В Ужгороді стартує масовий розпродаж комунального майна?

У свіжому числі комунальної газети «Ужгород» (№26 від 13 липня 2013 року) опубліковано оголошення Департаменту міського господарства про оголошення конкурсу із відбору суб’єктів оціночної діяльності по оцінці чергових об'єктів комунальної власності громади міста. Мова йде про майже 30 об'єктів.

В Ужгороді стартує масовий розпродаж комунального майна?

Насамперед, радує сам факт публікації, бо іноді Департамент міського господарства під керівництвом киянина Олексія Касперова "забуває", всупереч закону, робити публічною важливу інформацію, що стосується продажу майна громади обласного центру Закарпаття. Чим зайвий раз змушує до активності журналістів і, зрідка, прокуратуру Ужгорода.

У даному випадку інформація корисна вже тим, що робить процедуру продажу або передачі в оренду міського майна потенційно прозорою, і участь в майбутніх конкурсах, за бажання, зможе взяти більша кількість потенційних покупців.

"В даному випадку, - констатує громадський активіст Олександр Волосянський, - особливої уваги заслуговують два об'єкти: під №26 – будівля клубу площею 120,9 кв.м. за адресою: м.Ужгород, вул. Горянська, 6 та під №27 – будівля літ. "А" площею 545,0 кв. м. за адресою : м.Ужгород, вул. Минайська, буд. 23а". 

У першому випадку йдеться про об’єкт культури та дозвілля, а тому, на думку О.Волосянського, його варто би було не продавати, а "переобладнати під центр дозвілля чи центр надання первинної медичної допомоги або ж опорний пункт міліції, що значно покращить інфраструктуру мікрорайону "Горяни".

"Щодо другої будівлі з таємною назвою "літ. "А" – це будівля колишньої словацької стоматполіклініки. Це саме те приміщення, яке було запроектоване та збудоване, словаками ще в 1986 році саме як стоматологічна поліклініка, і з якої примусово виселили досвідчених лікарів і позбавили ужгородців можливості недорогого і єдиного в місті ЦІЛОДОБОВОГО лікування зубів", - констатує О.Волосянський, закликаючи міську влади не допустити продажу цих об’єктів, виключити з приватизації та залишити приміщення по вул. Минайська, буд. 23а (стоматполіклініка) громаді міста.

16 липня 2013р.

Теги: майно, оцінка, Касперов

Коментарі

Вуйко з полонини 2013-07-17 / 14:00:24
Чому міська рада не опублікувала в пресі Програму приватизації разом з переліком обєктів?Це є порушення ЗУ"Про місцеве самрврядування в Україні" та ЗУ"Про приватизацію невеликих обєктів приватизації(малу приватизацію"!Депутати зверніть увагу на порушення !Касперов явно не хоче публічності продажу та оренди!

Волошшин 2013-07-17 / 06:33:51
Погорелов без мене ніщо я рулю. При йде рата тяжко буде

Ужгородець 2013-07-16 / 23:36:40
Обрадувались, та рано... Це конкурс по відбору оцінників-аферистів... А продаж відбудеться без горожан..., та оголошення про дату, місце і час такого продажу. Далі про продане, знову, відрито дізнаємось через ЗМІ... ВІТАЮ ВСІХ!!!

Ужгородець 2013-07-16 / 23:01:45
Позитив в тому що накінець почали думати та аналізувати.
Негатив цього не достатньо: чому в публікації відсутня мета провдення оцінки? Адже для орнеди одна, а для продажу інша. Який конкурс Касперов проводить та з якою метою знов буде один постійний переможець ПП"Бізнес Експерт"?

Адмін 2013-07-16 / 23:00:01


Автор нічого не стверджує, а запитує (заголовок зі знаком питання) і привертає увагу до питання. Буде продаж чи оренда, або оренда з наступним продажем орендареві, побачимо. Програми немає, як і прозорості дій міської влади. Якби влада була прозорою, вона сама би розповіла про свої плани і журналістам не треба би було докопуватися правди, або констатувати факт дерибану міського майна, як було у випадку "продажу" "Корони" і міськиї аптек.

Зрештою, навряд чи йдеться про здачу в оренду старих авто і розбомблених приміщень колишніз котелень. А всі об'єкти йдуть одним списком.. ))


ужгородець 2013-07-16 / 22:29:27
Чому автор стверджує,що вказані в газеті обєкти будуть приватизовуватись?Чи є ці обєкти в Програмі приватизації,затвердженій міською радою,як цього вимагає Закон України"Про місцеве самоврядування в Україні"?Якщо читати повний текст повідомлення(з газети!) про відбір експертів,то вкінці вказано,що вартість незалежної оцінки будуть відшкодовувати покупці або орендарі.Що ж міська рада оцінює - обєкти продажу чи оренди???

НОВИНИ: Соціо

11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
» Всі новини