Головний адвокат Закарпаття звернувся до колег, які поскаржилися на нього ВКДКА

Текст відповідного звернення надійшов на адресу Закарпаття онлайн.

Головний адвокат Закарпаття звернувся до колег, які поскаржилися на нього ВКДКА

ДО   ВІДОМА  АДВОКАТІВ

Десяток адвокатів Закарпатської області, наближених до архімандрита, ректора  Ужгородської української богословської академії  ім. Кирила та Мефодія, звернулася із скаргою на адресу усього складу Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури України із проханням  притягнути мене до дисциплінарної відповідальності за надання недостовірної інформації для отримання свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю і проведення в незаконний спосіб Установчої конференції адвокатів Закарпатської області.

Із врахуванням мотивів та підстав вказаного звернення, не можу розцінити його інакше, як нікчемну спробу тих, хто не був обраний на посади в  органах адвокатського самоврядування,  на те, щоб  дискредитувати мене як Голову ради адвокатів Закарпатської області  серед адвокатської спільноти  України.  Воно не тільки  ґрунтується на домислах, слухах та суб’єктивних оцінках, але й немає  нічого спільного із об’єктивними обставинами. Таким чином, звернення не відповідає  основним вимогам ст. 36 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», та не підлягає розгляду.

Зокрема, підписанти так званої «скарги» намагаються схилити Вищу КДКА вийти за межі своїх повноважень, передбачених  ст. 6  Положення про неї, та, зокрема,  не тільки ревізувати  підставність видачі мені свідоцтва адвоката, законність отримання якого підтверджено рядом судових рішень, які мають преюдиційне значення, але й дати оцінку подіям, які відбувалися на Установчій конференції адвокатів  Закарпатської  області  06 жовтня 2012 р.  Отже, на думку авторів скарги, Вища КДКА України, не маючи на це відповідних повноважень, повинна винести рішення, яким, із метою перегляду результатів волевиявлення 98 делегатів Установчої конференції, які обрали мене Головою ради адвокатів Закарпатської області, надіслати матеріали скарги на вирішення у КДКА Західного регіону. 

Крім того, в «скарзі» наводяться сумнівні  факти, про  відсутність у мене базової освіти юриста,  які її підписанти нібито  знайшли серед документів моєї особової справи. Вказаний факт я не можу розцінити інакше, як кримінально-карані дії, оскільки при передачі документів (у т.ч. особових справ)  КДКА Закарпатської області  VI скликання  КДКА новообраного  складу, моя особова справа рахується як втрачена. Вочевидь, ініціатор вищезазначеного звернення (оскільки хтось мав  генерувати саму ідею  його появи),  є саме тією особою, яка причетна до її втрати ( або ж – викрадення).

Хочу окремо зазначити, що  усі так звані «аргументи», наведені у «скарзі», викладені також як предмети судових позовів, які в даний час розглядаються у Закарпатському окружному адміністративному та Ужгородському міськрайонному суді. Зокрема, хочу нагадати, що за  аналогічним за змістом позовом, поданим Скороводько І.Ф. до Ужгородського міськрайонного суду (яка  також підписала вищевказану скаргу), 23.04. 2013 р.  винесена ухвала про закриття провадження у справі.

На завершення  оцінки так званих доводів  «скарги»,  хочу зазначити, що навіть така важлива деталь для кожного зі справжніх юристів, як відсутність дати її складення,  а також найменування юридичної чи фізичної особи, яка уповноважується для прийняття відповіді на неї за адресою  м. Ужгород, вул. Б.Хмельницького , 21, є  беззаперечною підставою для відмови у її розгляді. Крім того, в даний  до мене стала поступати інформація, що підписи окремих адвокатів, які рахуються серед її підписантів, є сфальшованими. Вказана інформація є додатковим доказом низького фахового рівня тих, хто замість виконання Присяги адвоката України намагається зводити особисті  дріб’язкові  рахунки за допомогою вертикалі адвокатського самоврядування.

По вказаних мотивах, як Голова ради адвокатів Закарпатської області, заявляю, що не можу залишити  без адекватної відповіді вказану скаргу, яка, повірте мені,  не забариться.

Голова Ради адвокатів Закарпатської області О.А.Фазекош

26 квітня 2013р.

Теги: адвокат, Фазекаш

Коментарі

Мукачівець 2013-04-27 / 12:46:11
Який Фозя є звізданутий точног тепер уриє всіх!!!

Світлана 2013-04-26 / 23:36:07
"Шановний" пан Фазикош, а можливо бувший Фозикош,буде тобі "адекватна відповідь, повір, не забариться! Твої "діянія" не минуть безслідно, а справи, які ти "порішав", повернуться тобі бумерангом! Тебе судитиме непідкупний суд!!!

потерпілий 2013-04-26 / 22:35:41
Мукачівська плеяда "досвідчених юристів-аферистів"-Фазикош Олексій, Сабов Іван,Немеш Петро та їм подібні негідники, які дурять народ.Таких треба через суд залишати права займатися адвокатською діяльністю.
А в масштабах області і держави пруд пруди таких хапуг.

мабуть 2013-04-26 / 22:32:04
Шановні читачі, тут мабуть плутають прізвища двох юристів Фозикош.В даній публікації і на фото саме "адвокат" Фазикош Олексій з Мукачева, але він вибачте не одружений і не має власних дітей, на відміну від Фозикоша з Ужгорода,знаного та досвідченого юриста-адвоката і який, як видно з коментарів має дітей теж юристів.
Тому треба внести чітку ясність,так як прізфища майже подібні Фазикош і Фозекош...

Сусід 2013-04-26 / 22:24:40
Такого аферіста як Фозекош іще треба пошукати, раньше був з Петьовкою, зараз із владою, а механізм один - від клієнтів видурити гроші і більшу частину лишити собі ( а то і всі бабки залишити, най потім клієнт лиш попровбує їх вирвати) Особенно, коли мова іде за банківські справи - кредити, не один погорів.Так що у Льоші ще все попереду і люди то побачать, а він дійсно історик.

Лео. 2013-04-26 / 21:08:20
Тут взагалі постає питання, як Фазикош може працювати адвокатом? коли в кожному суді працюють його діти?

Лео. 2013-04-26 / 20:58:39
Фазекош головний адвокат, його донька заступник голови апеляційного суду, , син - суддя міськрайцонного суду.Скажіть будь - ласка за які заслуги діти добились таких успіхів, будучи ще занадто молодими для таких посад.Пане Фазекош не робіть з себе святого, бо Ви таким не є. Ваша донька та син пройшли стажировку на Ужгородському коньячному заводі, де ваша донька позачергово отримала квартиру, посунувши в черзі інших працівників, а згодом її продала.Тому не робіть з себе клоуна та святошу.

севлюшський 2013-04-26 / 18:37:43


А що, на Закарпатті є справжні адвокати, без кавичок? Хто? Всі через бабло втрачають людську подобу. Всі "рішали", а не адвокати, тільки одні вміють краще "рішати", а другі гірше. І останні завидують першим. Вся різниця.


Микола 2013-04-26 / 18:15:38
Фазикош головний "адвокат" Закарпаття, в "_", бо адвокатом за професією він не був і не є.

НОВИНИ: Соціо

22:15
Стало відомо про загибель в лютому під Авдіївкою Віталія Старости з Великої Копані Виноградівської громади
11:36
У Тересві попрощаються з полеглим Героєм Михайлом Руснаком, що більше року вважався зниклим безвісти
22:27
В Ужгороді попрощалися із полеглим Героєм Олексієм Кобцем
15:44
На Закарпатті в теплицях почали збирати ранню картоплю
15:34
/ 1
Юрій Лущай з Краматорська, що поліг на Донеччині і похований у Великих Лучках, був істориком і відомим вікіпедистом
11:33
/ 1
На Сумщині поліг Василь Цинканич з Бегендяцької Пастілі Великоберезнянської громади
10:56
На війні з росією поліг Олексій Кобець з Ужгорода
19:16
/ 1
На Закарпатті військовий уник реального покарання за переправлення "ухилянта" через кордон
15:47
/ 9
У Буківцьові на колишній Великоберезнянщині створили новий монастир УПЦ Московського патріархату
11:17
/ 1
Дубівська громада сьогодні попрощається з Василем Скрипником з Красної, що загинув ще в травні 2022-го
22:28
/ 1
На Запоріжжі поліг Іван Гецко з Кушниці Керецьківської громади
18:31
На Сумщині загинув Михайло Мегеш з Великих Ком’ят Виноградівської громади
10:46
/ 4
У Закарпатському апеляційному суді скінчилися марки. Тому він припиняє листуватися
10:22
/ 1
Стало відомо про загибель понад рік тому під Бахмутом Павла Головка з Виноградова
19:54
За підсумками 2023 року Закарпаття посіло 4 місце по Україні за показником захворюваності на туберкульоз
15:00
На Запоріжжі поліг Михайло Будул з Керецьківської громади
11:22
/ 1
На війні з росією поліг Віталій Лях з Чумальова Буштинської громади
09:25
У Боздоському парку Ужгорода можна побачити "живих" казкових велетнів
20:07
/ 9
Прем'єр Шмигаль в Ужгороді "запустив" будівництво євроколії до Чопа
21:26
/ 1
У Великих Лучках на Мукачівщині попрощалися з Юрієм Лущаєм, що переїхав з сім'єю з Краматорська і поліг на рідній Донеччині
15:56
В Ужгороді попрощалися з полеглим Героєм Міланом Бабілою
15:34
В Ужгороді відкрили скульптурку режисеру "Тіней забутих предків" Параджанову
11:23
/ 1
Нижньоворітська громада провела у останню земну дорогу Героя Віктора Петриканина
23:00
/ 12
Ексміністр внутрішніх справ Аваков офіційно став власником 900 га плантацій фундука на Закарпатті
11:40
Зарічанську громаду сколихнула звістка про смерть Героя з Вільхівки Михайла Матіки
» Всі новини