Про "День відкритого листа" у закарпатському Великому Березному (Розширено)

"Дні відкритого листа" вже стали традиційними для Державної податкової адміністрації у Закарпатській області. У четвер, 19 липня, спільно з головним управлінням Пенсійного фонду у Закарпатській області такий захід відбувся у Великому Березному.

З головами сільських рад, підприємцями та мешканцями району зустрілися заступник голови Державної податкової адміністрації в області Еріка Васкова, начальник головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Анастасія Пентек, начальник Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції Тарас Триндяк та інші.

Відкриваючи зустріч заступник голови ДПА у Закарпатській області Еріка Васкова відзначила, що метою таких заходів є роз’яснення громадянам податкового та пенсійного законодавства, пошук шляхів збільшення надходжень до місцевих бюджетів, легалізація підприємницької діяльності та найманих працівників, а також заробітної плати, що виплачується “в конвертах”.

Після проведення Днів відкритого листа у Великих Лучках Мукачівського району, у Тересві Тячівського району, у місті Чопі та інших населених пунктах області реєструються особи, які до цього працювали нелегально, укладаються трудові угод з найманими працівниками, а відповідно збільшуються надходження до бюджетів усіх рівнів.

За перше півріччя, повідомила Еріка Васкова, податковими органами області забезпечено надходження до Зведеного бюджету 550,3 мільйона гривень, що на 33 відсотки більше, ніж за перше півріччя 2006 року. Відповідно до місцевих бюджетів зібрано 288,7 мільйона гривень, в тому числі 4,3 мільйони гривень - до місцевих бюджетів Великоберезнянського району, що на 33,5 відсотка перевищує показник минулого року.

Начальник Ужгородської міжрайонної державної податкової інспекції Тарас Триндяк закликав присутніх не проходити повз факти нелегального бізнесу. А таке явище, за словами начальника інспекції, на Великоберезнянщині, як і в інших районах області, має місце. Не обминула район і нинішня “хвороба” деяких підприємців – мінімізація податків. І все це негативно впливає на наповнення бюджетів усіх рівнів. Тарас Триндяк запропонував досвід Ужгородського району щодо сплати до місцевого бюджету орендної плати за землю.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України Анастасія Пентек наголосила, що люди, які нелегально влаштовуються на роботу, самі себе обманюють. Оскільки немає відрахувань до пенсійного фонду, а значить на гідне забезпечення у старості нічого надіятися. Вона також попросила голів сіл документи колишніх підприємств та колгоспів, особливо ті, де йде мова про оплату праці, впорядкувати та здати до архіву. Відсутність таких документів може негативно вплинути на нарахування пільгових пенсій.

Головний державний податковий інспектор відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Єва Мойшевич ознайомила присутніх з проектом Податкового кодексу України та зупинилася на тих його аспектах, які впливатимуть на розвиток підприємництва та наповнення місцевих бюджетів.

Під час Дня відкритого листа представники податкових органів, Пенсійного фонду відповіли на запитання присутніх. Великоберезнянці, в першу чергу, цікавилися, як правильно нараховувати податок з доходів фізичних осіб, податок на додану вартість, порядком та частотою проведення перевірок у віддалених населених пунктах. Не обійшли і питання грального бізнесу, який почав поширюватися у районі. Представники сільських рад та підприємці мали змогу отримати пам’ятки щодо порядку звільнення від оподаткування доходів від продажу громадянами сільськогосподарської продукції, “Подаємо звітність в електронному вигляді”, “Спрощена система для приватних підприємців” та брошуру “Податковий кодекс України – європейський вимір відносин бізнесу і держави”.

Відбулося також засідання “круглого столу” на ньому податківці та місцеві підприємці обговорили шляхи збільшення надходжень до місцевих бюджетів, легалізації підприємницької діяльності та найманої робочої сили. Особистий прийом громадян провела заступник голови ДПА у Закарпатській області Еріка Васкова.
Офіційний сайт ДПА в Закарпатській області
20 липня 2007р.

Теги:

Коментарі

НОВИНИ: Соціо

11:03
/ 1
Підтверджено загибель Юрія Карпинця з Пастілок Дубриницько-Малоберезнянської громади, який майже рік вважався зниклим безвісти
04:22
Військовослужбовцеві з Хустщини, що п'яним забрав чуже авто, "апеляційно" присудили 5 років тюрми з конфіскацією
23:58
/ 5
ВАКС закрив справу проти "закарпатського" ексголови Рахункової палати Пацкана, визнавши його невинуватим
22:10
/ 9
Громада ПЦУ у селі Присліп на Міжгірщині після 5 років протидії МП увійшла до свого храму
11:40
27 квітня в центрі Ужгорода можна буде безкоштовно тестувати інфекційні хвороби, вакцинуватися та виміряти тиск
11:21
/ 2
Мукачево виділило 12,4 млн на безпілотники для двох бригад ЗСУ
10:53
В Ужгороді заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач поспілкувався із міжнародними перевізниками
18:05
Учителі Закарпаття проходять сертифікацію: експерти з усієї України оцінюють їхню майстерність
15:19
Мешканці Чабанівки на Ужгородщині можуть залишитися без води через глиняний кар'єр "Голден тайлу" харківського депутата
11:22
/ 1
Підтверджено загибель Михайла Бадиди з Демечів на Ужгородщині, який понад рік вважався зниклим безвісти
22:39
/ 2
На Запоріжжі поліг Петро Ганич з Кам'яниці Оноківської громади
22:00
/ 4
Командир "Граду" з позивним "Ісус"
17:33
/ 6
У Лютій Костринської громади згоріли будинок і трактор
11:12
/ 2
Чехія допоможе звести реабілітаційний центр в Ужгороді
22:04
Протягом минулого тижня в Ужгороді народилося 53 малюків, у Мукачеві – 34
12:40
/ 1
У 9 закладах Закарпаття можна отримати безкоштовну медичну допомогу при інсульті
11:25
/ 19
В Ужгороді сквер міської лікарні реконструюють і облаштують за 40 млн грантових гривень
17:48
На Закарпатті у березні 2024 року порівняно з груднем 2023 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%
17:12
Цьогоріч у березні на Закарпатті ціни зросли на 0,7%
11:09
В Ужгороді "комунальні" повідомлення про порушення ПДР залишатимуть на авто у червоних зіп-пакетах
10:51
22-річного Івана Бориса з Заріччя, якого з серпня 2022 року вважали зниклим безвісти, зустрінуть і поховають у понеділок
22:15
/ 2
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
» Всі новини