Прем'єр-ліга. "Говерла" - "Волинь" 1:1. Кварцяний вибив Ужгород у Першу лігу (ВІДЕО)

"Говерла" у більшості примудрилася втратити перемогу у матчі з "Волинню", що залишило команду за бортом Прем'єр-ліги.

Прем

Можна було відверто стверджувати, що саме поєдинок передостаннього туру "Говерла" - "Волинь" стане вирішальним у боротьбі за виживання у нинішній Прем'єр-лізі. Будь-який результат, окрім перемоги, залишав ужгородський клуб за бортом найсильнішого дивізіону українського футболу на рік.

Підопічним Олександра Севідова не треба було слідкувати за іншими матчами. Перед ними стояло просте завдання - налаштуватися та перемогти на рідному "Авангарді" гостей з Луцька, продовживши таким чином боротьбу за рятівне 14-е місце. "Волинь" же могла спокійно відіграти на захист, втримавши ворота у недоторканності, та гарантувати і собі, і львівським "Карпатам" безпроблемну кінцівку чемпіонату (точніше, останній тур).

На користь "Говерли" говорив той факт, що "Волинь" навесні не виграла жодної зустрічі, лише двічі зігравши внічию. Не допомогло команді і повернення Віталія Кварцяного. У минулому турі лучани програли вдома київському "Арсеналу". І не варто забувати про фінансові проблеми "червоно-білих". Клуб отримав атестацію на наступний сезон, але ще є нюанси, які потрібно якнайшвидше виправити.

Тепер до самої гри. Команди, як це часто буває в Ужгороді під час спеки, почали, не поспішаючи. Проте це не означало, що моментів не було. На 10-й хвилині арбітр зустрічі Олександр Дердо мав ставити пенальті за фол Масло на Ле Таллеку. Ян притримав Дамієна за руку та футболку у штрафному майданчику, однак судді порушення не побачили. Момент суперечливий, та здалося, що фол швидше був, ніж ні. Через дві хвилини той таки Дердо міг залишити "Волинь" у меншості. Це Суботіч розбив ніс Балафасу, відмахнувшись рукою. Рефері показав тільки жовту картку.

"Говерла" на деякий час притиснула гостей до воріт, проте досить швидко це минуло, і наступні хвилин 20 команди відбігали без воріт. Гаряче стало ближче до завершення тайму. На 31-й хвилині Макаренко зі штрафного потужно пробив - Старцев у стрибку відбив. Через сім хвилин у гру вступив Дмитро Бабенк, який врятував ужгородців після небезпечного удару Ярослава Кінаша з близької відстані. На 40-й хвилині Трухін після серії рикошетів намагався головою перекинути Старцева, але м'яч опустився на сітку. А завершилася перша половина ударом Макаренка після навісу. Євген увірвався у штрафний майданчик і пробивав з лівої ноги - поруч зі стійкою.

Тільки-но розпочався другий тайм, як на вулиці Ужгорода почалося святкування. Це Райчевіч скористався помилками захисту та точно замкнув передачу Чурка з флангу. Звичайно, такий перебіг влаштовував саме господарів, і вони дещо збавили оберти, відійшовши на власну половину. А у "Волині" у ці хвилини нічого не виходило.

На 66-й хвилині луцька команда знову могла залишитися у меншості. Савіч прямою ногою пішов на м'яч і влучив у спину Бабенку. Дердо і тут обійшовся жовтою карткою. Та все ж "Волинь" не змогла піти з поля без червоної картки. На 73-й хвилині Масло рукою зірвав передачу вперед, отримав другу жовту та залишив газон "Авангарду".

Здавалося, що тепер "Говерлі" не буде важко втримати переможний результат. Однак сталося по-іншому. На 82-й хвилині Бікфалві ніби і безхитрісно прострілив зі штрафного, але це примусило гравців ужгородської команди здивуватися та помилитися. А найрозторопнішим виявився Савіч, який дивним чином перекинув Бабенка, коли той залишив ворота.

"Говерла" пішла вперед, але це на штурм не було схоже. Тому можна константувати, що ужгородський клуб уже не наздожене своїх конкурентів у боротьбі за виживання. "Медведі" вилетіли у Першу лігу. Щоправда, у команди є шанс зберегти місце у Прем'єр-лізі, якщо комусь з тріо - "Арсенал", "Кривбас", "Волинь" - таки відмовлять в атестації. Та у київського клубу негаразди вже позаду, отож, своєрідна надія тепер тільки на криворіжців і лучан. Тим більше, що тренер "Кривбаса" казав, що у клубу лише 1 відсоток на те, що зберегти статус професіонального клубу.

"Говерла" (Ужгород) - "Волинь" (Луцьк) 1:1 (0:0)

Голи: 1:0 - Райчевіч (50), 1:1 - Савіч (82)

"Говерла": Бабенко, Ле Таллек, Балафас, Чурко (Міщенко, 59), Єдігарян, Рніч, Макаренко, Трухін, Петров, Райчевіч (Лопес, 80), Щедраков

"Волинь": Старцев, Стевіч, Суботіч (Шумахер, 77), Кінаш (Скоба, 61), Бабир (Насонов, 58), Приндета, Шандрук, Масло, Савіч, Біквалфі, Сімінін

Попередження: Суботіч (11), Трухін (20), Стевіч (41), Савіч (66), Масло (72), Шумахер (83), Ле Таллек (83), Старцев (90+2), Єдігарян (90+3)

Вилучення: Масло (73)

 

Ярослав Лис, Чемпіон

18 травня 2013р.

Теги: Говерла, Волинь

Коментарі

МѢСТНЫЙ 2013-05-19 / 14:47:20
"у команди є шанс зберегти місце у Прем'єр-лізі, якщо комусь з тріо - "Арсенал", "Кривбас", "Волинь" - таки відмовлять в атестації"

во-первых, оставаться таким способом в ПЛ не честно и не спортивно,

а во-вторых 16 мая 2013 "Кривбасс", "Волынь" и "Арсенал" хотя и с оговорками, но всё-таки прошли аттестацию на следующий сезон - http://www.ua-football.com/ukrainian/high/5194b4d8.html

ююю 2013-05-18 / 23:02:55
каліки...

Перша ліга 2013-05-18 / 21:49:35
Зато відстояли звання "команда "ЛІФТ"

Бабай 2013-05-18 / 21:25:11
І окремо подякувати йому за заміни, які зламали гру. Райчевіча і Чурка поміняти ( автора і асистента забитого голу ). Перегрівся чи в сосну ударився? А може так треба було?

123 2013-05-18 / 21:09:41
Ніякої гри нема...Гнати того Севидова треба

НОВИНИ: Спорт

13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
21:07
Мукачівець вдало виступив на "Biegu Niepodległości" в Польщі
09:54
/ 1
9-річний хлопчик з Закарпаття встановив світовий рекорд у гирьовому спорті
» Всі новини