Грозний все ще не має контракту з "Говерлою"

Після третього робочого дня в Ужгороді В’ячеслав Грозний поділився враженнями від співпраці з командою.

Грозний все ще не має контракту з "Говерлою"

- Мені подобається атмосфера  людей, вболівальників, які впізнають на вулицях підходять вітаються, бажають удачі. Всі хочуть і щиро вірять, що в Ужгороді буде хороша команда – цей позитив приємно вразив. Хочеться вже працювати з усіма гравцями: нині в команді займається велика група футболістів, що повернулася з оренди, група футболістів з молодіжної команди. Хлопці з великим бажанням тренуються, працюємо над помилками – це нормальний робочий режим. Поки проводимо одноразові заняття, а згодом перейдемо на дво- та триразові тренування, а потім додасться ще й четверте - теоретичне. Підготовку проводитимо в Україні, зіграємо кілька спарингів, орієнтовно три.  Але багато інформації про гравців, які претендуватимуть на потрапляння до основного складу отримаємо під час проведення двосторонніх матчів.  

Одразу ж після тренування команда відправилася в готель «Камелот» в Кам’яницю, де й базуватиметься під час підготовки до нового сезону, - повідомляє вІнформаційний відділ ФК "Говерла".

А напередодні головний тренер "Говерли" дав інтерв'ю виданню "СЕ в Україні":


В'ячеслав Грозний: Мені потрібні нові Гусєви і Ярмоленки в "Говерлі"

 

Вчора ввечері "Говерла" провела перше тренування під керівництвом нового наставника, який зізнався, що ще не підписав з клубом контракт.
 

- В'ячеслав Вікторович, чи довго тривали переговори з "Говерлою"?

- Після того, як була прийнята відставка Олександра Севідова, керівництво клубу розглянуло ряд кандидатур - в тому числі і мою. При цьому відносно мене було вкрай наполегливим: у понеділок ввечері з Олександром Шуфричем приїхали в Ужгород, я ознайомився з інфраструктурою, а вже у вівторок ми прийшли до спільного знаменника і домовилися почати працювати. Правда, поки я нічого не підписував.

- Чи спілкувалися ви з Нестором Шуфричем?

- З ним я зустрічався в Києві, а перед цим він мені дзвонив - після відставки Севідова.

- Вівторок - ваш перший робочий день?

- Сьогодні була зустріч зі ЗМІ, спілкувався з футболістами, тренерським штабом, в тому числі з фахівцями, які відповідають за молодіжні склади. А в сім вечора провів ознайомче тренування.

- А чому відклали підписання контракту?

- Коли побачу, що в команді є виконавці, з якими, скажімо так, не соромно грати в прем'єр-лізі, ми до цього питання повернемося. Це важливий момент, адже в мене є ім'я, як і у власників клубу. Подивлюсь, як буде проведено підсилення команди. Слід залишити кращих гравців, створити конкуренцію за низкою позицій. Мене запевнили, що так і буде.

- Ви вперше приступаєте до роботи, не уклавши угоди?

- Ні, в Запоріжжі теж не відразу оформляв контракт. Це нормально і чесно. У той же час в Ужгороді сподобалося людське ставлення Івана Юлійовича (Шуфрича, президента. - Прім.Р.Б.), Олександра Несторовича, Нестора Івановича, шановного Василя Турянчика, ветеранів футболу.Вони живуть грою, розуміючи: легко прийти в топ-клуб, де можна виконавця брати за 20 мільйонів!Не треба бути супертренером, коли команда сама грає, а спробуй-но попрацювати, коли бюджет в десяток разів менше! Не знаю, скільки часу проведу в Ужгороді, але дуже хочу, щоб зламати, як сказав Олександр Несторович, "ліфтову" традицію.

- Багато тренерів хотіли це зробити, але ліфт і нині там...

- Звичайно, переді мною стоїть складне завдання, але нічого неможливого немає. Головне, щоб були футболісти відповідного рівня - це основний момент. Власне, як і рівень клубної організації.Сподіваємося і на розуміння журналістів серйозного рівня, в тому числі і такого авторитетного видання як "СЕ".

- До речі, про можливості: у недавньому інтерв'ю віце-президент "Говерли" Олександр Шуфрич сказав, що склад збережений на 75 відсотків.

- Мені складно судити про відсотки на майбутнє, оскільки я не знайомий з гравцями. Якщо ці 75 відсотків будуть відповідати завданням - вони залишаться, в іншому випадку - підуть. Ми домовилися, що без головного тренера не підписується жоден виконавець. Ні я, ні керівництво не беремо гравців: тільки віддачею на тренуваннях футболісти здатні довести нам, що потрібні. З керівництвом ми коректні, потиснули один одному руки і сказали: якщо хочемо результату - повинні працювати в унісон.

- Хто саме вам потрібен?

- Амбітні молоді виконавці і досвідчені гравці, які хочуть не просто отримувати гроші, а й приносити максимальну користь команді.

- Це ви зараз про іноземців чи про українців?

- Для мене не має значення громадянство гравця, дивлюся тільки на його якості. Не національність, чи віросповідання, не колір шкіри повинні переважати при виборі - важливо тільки його відповідність моєму баченню гри. Більше нічого. Мені потрібні нові Гусєви, Жиркови, Сичови, Ярмоленки, які хочуть в "Говерлі" заробити собі ім'я.

- Хтось на прикметі вже є?

- Прізвища зараз точно не почуєте.

- Ви говорите про нових Гусєвих та Ярмоленків, але дитячо-юнацька школа "Говерли" за останні роки не підготувала жодного (!) виконавця для основи…

- Такі приклади є і в інших клубах, в тому числі і серед великих. Мене турбує ситуація з дитячо-юнацьким футболом в країні, оскільки тренери отримують копійки. І кому працювати з дітьми? Я був би наївним, порахувавши, що прийду - і бюджет збільшиться в десять разів. Та ні. Провідні гравці теж у Ужгород не приїдуть, їх агенти хочуть зовсім інші контракти, у багато разів більше!

- Наскільки реально завершити доукомплектування до першого туру?

- Теоретично - можна, практично - шансів мало. Я реаліст, і ні одну команду мені не вдавалося підвести до першого поєдинку так, як хотілося. До кінця заявочної кампанії, звичайно, відштовхуючись від наших можливостей, спробуємо переглянути (на цьому акцентую!) Максимальну кількість кандидатів.

- Чи немає побоювання, що не вистачить часу для підготовки до першого туру?

- А ви ж знаєте, що мені дали прізвисько МНС? Нестор Іванович теж був міністром з надзвичайних ситуацій. Якщо складнощі виникають в клубах, в будь-якій країні, в будь-якому регіоні, запрошують Грозного. Згадайте "Терек", з "Металургом" вийшли в єврокубки, "Тобол" звернувся до мене, коли опустився нижче певного рівня, "Арсенал" у 2002-му, коли команди не було, фурор здійснив. А було ж ще "Дніпро" 1996-го ...
На превеликий жаль, я приходжу не на готові команди. Чи хочу цього? Ні. Але, напевно, в таких ситуаціях звуть сильних тренерів, які можуть дати результат. І зовсім не це страшно, страшно хіба що заходити в клітку до тигра або крокодила...

- Так ви опинитеся в клітці з тиграми і крокодилами з першого ж туру - "Шахтар", "Динамо"!

- Цих не боюся - поважаю. Донецьк, Київ - великі клуби, зрозуміло, що починати з ними чемпіонат важко. Ви ще не сказали, що в п'ятому та шостому турах нас чекає зустріч з "Дніпром" і "Металістом". Календар, звичайно, не дуже прийнятний.

- Ви повинні пам'ятати, що Севідов, як і раніше Ігор Гамула, практично програвали сезони на старті.

- Справа в тому, що в останні роки у Закарпаття немає переможних традицій - природно, всім дуже складно. Потрібен час і терпіння, а якщо боятися - професію треба міняти, гриби в лісі збирати.

- Хто увійшов до вашого тренерського штабу?

- По-перше, прозвучало прохання зберегти в ньому місцевих фахівців. Це нормальна ситуація, я з повагою ставлюся до керівництва. Мій перший помічник - Олексій Величко, працюємо разом десяток років, і його кандидатура навіть не обговорюється. Закарпатець Володимир Васютик, який у минулому сезоні очолював дубль, відповідатиме за воротарів. Медичний штаб у повному складі залишається, хіба що додаємо висококваліфікованого Андрія Колосова, він буде ним керувати, як і науково-методичною групою за станом гравців. Колишній капітан "Дніпра" Ігор Харьковщенко буде відповідати за гру команди в обороні і за дії захисників в цілому.

Не приховую, хотів запросити тренерів по лініях, але, швидше за все, не зможу втілити цей задум у життя, оскільки реально розумію, що також треба готувати і місцевих тренерів. Адже я теж колись поїду. Потрібно набратися терпіння.

- На що ви звернули увагу футболістів під час першого спілкування? Може, ви їм нагадали минулий сезон, провали в поєдинках з "Кривбасом", "Волинню"?

- Ні, що ви. Привітав з тим, що залишилися в прем'єр-лізі, тепер у них знову з'явився новий шанс. Я говорив про професіоналізм і проводив приклади виконавців, з якими працював, які доросли до великих клубів. Розповів про свої принципи, про те, що грає той, хто краще на тренуваннях, а не молодше-старше-досвідченіше. Але детально не час про щось міркувати, оскільки не знаю, хто з цих хлопців залишиться в команді...


21 червня 2013р.

Теги: Грозний, Говерла

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
17:49
/ 1
Перший благодійний Krayna Uzhhorod Half Marathon зібрав понад 316 тис. грн гривень на підтримку ЗСУ
» Всі новини