В Ужгороді перевізники Закарпаття зустрілися з митниками України та Угорщини (ФОТО)

У четвер, 25 квітня, у м. Ужгороді на автотерміналі «Закарпаття», де розташований митний пост «Ужгород-вантажний» відбулася зустріч перевізників Закарпаття з митними органами України та Угорщини.

В Ужгороді перевізники Закарпаття зустрілися з митниками України та Угорщини (ФОТО)

У спільному заході з підбиття підсумків роботи фірм-перевізників також взяли участь президент АсМАП України Леонід Костюченко, голова ради регіону учасників АсМАПУ в Закарпатській області Іван Романюк, начальник управління Укртрансінспекції в Закарпатській області Сергій Слободянюк, керівники Чопської митниці Міндоходів України Олександр Похилько та головного Північно-Альфельдського регіонального директорату митно-фінансової охорони (Угорщини) Полц Аттіла.

Під час виступів зі сторони головуючих центрального та регіонального асоціацій міжнародних автомобільних перевезень звучали слова вдячності щодо ритмічності роботи митників, як у пунктах пропуску, так і на внутрішніх постах Закарпаття, за новим Митним кодексом України, який максимально наблизив процес здійснення митних формальностей до європейських норм та стандартів.

Олександр Похилько розповів присутнім, які здійснюють перевезення експортно-імпортних вантажів через кордон про діючі митні новації, що стосуються виключно перевізників. Так, з набранням чинності 1 червня 2012 року нового Митного кодексу України, визначено ряд особливостей здійснення перевізниками своєї діяльності, які дозволяють суттєво зменшувати час на митні формальності. Це, відповідно, створює більш сприятливі умови для перевізників.

Зокрема, встановлено строки транзитних перевезень залежно від виду транспорту: для автомобільного транспорту - 10 діб (у разі переміщення в зоні діяльності одного митного органу - 5 діб). Також чітко визначено права та обов'язки перевізника. Серед таких - замінювати моторний транспортний засіб, попередньо повідомивши митницю про причини. Можливість замінити водія, також попередньо повідомивши митну установу, до якої направляється вантаж. Вивантажувати товар на склад митного органу, у разі нез’явлення товарів до жодного митного режиму. Витрати при цьому відшкодовуються власником. Отримувати роз'яснення причин відмови у митному оформленні чи пропуску товарів через кордон та заходів для їх усунення.

Під час прийняття товарів до перевезення, перевіряти точність відомостей щодо кількості вантажних місць, їх маркування, номери, зовнішній стан товарів та їх пакування. У разі неможливості такої перевірки, вносити відповідний запис до міжнародної автомобільної накладної. У встановлений строк доставляти товари до митного органу призначення та подавати відповідні документи. Не розпочинати вивантаження чи перевантаження товарів без дозволу митного органу. У разі прибуття до митного органу призначення у неробочий час забезпечувати схоронність товарів і вживати визначених митним органом заходів для недопущення їх несанкціонованого вилучення з-під митного контролю.

Також Олександр Іванович поінформував присутніх, що за І квартал 2013 року через пункти пропуску в зоні діяльності Чопської митниці Міндоходів України прослідувало 97 тисяч одиниць вантажних автомобілів. А це на 9 тисяч більше за торічний аналогійний квартальний показник. Через державний кордон оформлено та пропущено 5 млн. 800 тис. тонн вантажів, що на 300 тис. тон переважає минулорічні трьохмісячні показники.

Під час дискусії закарпатські перевізники звернулися до керівника регіонального директорату митно-фінансової охорони Угорщини Полц Аттіла стосовно порядку накладення штрафних санкцій за порушення правил ввезення вантажів через угорські пункти пропуску та переміщення їх по території ЄС. Угорський колега пообіцяв надати українським перевізникам письмові роз’яснення з деяких спірних питань.

Насамкінець зустрічі головний митник Закарпаття подякував перевізникам за плідну співпрацю з Чопською митницею та висловив сподівання на її подальший розвиток та поглиблення.

Прес-служба Чопської митниці Міндоходів України

26 квітня 2013р.

Теги: перевізник, митний, Угорщина

Коментарі

орпдлге 2013-04-26 / 20:30:23
Участь Л.Костюченко, І.Романюка,О.І. Похилько, З.З. Гадара, П. Аттіла зрозуміла. Чи не "доХРІНа"(с.г.п.)інших наХРІН не потрібрібних структур - управління !!!! Укртрансінспекції в Закарпатській області (ДОКУЗ НЕ ПОРІБНОЇ СТРУКТУРИ- що нич не робить- "не сеют, не пашут, не строят, а гордятся общественным строем"(рос.) ліпше би ями латав, не говорячи ож де місто.Кить чесно.

НОВИНИ: Економіка

17:57
З початку року найбільший товарообіг, за інформацією Закарпатської митниці, здійснювався з Німеччиною, Італією, Угорщиною, Чехією та Словаччиною
13:40
Завершено монтаж зернових елеваторів сухого порту "Термінал Чорнотисів" на Закарпатті
01:35
Чеський приватний перевізник RegioJet готовий інвестувати в електрифікацію євроколії на ділянках Чоп-Мукачево і Чоп-Ужгород
01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
» Всі новини