На Закарпатті представник фірми по спорудженню міні-ГЕС напав на журналістку. Допоможіть упізнати нападника (ФОТО)

Учора, 4 квітня, у селі Чорноголова Великоберезнянського району невідомий молодий чоловік, який, за поки що непідтвердженою інформацією, близький до народного депутата Василя Ковача, напав на журналіста «Старого Замку» Ларису Романюк. Вона виконувала редакційне завдання – висвітлювала збори громади села, яка протестує проти будівництва міні-гідроелектростанцій на місцевих річках Бистриця та Лютянка. Журналіст подала заяву до міліції і просить закарпатців допомогти встановити особу нападника.

На Закарпатті представник фірми по спорудженню міні-ГЕС напав на журналістку. Допоможіть упізнати нападника (ФОТО)

Вчора, 4-го квітня, у селі Чорноголова Великоберезнянського району о 5-ій годині мали відбутися громадські слухання щодо розміщення на території села малих ГЕС.

Нагадуємо, що Ужгородське приватне підприємство «Комерцконсалт», яке встановило малу гідроелектростанцію потужністю 1,094 МВт на околиці села Тур'я Поляна Перечинського району, намірилося збудувати дві автономні МГЕС потужністю 1 та 0,8 МВт на річках Бистриця та Лютянка.

Люди почали збиратися перед місцевим будинком культури за півгодини до заходу. І спочатку скидалося на те, що прийде їх небагато. Тим паче, що це вже третя дата, на яку інвестори скликають громаду, але згодом самі ж і перекладають зустріч на інший термін.

Останні збори анонсували на 1 квітня і також відмінили. А на сільраді з’явилося «дипломатичне» оголошення, яке повідомляло про те, що громадські збори переносяться, а 4-го квітня, мовляв, відбудеться лише ознайомлення із містобудівною документацією щодо ГЕС на території Чорноголовської сільської ради. На зустріч запрошували прийти представники інвестора – ПП «Комерцконсалт».

Близько 5-ї години біля клубу зібрався чималий натовп людей, до якого приставало все більше й більше чорноголовців. Однак представники інвестора чомусь з’являтися не поспішали. У той час люди обговорювали ідею створення ГЕС на території їх села. Усі розмови зводилися до того, що чорноголівці категорично проти, аби «їх річку заганяли в трубу». Люди розповідали про дивні речі. Так, тих місцевих, які працюють на державній роботі, начебто, викликали у райцентр і там «пояснювали», що вони можуть втратити роботу через «неправильну» позицію.

Такі розмови чорноголовців не злякали, а навпаки викликали у людей роздратування. По 5-ій годині до клубу під’їхала автівка Toyota Land Cruiser, з якої вийшов молодик, нібито -- представник інвесторів. А люди почали перемовлятися, що оце приїхав зять депутата-регіонала Василя Ковача. Чоловік не поспішав заходити до клубу та навіть пояснювати, хто ж він такий. Схоже на те, що інвестори не очікували на таку кількість людей. Про це свідчив і той факт, що транспортом, на якому чорноголовців хотіли вивезти на оглядини ГЕС у Тур’ї Поляні, виявився невеликий мікроавтобус, у який не влізла б навіть десята частина присутніх.

Перемовившись кількома словами із головою села, чоловік підійшов до групи жінок і запропонував їм поїхати оглянути об’єкт. Останні відмовилися від поїздки і почали гукати, що їм у селі ніяких ГЕС не треба. Тоді чоловік емоційно зауважив, що «раз так, то й не треба», розвернувся та сів у автівку. Люди, які на холоді і під дощем тривалий час вичекали на представників інвестора, не зрозуміли такої поведінки і натовпом ринулися до автівки, обступивши її тісним кільцем. Подекуди почали лунати заклики «перекинути машину».

Хлопець опустив скло, трохи послухав людей і сказав, аби ті дали йому проїхати. В якийсь момент зауваживши, що все це фотографує журналіст газети «Старий Замок» Лариса Романюк, він миттєво вискочив із автівки та кинувся до кореспондента з вимогою віддати фотоапарат. Почувши відмову, він схопив журналіста за ремінь фотоапарата та одяг і почав смикати жінку на себе. Однак чорноголовці, побачивши, що коїться, з обуреними криками почали стискати молодика з усіх боків. Тоді він прожогом вискочив з натовпу, закрився в автівці та поволі виїхав. Сільський голова Сергій Пильник, який перед цим спілкувався з цим чоловіком, не міг сказати, хто це був. Проте підтвердив, що хлопець – представник інвесторів. Втім, навіть його прізвища, каже, не знає.

Позаяк обурені чорноголовці залишилися ні з чим і вже зібралися громадою, то вирішили зайти у клуб та обговорити ситуацію, що склалася, і подальший план дій. Там перед ними виступили віце-президента Асоціації міст, селищ і сіл «Закарпаття – ХХІ століття» Олег Лукша та заступник директора Ужанського національного природного парку Валентин Волошин, які свого часу опротестували в суді рішення облради від 4 листопада 2011 року №310 «Про затвердження локальних та обласної схем розташування малих гідроелектростанцій».

P.S. Журналіст «Старого Замку» звернеться до правоохоронних органів, аби ті з’ясували особу чоловіка, який напав на кореспондента, та застосували до нього міри передбачені законодавством. Якщо ви впізнали людину на світлинах, просимо звернутися у редакцію газети або залишити коментар на сайті.

05 квітня 2013р.

Теги: Чорноголова, МГЕС, Ковач, Комерцконсалт

Коментарі

Турянка Полянчанка 2013-08-23 / 16:52:16
ха! на цьому джипі до нас в Турю Поляну приходив пан Андрій Ганзел а цього молодика я у нас в селі не бачила ЛЮДИ НЕ СЛУХАЙТЕ ЇХ ЦИХ АФЕРИСТІВ ЖЕНІТЬ ЇХ ЯК СОБАКЗ СЕЛА

Васьо 2013-05-08 / 12:26:04
А не боїться, що машину зпалять???

Потрібно щось робити не організаціям, а самим людям!
Тут потрібний массовий протест. Саме зараз настав час показати їм наш незтримний КАРПАТСЬКИЙ ДУХ!!!

Богдан 2013-04-08 / 20:24:56
Не знаю хто може зупинити цю аферу,бо екологи,рибоохорона,наука...продалася на рівні Київа.Остання надія на місцеві громади і громадські організації.

pfr 2013-04-06 / 12:43:26
што ви ся имили до того, чия газета ци чий сайт? ви думаєте, що власник змі сидить у редакції і наставляє й контролює кожну строку? журналіст у 90 відсотках випадків сам вирішує, що йому писати і яка тема важлива. Навіть у нас на Закарпатті. А це - важлива тема, вона обговорюється по всьому західному регіону. Власника цікавлять у газеті лише окремі елементи, які стосуються конкретно його інтересів чи бізнесу. Навіть у тому ж Старому Замку було багато публікацій, які йшли всупереч інтересам власника газети, і журналісти не раз за це наганяй отримували.
А якщо зять має щось сказати, то най каже журналістці, його слова і погляди будуть опубліковані, а не нараз по-гуканськи руки розпускати.

Олег Диба 2013-04-05 / 21:57:34
Я не любитель дублювати однакові коментарі під різними публікаціями, але раз ви вже продублювали, то я хочу. аби ви прочитали і мою реакцію на ваш комент:

2 REM

Люди в Чорноголовій також з газети "Старий Замок"?.. )) І якщо журналіст зі "Старого Замку", то тепер можна його "мочити", як тут один висловився? Або просто порушувати закон перешкоджанням професійній діяльності журналіста?

Прийдіть трішки до тями.

REM 2013-04-05 / 21:40:09
Що то ви стільки піни піднімаєте. Бо Ковач з місцевими царьками енергетику не поділили? Журналістики - нормальної і неупередженої, на Україну вже нема. Паніка з газети Старий Замок! А газета чия? Вірно. А той хлопець що на фото - нормальна, врівноважена, грамотна людина.
І до коментатора "іван" - не ліпи тут обленерго, ніхто з Ковачів там не працює.

Ігор Баран 2013-04-05 / 19:19:53
до суцільного запитання - якщо ви праві аж по пяти пунктам, то чого ганьбитесь власне імя назвати ?

Копча 2013-04-05 / 18:51:18
"... проводити громадські обговорення з такого складного питання з малоосвіченим населенням, це маразм." Дійсно а для чого цей тупий народ ще здатний тільки голосувати на виборах за 200 грн. легітимізуючи тим самим свинюку Ковача. Потрібно цьому гівнюку запропонувати ригівським колегам у ВР обгородити колючим дротом усі населені пункти з населяючим їх тупим бидлом щоби не мішали пакращувати добродут біло-синього панства. Купили неосвідчену худобу на виборах а тепер грші "зажали" от стадо і брикається.

???? 2013-04-05 / 17:23:00
1.Люди проти будівництва. Чому, пояснити аргументовано можуть? Їм хтось жахи розповів, вони і бояться другого Чорнобиля біля хати.
2.Пробачте прихільники демократії та прав людей, але проводити громадські обговорення з такого складного питання з малоосвіченим населенням, це маразм. Обговорення можливе коли сторони мають приблизно однакові знання та поняття про предмет обговорення. В таких питання рішення повинні приймати фахівці. Лозунг Леніна про те, що кожна кухарка може керувати країною - не вірний.
3.Представники ЗМІ не дуже відрізняються від депутатів. І оні і інші зловживають своїм статусом та недоторканістю. В одних сніжок попадає, вони про замах на вбивство голосять, або про політичні переслідування, коли за чистий кримінал їх намагаються до крим. відповідальності притягнути, майстри пера, останнім часом дуже добре опанували симулювати з будь-якого приводу про перешкоджання їх проф. діяльності, застосуванню до них неправомірно фізичного впливу і так далі. Дивно, як пані не надала овідку про медичне освідування, з іагнозом стурск мозку, ушиби, забої в наслідок смикання за комірець.
4.навіть виконуючи проф. обов'язки для того щоб знімати особу і публікувати її фото, необхідно мати на це її дозвіл. Всі поради "фахівців" загального профіля про публічність інформації хибні. На ніч корисно читаті цивільний кодекс та певні нормативно-правові акти. Потім дасть змогу спати спокійно.
5.Хтось з гнівних коментаторів там особисто був присутній? Бачив, як все відбувалось? Тоді звідки така впевненість у такій інтерпритації події? Погана звичка робити висновки, не маючи уяви про подію.

читач 2013-04-05 / 16:34:31
Закарпатський Ландик! Народний гнів повз нього і його сім"ю однозначно не пройде.Скоро усі ті риги будуть втікати від людської ненависті.Так їх усіх треба викривати.Фото родин, "їх красенів виродків" на стовпи, щоб люди бачили хто іде проти простих громадян України.Скоро будете на біціглях і пішки ходити, а не на крутих тачках, або будуть так поступати з ними, як пишуть ЗМІ,як з прокурорами Біловарами, міліціянтами Швардаками,палити машини.І тоді мабуть задумаються,за що Бог карає і недарма.

журік 2013-04-05 / 15:36:56
Що "нєпанятна"? Треба допомогти міліцї, яка не буде сама шукати - тим більше, зятя нардепа від ПР, доки її мордою не ткнути

Кметливий 2013-04-05 / 15:24:18
Непонятно обращение автора - Якщо ви впізнали людину на світлинах, просимо звернутися у редакцію газети або залишити коментар на сайті - есть фотография,есть номерной знак...Зачем впизнавать???..При желании вычислить проще пареной репы...А что предьявить???

Jkmuf 2013-04-05 / 15:18:45
Це стиль регіонального бидла. Картина маслом.

іван 2013-04-05 / 14:42:12
Це Козак Вася - зять народного депутата Ковача Василя Ілліча і по сумісництву - начальник юридичного відділу Закарпаттяобленерго.

Юрист 2013-04-05 / 14:39:54
Так най міліція пруб"є по номерам цей джип, пуйде до власника і подивиться на нього, або покаже йому фотку того хама. Най газда машини каже хто то є. І всьо - тусьме

НОВИНИ: Кримінал

23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 11
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 4
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
13:49
На Мукачівщині обрали "запобіжки" двом чоловікам, у яких знайшли гранати, пістолет та набої
13:41
/ 1
В Ужгороді зловмисник з Сюрте на проспекті вночі пограбував чоловіка з Худльова
13:11
/ 2
У Чопі чоловік з пістолетом вимагав у магазині безкоштовної випивки
12:59
Зрадника-прикордонника Сирового, який понад рік служив на Закарпатті та втік до росії, заочно судитимуть
10:59
/ 1
Закарпатця, що ухилився від мобілізації, покарали трьома роками тюрми
10:56
/ 2
Четверо поляків на квадроциклах "заблукали" через кордон з угорщини на Закарпаття
21:30
У Горінчові на Хустщині у зіткненні з вантажівкою загинув мотоцикліст, його пасажирку госпіталізували
17:00
/ 9
ВРП відкрила щодо голови Закапатського апеляційного суду Г.Фазикош справу про порушення вимог несумісності
22:34
У Нижньому Солотвині на Ужгородщині підприємцеві незаконно передали в оренду ділянку зі ставком
23:14
/ 11
У корупційній справі депутата від ОПЗЖ Маєрчика "недоброчесну" голову апеляційного суду Фазикош (само)відвели і призначили її "протеже" Бисагу
18:35
/ 1
В Ужгороді грабіжниця штовхнула та відібрала в жінки сумку
18:04
/ 1
П'яти "ухилянтам", які намагалися виїхати в Румунію як "червонохрестівці", повідомили про підозру
» Всі новини