Закарпатський ветеринар-"регіонал" відзвітував про утилізацію 6,8 тон "неякісної яловичини" замордованих угорських корів

Працівниками ветеринарної медицини Закарпатської області спільно з офіцерами ветеринарної міліції в Закарпатській області протягом поточного року на споживчий ринок недопущено до реалізації 1300 кг недоброякісної продукції тваринного походження.Таку інформацію оприлюднив в.о. начальника головного управління ветмедицини області Юрій Садварі.

Закарпатський ветеринар-"регіонал" відзвітував про утилізацію 6,8 тон "неякісної яловичини" замордованих угорських корів

За його словами, при перевірці оптових складів виявлено зберігання яйця курячого харчового з порушенням цілісності паперових коробок, етикеток та цілісності шкарлупи в кількості 14362 штуки, дана продукція призначалась для реалізації в торгових точках області, крім того було виявлено, що термін придатності даного яйця на момент проведення огляду минув. За матеріалами перевірки зазначена продукція знята з реалізації з послідуючою утилізацією ДП «Коломийський ветсанутильзавод»

Крім того, на вищезгаданому ветсанутильзаводі утилізовано 6800 кг яловичини, яка належала ТОВ «Карпатікум» (с.Гать, Берегівського району).

В цілому на території області відновлено роботу мобільних груп у складі працівників  ветеринарної міліції та державної ветеринарної служби, що спрямовано незаконному перевезенні, обігу продукції тваринного походження. Днями спеціалістами державної ветеринарної міліції затримано 23 голови великої рогатої худоби, що перевозилися без відповідних ветеринарних документів, карток переміщення з Івано-Франківської області.

Вищезгаданими мобільними групами здійснено 179 перевірок суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з обігом продукції тваринного походження. За перше півріччя поточного року обстежено 1772 підконтрольних об’єкти. Всього під час перевірок задокументовано 175 правопорушень, відповідальність за які згідно ст.. 107 КУпАП у дохід держави стягнуто штрафних санкцій на суму понад 16662 грн. винесено приписів 133, призупинено роботу 2 суб’єктів господарювання. До слідчих підрозділів передано 2 матеріали. Вилучено з обігу 950,7 кг продукції тваринного походження, якість якої не відповідає вимогам чинного ветеринарно-санітарного законодавства.

Крім того, спеціалістами управлінь ветеринарної медицини районів, міст області спільно з особовим складом ветеринарної міліції проводяться профілактичні заходи по оздоровленню ПСП «Ласточка» с.Галоч Ужгородського району щодо лейкозу, сказу м’ясоїдних тощо.

Проводилися заходи щодо профілактики виникнення на території області африканської чуми свиней. Під час проведення контролюючих заходів задокументовано 8 правопорушень адміністративного впливу, за які до осіб, що допустили порушення, були вжиті заходи адмінвпливу. У дохід держави стягнуто штрафних санкцій на загальну суму 2754 грн., винесено 9 інспекторських приписів.

З метою запобігання виконання зооантропонозних захворювань (сказ, високопатогенний грип птиці, африканська чума свиней тощо) проведено 26 засідань районних надзвичайних протиепізоотичних комісій та 3 засідання при обласній державній адміністрації. Для забезпечення епізоотичного благополуччя на території області видано 6 наказів та 31 розпорядження і доручення головного державного інспектора ветеринарної медицини області. До структурних підрозділів своєчасно доводяться до виконання накази, розпорядження і доручення Головного державного інспектора ветеринарної медицини України.

09 липня 2013р.

Теги: ветеринар, яловичина, Карпатікум

Коментарі

Микола 2013-07-09 / 20:00:08
То наверно здохлі корови Свищуна пішли на мясо

НОВИНИ: Надзвичайні ситуації

23:23
У Мукачеві горіла закинута будівля колишньої тютюнової фабрики
11:30
У понеділок в Бобовищі на Мукачівщині вигорів гараж, а в Мукачеві – саманна "конюшня"
11:17
У Дюлі на Берегівщині горів будинок
11:49
За вихідні на Закарпатті ліквідували 7 загорань сухостою і сміття, в Нижніх Воротах врятували аптеку
10:53
У Богдані згорів будинок, у якому приймав ванну чоловік, що наглядав за власністю сусіда-заробітчанина
19:11
У Перечині вигорів цех готової продукції деревообробного підприємства
17:37
/ 1
У "наркоп'яному" зіткненні вантажівки та легковика в Заріччі одна людина загинула, ще двоє травмовані – офіційно
11:47
У Заріччі Хустського району зіткнулися легковик і вантажівка, є постраждалі
10:47
У Тересві на Тячівщині під час спалювання сміття отримали сильні опіки двоє працівників підприємства
10:39
У Липовці Хустської громади вигорів покинутий будинок біля лісу
16:53
Між Стеблівкою та Сокирницею на Хустщині Chery Amulet на швидкості врізався в дерево на узбіччі
16:41
На пожежі дачі в ужгородських Горянах отримав опіки рук 35-річний господар
16:27
/ 22
З'явилося відео з салону Audi Q5 безпосередньо перед смертельною ДТП на Слов'янській набережній в Ужгороді
14:52
У пожежі в житловому будинку в Берегові загинуло 19 котів, ще 40 врятували
11:58
У Білках горіла надвірна споруда, будинок поруч врятували
11:52
На Рахівщині відшукали заблукалого туриста, що заблукав на Говерлі. Пошуки його друга тривають
10:58
/ 4
В Ужгороді опівночі група молодиків на Audi на швидкості влетіла в дерева: двоє загинули на місці, ще троє – в реанімації
17:36
У Синевирі цілу ніч шукали 10-річного хлопчика, що втік після сварки з матір'ю
12:32
У Ясіні вогонь з надвірної споруди перекинувся на сусідську дровітню
11:43
/ 3
У Рахові жінка хотіла прийняти ванну, а загорівся будинок
22:28
У Лазах Тячівської громади через пожежу в мансарді прибудованого гаража вигорів також дах будинку
11:19
/ 2
Житель Нижніх Воріт втопився, долаючи Латорицю вбрід до свого будинку
14:02
У Мукачеві на пожежі загинув чоловік
11:00
В Ужгороді на об'їзній горів Mercedes
10:51
У Виноградівській громаді горіли "будка" в циганському таборі Підвиноградова та надвірна споруда у Виноградові
» Всі новини