Копані попрощалися з Віталієм Чонкою, що загинув на Запоріжжі ще торік у червні
15:31
У лютому в порівнянні з торішнім груднем ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
14:57
Торік на Закарпатті прийняли в експлуатацію житла на 17,8% більше, ніж у 2022-му
14:10
/ 1
Кабмін перерозподілив освітню субвенцію на 2024 рік: місцеві бюджети Закарпаття втратили 2,4 млн грн
23:00
/ 3
На війні поліг ровесник Конституції України Василь Цьока з Крайникова Хустської громади
» Всі новини