УжНУ струшують хабарницькі міні-скандали

Експерти пов'язують це зі структуризацією хабарництва у вузі та скрутним фінансовим становищем закладу

УжНУ струшують хабарницькі міні-скандали

Факт затримання на хабарі проректора Ужгородського національного університету Романа Офіцинського хоч і мінімально, а таки зробив добру справу для вишу на противагу системі, що її зараз вибудовують в закладі: університетські хабарники трішки прийшли до тями, а студенти, у котрих останнім часом масово вимагали хабарі, подекуди осміліли. У цьому сенсі показовими є кілька корупційних міні-скандалів, що сталися останнім часом в університеті.

Так, нещодавно група студентів географічного факультету написала скаргу щодо вимагання та отримання від них по 550 гривень доцентом М. - молодим викладачем кафедри економічної теорії Інституту економіки і міжнародиних відносин УжНУ (директор інституту - Микола Палінчак) за позитивне вирішення питання складання заліку. Аналогічне звернення до ректора надійшло і від деканату географічного факультету. Викладача-"стрілочника" оперативно, того ж дня, звільнили "за статтею", але, водночас, за аналогією до Р.Офіцинського, дозволили заднім числом оформити лікарняний. А в лояльні ЗМІ закинули інформаційну заготовку, що розмиває суть подій і зміщує акценти.

Інший цікавий випадок незабаром після арешту Р.Офіцинського стався на історичному факультеті УжНУ: там керівник факультету в присутності колег змусив старшого викладача кафедри нової і новітньої історії та історіографії Г. негайно повернути доларові хабарі, взяті тим у двох студенток. Як розповідають працівники факультету, невдаха-хабарник у поті чола змушений був бігати по факультету, шукаючи, в кого можна позичити долари, аби повернути "позику", взяту в студенток напередодні.

Як розповідають джерела всередині УжНУ, хабарництво у вузі останнім часом структуризується і набуває обрисів фінансової піраміди за взірцем іншого вишу, раніше "влитого" в університет. Водночас фінансові апетити хабарників обмежуються скрутним фінансовим становищем УжНУ: викладачів вузу неофіційно зобов'язали зменшити кількість успішних студентів, котрі можуть претендувати на отримання стипендії.

15 червня 2013р.

Теги: хабар, УжНУ

Коментарі

Викладач 2013-06-30 / 21:36:33
Отвам і ВоВа ФЕНИЧ! Класний "парень"! Вміє працювати

Андрея 2013-06-30 / 10:15:42
Сволоч він, цей ФЕНИЧ!Здавати треба було всім. Навіть відмінникам!

викладач 2013-06-28 / 20:20:05
А як зібрає по 200 у.є із кожного випускника? Класно??? Отвам і мерс та інші машини

лучкаї 2013-06-28 / 20:16:52
ФЕНИЧ - це велика ганьба факультету. Хіба виберете його знову??? Історики схаменіться!!!

П О Э Т Т 2013-06-27 / 16:10:06
Я - Вова Феннич -
Ни мав им нигда нич.
Та прийшов им в УжНУ.
Ош хоть мало туй ужну.
Лем хыба бым удурів,
Вбы м в УжНУ брав хабарі.
Просто в УжНУ такі порядкы,
Што ни прожити без взяткы.
Леголаб, як тото Фенич,
Обы ни мав нич !?!.. -
И беру, и деру
Онь докuть ни вмру !

Адмін 2013-06-25 / 21:53:15


2 викладач

А як було? ))


викладач 2013-06-25 / 21:45:19
розбиріться з інформацією стосовно історичного факультету, це все надумано і було зовсім не так. А пан Фенич боротьбу з хабарництвом (після затримання друга Офіцинського) почав би з себе. Фенич - це ганьба історичного факультету.

Сокурсник 2013-06-20 / 16:54:11
Феничу мож УСЬО! Вун ЧЛЕН партії регіону та ще і помочник самого Бушка. Так што вун нич не боїться!

УжНУ 2013-06-20 / 14:11:43


О, так то був Серйожа Ганус! :-)))) Певно, за хабарницькою суттю добре би вписався у ващуківську хабарницьку піраміду. Але, за звичкою з часів Вегеша, не ділився з Ващуком через Фенича, от і влип...


Іван 2013-06-20 / 14:06:29
Фенич перетворив факультет уторгову бурсу.Все продає- курові, дипломні, екзамени, заліки. А особенно дорого -Державні екзамени. І ні з ким не ділиться.

ІСТОРИК 2013-06-20 / 13:28:03
ГАНУС Сергій хороший викладач! А Фенич на нього наговорює.Хай Фенич розбереться з собою

ВАСЯ 2013-06-20 / 09:20:29
Хтось дуже ненавидить Палінчака ....не може змиритися

Друг 2013-06-19 / 20:00:16
Палінчак -історик, і він повинен розуміти, що ще з давніх часів при кожному королівському дворі був паяц (шут)і цю "почесну" роль при "королівському дворі УжНУ" виконує саме він.

До Профі уточнення 2013-06-19 / 16:50:15
Стаття 368 КК України.
Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.
Прийняття службовою особою пропозиції чи обіцянки надати
їй або третій особі неправомірну вигоду за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує або обіцяє неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища......!!!!!!

Народ 2013-06-19 / 16:44:31
Знаючий2 компетентно пише - коли вже зацікавляться відповідні органи директором Інституту економіки та МВ - видатного історика-церковознавця давньої і дуже нам "потрібної" Чехословакії, який "праведними" справами перевершив усіх разом узятих Офіцинських та інш. ?

NETTA 2013-06-18 / 20:42:27
До Знаючий 2.
Це не звідси переписка, тому важко зрозуміти про що йде мова. Перейдіть на іншу статтю про Р. Офіцинського і тоді все зрозумієте.

Знаючий2 2013-06-18 / 18:30:51
До Марішка
Я не розумію до чого тут Рошко, коли стаття про хабар в Інституті економіки та МВ та про п. Палінчака, який цим "хором" заправляє. Я йому співчуваю, це не комсомольські пісні по банях гарланити щопонеділка, йому б не завадило почати вчити пісню "Владимирский централ, ветер северный.....", авось стане в нагоді.

МАРІШКА 2013-06-18 / 18:24:47
Пане Рошко, я думала, що у Вас прокинеться совість і Ви визнаєте, що все потрібно змінювати. Перед тим, як виговорювати такі низькі речі про людину. яку Ви не знаєте, спочатку подивіться на себе і на ці морально гнилі висновки, які Ви робите. І спочатку перед тим, як щось казати, вчитайтеся глибше у ті слова, які до Вас були звернені. Повірте, на свій молодий вік я вже багато чого досягла і все завдяки своєму розуму і зусиллями, без чиїсь допомоги і будь яких грошей. Якщо Ви не помітили, то я сказала, що не заплатила жодного хабара за роки навчання, чим горжуся. Тому Ваші закиди про те, що мене влаштовує ця система повністю безпідставні. Особисто Вас я не образила, а Офіцинського я добре знаю і подібних йому, тому свою думку змінювати не збираюся. Своїм коментарем Ви ще раз довели, що не збираєте нічого змнювати і каятися, тому я впевнена, що Бог на світі є, і такі як Ви будете відповідати за свої вчинки і слова. А за ці ганебні і образливі пафосні коментарі в мою адресу Ви ще відповісте, і повірте, я з часом особисто з Вами зустрінуся, коли Ви навіть не здогадаєтеся хто це і тоді Вам це згадаю. Не думайте, що Ви назавжди залишитеся на Олімпі слави і те, що Ви продаєтеся і продаєте науку за посади рано чи пізно закінчиться. Я знаю як Ви розмовляєте так нагло з простими студентами і аспірантами аж з впливовими людьми ведете себе як раби. Ганьба таким людям, що не мають своєї думки і позиції, або якщо мають, то замовчують. Можете і далі поливати брудом аспірантів і студентів, які роблять славу УжНУ. Мене непокоїть якраз авторитет університету в якому я провчилася і мені жаль, що там серед порядного викладацько-професорського складу є такі викладачі, як Ви. І все наступне, що буде Вами сказане мені у відповідь-це пусті слова,ю які нічого не варті, адже Ви дали прямо зрозуміти-думка інших для Вас ніщо і Ви керуєтеся лише власною пихою. Щоб Ви не говорили, на жаль, така продажня система в університеті існує і люди не осліпли, як Ви б того хотіли.

Ви своїм коментарем, власне, підтвердили мою думку про кампанію з дискредитації ВУЗу найбруднішими засобами. Але софістичні прийомчики ваші - вбогі (за 8 років кращих могли навчитися): безпідставні узагальнення "всі беруть" і прізвище Романа поруч мають привести читача до однозначних висновків - от така "логіка" навіювання; намагання принизити його досягнення, згадування Божої кари. При цьому ваш власний моральний релятивізм (що ви і не приховуєте) вражає : "просто деякі мають совість, а деякі- прямо вимагають." - тобто вас особисто не влаштовує спосіб, можливо, ціна, а з самим явищем ви згідні. Жодного факту вимагання/отримання хабаря з студента Романом, судової справи - а їх же, з ваших слів, повно. Натомість, якась маячня про "оренду".
"ми знємо як пишуться ці книги" - ну і в кого з нас "конспірологічний" зуд?
Роман не потребує мого "вигорожування" від подібних вам. Поки ви 8 років протирали лавицю, "користуючись плодами системи", він цю систему наполегливо імплементував, створив школу, здобув авторитет і визнання - як собі, так і закладу - і така "вдячність". А що зробили ви?

Читаєш, що тут твориться та аж ганьба. Я провчилася в УжНУ 8 років, якщо хочеш, то можна провчитися і без хабара, але скільки мені це коштувало нервів і сил. Але не треба, пане Рошко говорити про чесність і непричетність викладачів до хабарів. Перед людьми Ви можете брехати, але не перед Богом. І колись Вам всім прийдеться за це відповідати. І ми, і Ви прекрасно знаємо, що викладачі беруть хабарі майже всі, просто деякі мають совість, а деякі- прямо вимагають. Зі мною теж був такий випадок, але пощастило, що Болонська система дала свої плоди - і за контрольними отримувала хороші оцінки. Не треба вигорожувати і такими величними словами як відомий поет і письменник (ми знємо як пишуться ці книги) називати п. Офіцинського, який є дійсно суб"єктивною, безпідставно зазнаною людиною. Треба вміти визнавати свої провини і намагатися щось змінити, а не лише спихувати свою вину на "когось", весь час шукати винних і ніби вас хтось підставляє. А нарешті набратися мужності, розкаятися і щось змінити.

Профі 2013-06-18 / 18:17:27
Струсіть Палінчака. ч.3 ст.368 УК України.

Рошко 2013-06-18 / 10:12:21
МАРИНА 2013-06-18 / 09:20:19
То ви вже не "marisha", а "МАРИНА"?
"я вже багато чого досягла і все завдяки своєму розуму і зусиллями,". І це все "лише" за 8 років навчання в Університеті. Важко уявити, яких звершень ви б досягли після 9-10 років навчання. Можливо, серед них була б і грамотність і вміння висловлювати свої думки, а не лише погрози і наклепи?

НОВИНИ: Кримінал

22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
» Всі новини