Ужгородський суддя відпустив на волю організатора мережі лжекредитних організацій

Пізно ввечері 11 червня в Ужгороді було обрано запобіжний захід організаторові мережі псевдобанков 32-річному Максиму Островському.

Ужгородський суддя відпустив на волю організатора мережі лжекредитних організацій

Суддя Ужгородського міськрайонного суду вирішив випустити Островського під заставу в розмірі 250 000 грн - цілком прийнятну суму для бізнесмена, який, за деякими даними, спустошив кишені українців приблизно на 25 мільйонів гривень. Про це Gazeta.ua повідомив Богдан Хаустов, який брав діяльну участь у викритті злочинної діяльності Островського.

На засідання суду не пустили представників преси. Під стінами суду проходив пікет, але, незважаючи на це, суддя Віталій Малюк призначив Максиму Островському запобіжний захід у вигляді застави. З чуток, тільки один день роботи мережі офісів Островського, приносив йому близько 30 000 грн з однієї області, а сума 250 000 грн - це результат роботи контор, розташованих у дев'яти областях України, велика частина яких до цих пір продовжують легально обманювати людей.

Нагадаємо, організатора лжекредитних фірм - "Б.А.Н.К. Народний", "ПАТ Європейський кредит", "Б.А.Н.К. юей", "Кредит Груп", "ТФК "Актив", ПАТ "Ренесанс Кредит", ПП "Довіра БАНК" Максима Островського затримали вчора в його київській квартирі, а 11 червня доставили в наручниках в Ужгород. У цьому місті щодо Островського та чотирьох його помічників розслідується кримінальна справа за ч.4. ст 190 ("Шахрайство в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою осіб"). За цією статтею обвинуваченим "світить" до 12 років позбавлення волі.

"Прокуратурою Закарпатської області оголошено про підозру у вчиненні злочинів п'яти громадянам, які, створивши банк, шахрайським шляхом протягом декількох років виманювали гроші у закарпатців нібито на кредити, - інформує начальник відділу прокуратури Закарпатської області Олександр Андришин. - Умовою для отримання кредиту в цьому "банці" була обов'язкова сплата початкового внеску (сума залежала від розміру кредиту). Насправді ж, заплативши внесок, кредит люди так і не отримували, а сума внеску їм не поверталася. Таким чином, шахраям вдалося ввести в оману близько сотні закарпатців на загальну суму понад 400 тис. грн. І це тільки ті люди, які вже звернулися до правоохоронців. Можливо, постраждалих набагато більше".

Слідство вважає, що лжекредитні фірми Островський засновував починаючи з 2010 року. Там обманювали клієнтів і в очі називали "лохами". Кримінальна справа зрушила після того, як журналісту програми "Гроші" вдалося влаштуватися в Полтавський філіал псевдобанка стажистом і цілий робочий день знімати на камеру, як консультанти обманюють клієнтів. Кожному консультанту псевдокредитной організації сплачували мінімальну ставку і відсоток від суми, яку приносить у компанію обманутий співробітником клієнт. Так само журналісту-стажисту пояснили, що можна не боятися гніву обдурених клієнтів, так як шахраї здійснюють свою діяльність під "серйозної дахом".

До початку цієї бізнес-діяльності Максим Островський робив кар'єру співака і називав себе Vall Diss.

- Більше 7 тис. осіб по всій Україні постраждали від структур цього співака. Особисто до мене звернулися 400 осіб тільки жителів Ужгорода, - коментує Богдан Хаустов. - Псевдобанки Островського працювали за точно такою ж схемою, за якою працює "Альянс Україна" та інші організації, де обіцяють людям позички під 0 - 5% без довідки про доходи. Беруть внески і нікому не дають кредитів. Таких псевдокредитних організацій у нашій країні близько сотні. Островський зареєстрував бізнес в Ужгороді, а сидів у Києві і управляв бізнесом звідти. Крім нього до відповідальності притягують його юриста, бухгалтера, директора "Б.А.Н.К. юей" і одного з консультантів. Ще до затримання Островського суди масово приймали рішення на користь обдурених вкладників. І кримінальна справа в Ужгороді - це поки перший реальний приклад кримінальної справи стосовно організатора кредитної афери в Україні.

Тетяна Заровна

12 червня 2013р.

Теги: псевдокредитний, Островський

Коментарі

гуцул 2013-06-12 / 09:23:39
думаю ця мерзота мае бути покарана сулом ЛІНЧА який скоро прийде на майдани України

ференц 2013-06-12 / 09:00:32
Скажіть хтось до кого йти писати заяву на цього вилупка в прокуратуру чи міліцію? Дякую.

підприємець 2013-06-12 / 08:33:04
Часом це на якийсь родич мукачівському Островському, колишньому начальнику держкомзему Мукачева та мукачівському района,яког з тріском поперли, зятя пані Іваницької із мукачівської міськради,"непотопляємої бізнес-вумен, матері усіх підприємців" Мукачева???

повБи Вав Би 2013-06-12 / 07:24:58
Малюка в студію ,а потім пищать шо палять тай убивають сраних Суддів як у Харкові прохання для потерпілих назвіть адрес його квартири чи дома де живе ця хапуга Малюк і нехай люди в яких вкрали гроші йдуть і вимагають від цього падлюки гроші назад

Іван 2013-06-12 / 06:53:00
а чому би не відпустили?чувак гроші має.садять тих,хто відкупитися не може

НОВИНИ: Кримінал

10:28
У Грушові на Тячівщині чоловік увірвався в будинок односельчанки та пограбував її
10:13
Мукачівець, після спільного відпочинку, побив свою колишню дружину до реанімації
18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 5
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 2
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 2
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
» Всі новини