Катя Осадча пройшла кастинг у Голлівуді, щоб озвучити свою героїню

11 липня відбудеться прем'єра другої частини американської анімаційної комедії "Нікчемний Я". Після трьохрічної перерви історію суперлиходія покажуть у 3D і з українським дублюванням. Картину озвучили на студії "LeDoyen" у Києві.

Катя Осадча пройшла кастинг у Голлівуді, щоб озвучити свою героїню

"Нікчемний Я 2" - це рідкісний приклад того, коли друга частина абсолютно не гірша за першу, - розповідає режисер дубляжу Ольга Фокіна. Розмовляємо з Ольгою  в самій студії. На великому екрані заставка з мультфільму: усміхнений персонаж простягає руки ніби для обіймів.

"Продовження доповнює історію головного героя - Гру. Абслютно логічно й природньо основні герої першого фільму переходять в наступний й з'являються нові", - веде далі.

 

До студії заходить Павло Костіцин - телеведучий каналу СТБ, нещодавно на екрани вийшла нова програма з його участю - "Містичні історії з Павлом Костіциним". Він як і в першій частині мультика дублює роль Гру.

"Вскочив, як в штанці - й побіг, ось так приблизно я входжу в образ, - сміється Павло Костіцин. - У продовженні важливо було попасти "в себе" і не зробити гірше. Голосом втримати характер протягом досить тривалого часу - це найважче.

Запитую в режисера дубляжу про еволюцію головного героя та нових персонажів.

"Гру мав купу комплексів з дитинства. Мама не бачила у ньому нічого цінного: росте собі там щось і росте, як трава обабіч дороги. Через брак любові та дружби, він вирішив привертати увагу до себе капостями й підлістю. "Нікчемний Я - 2" - це історія не лише про суперлиходія, але й про лагідного сім'янина. У комедії з'являються нові герої - чудова, щира та смішна агент анти-злодійської організації Люсі Уаїлд".

Озвучувала Люсі Катерина Осадча, ведуча "Світського життя" на каналі "1+1". Це її перший досвід дублювання. Як і Павло, Катя пройшла жорсткий кастинг, що затверджувався в Голлівуді. Американські творці мультфільму пильно слідкували за українським відбором акторів і, в результаті, назвали наше дублювання найкращим у Європі.

"На роль Люсі претендувало кілька відомих актрис, - розповідає Ольга. - Всі вони абсолютно різні: хтось милий, або ж, навпаки, надто темпераментний. Катерині вдалося поєднати найхарактерніші риси та створити емоційно яскравий образ".

На одній зі стін висить постер з мультфільму: Люсі та Гру стоять спинами один до одного й хитро позирають, вона струнка й рудоволоса, він - дещо нижчий та лисий, поряд з ними жовті посіпаки  - маленькі помічники суперлиходія.

"У нас з Катею і нашими персонажами присутня навіть зовнішня схожість", - говорить Костіцин. - Костіцин схожий на Гру, Осадча  - на Люсі й вже ніяких додаткових питань не виникає. Якщо мені додати такий ніс, як у Гру, то ми будемо просто братами-близнюками. Я така ж добра душа, як і мій герой. Зовні він не схожий на добрячка й часто сприймається як негативний персонаж, але всередині - він справжній плюшевий ведмедик".

Між Гру та Люсі відбувається справжня "Санта-Барбара". Люсі довелось обирати між роллю шпигунки та щасливої дружини, перемогла - сім'я.

"Напередодні дубляжу, я з'ясувала, що Катя та Павло в реальному житті мають теплі дружні відносини, це дуже символічно, як виявилось", - ділиться режисер.

З'ясовую подробиці дружби у Павла: "Ми рідко спілкуємось з Катею. Десь на світських заходах: бачимось, вітаємось-прощаємось - і все. Робота над мультиком дозволила нам побачити один одного з цікавої сторони. Я зустрів тоді не ведучу "Світського життя", а іншу Катю. Вона приходила з сином, можливо, щоб він теж побачив маму у новій ролі, адже це її дебют. Я думаю для Каті це була карколомна подія", - сміється.

"А ось це - сакральне місце, сюди дозволено заходити лише святим, - жартує Костіцин і показує на мікрофон. - Ми не знаходились в студії з Катею одночасно, звукові доріжки наших героїв записували окремо, але згодом все з'єдналось в один клубок пристрастей", - продовжує.

Павло стає до мікрофону й розмовляє голосом Гру. Загадковий ведучий "Битви екстрасенсів" перетворюється на  мультиплікаційного героя.

Продовжуємо розмову на затишній кухні студії "LeDoyen". Павло сідає за білий овальний стіл, просить води.

"Гру - це мегадраматичний герой, - захоплюється телезірка. - За останні роки в мультиплікації я б не знайшов, хто з ним зміг би зрівнятися. Впевнений, що у великій мірі, він своєю драматичністю зобов'язаний іспанським сценаристам, які є серед групи американських. Обидві частини "Нікчемного Я" абсолютно не схожі на нинішні очікувані прем'єри, це повноцінний ігровий, хоча й мультиплікаційний фільм.

Цікавлюсь, чи доводилось Павлу раніше грати лиходіїв.

"Я з 12 років у театрі, але злодіїв не грав. Петруччо з "Приборкання норовливої" - так, а от підступних лиходіїв - ні. Хоча в дитячому театрі "Золотий ключик" грав Карабаса-Барабаса.

Весь емоційний фон героя мультфільму створюється винятково голосом. Не можна допустити того, аби картинка й звук сприймалися окремо - це найстрашніші граблі, на які бояться наступити актори перед початком дубляжу". 

"Сьогодні український дубляж мультфільмів перевершити неможливо, без образ, - сміється ведучий. - Під час роботи вся наша група знаходиться у великому захваті. Дай лише маленьку іскорку - і спалахує полум'я", - завершує розмову Павло Костіцин.

Міра ТКАЧУК, Gazeta.ua

10 липня 2013р.

Теги: Катя Осадча, фільм

Коментарі

НОВИНИ: Різне

15:36
Гербіциди: основні типи, принцип дії та застосування в аграрній практиці
16:17
Холодильник Samsung No Frost — ідеальний варіант для кухні
22:13
Щоби "промивати мізки" угорцям, росіяни створили спеціальний сайт і Telegram-канал
20:18
Весілля мрії у Німеччині з агентством AlexShow
17:19
Чи можна використовувати паронітові прокладки для води
15:37
Покупка військового спорядження: важливі поради від експерта
10:43
Дизельний та бензиновий генератор: який обрати?
19:42
Гідравлічні насоси: їх види та основні характеристики
15:06
44 держави у Гаазі підтримали створення спецтрибуналу та використання заморожених активів рф
21:23
П'ять аргументів на користь купівлі планшета
20:55
Оновлені можливості: Що робить DJI Mavic 3T найкращим вибором
19:29
Як змінились ціни на будівельні матеріали?
17:13
Чим може бути корисний штучний інтелект PPC-шникам?
22:46
"Заповіт" Тараса Шевченка прозвучав в угорському парламенті
17:13
Переваги вертикальних пресів для макулатури
22:19
Пневматичний пістолет для спорту та тренувань
22:17
Чому виникає запалення нирок і які аналізи допоможуть діагностувати нефрит?
22:15
Чоловічі ремені: Різновид матеріалів, як правильно обирати
00:48
/ 2
У першому турі виборів президента Словаччини виграв прозахідний кандидат
20:59
Оптові продажі промислової фурнітури в Україні: виклики та можливості для бізнесу в 2024 році
21:21
Колористика меблів: дивани яких кольорів виглядають дорого?
22:58
/ 11
Військовий з "Азова" запропонував дозволити бойовим бригадам самим мобілізовувати "ухилянтів"
15:29
Найкращі місця для подорожі в Японію
23:02
/ 2
Макрон: У нас немає лімітів, ми будемо реагувати на поведінку росії
17:10
Блендер на кухні - чому це обов'язкова річ
» Всі новини