Дозвіл на розробку Мужіївського золота отримав донецький бізнесмен

ТОВ «Карпатська рудна компанія» стало власником спеціального дозволу на користування надрами Мужіївського золоторудного родовища у Закарпатській області.

Дозвіл на розробку Мужіївського золота отримав донецький бізнесмен

Про це повідомило Міністерство екології і природних ресурсів, пише Вадим Стародубцев у «Діловій столиці».

Ця компанія була заснована в середині 2012 року. НАК «Надра України», яке незадовго до цього оформило на себе спецдозвіл на користування надрами родовища, передало його новоствореній фірмі.

У грудні до складу власників ТОВ «Карпатська рудна компанія» увійшла донецька фірма «Гірничо-металургійний комплекс».

При цьому було збільшено статутний фонд «Карпатської рудної компанії», у результаті чого ТОВ «Гірничо-металургійний комплекс» сконцентрував 99,3% акцій компанії.

«Карпатська рудна компанія» готує проект освоєння родовища. Його реалізація може стартувати у найближчі роки. За даними видання, запаси золота в родовищі сьогодні оцінюються не менше ніж у 30 т, що відповідно до нинішній цін становить понад $1,5 млрд.

Власниками ТОВ «Гірничо-металургійний комплекс» є Валерій Бредихін та закарпатське ТОВ «Гірничо-геологічне підприємство «Бріком», власником якого теж є Бредихін.

Валерій Бредихін за освітою гірничий електромеханік. Він почав займатися бізнесом ще у 1990-х роках, коли був директором зі збуту концерну «Укрколірмет», а потім очолив його східну філію в Донецьку. Наприкінці 90-х він створив компанію «Оскар», яка займалася заготівлею брухту, а у 2003-му став одним із засновників компанії «Гірничо-рудні технології». Остання стала власником мармурового кар’єру «Трибушани» у Закарпатській області, де Валерій Бердихін розгорнув свій основний бізнес.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, минулого тижня своїми відвідинами золоторудника і відповідними заявами відновлення видобутку золота в Мужієві "благословили" особисто міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков і голова Закарпатської ОДА, очільник закарпатської організації Партії регіонів Олександр Ледида.

03 квітня 2013р.

Теги: золото, донецький, Мужієво

Коментарі

небайдужий 2013-04-10 / 22:54:33
Місяня, те, що в радянські часи там проводився моніторинг, не значить, що таке буде зараз. Риги так впевнено доказують, що їм наплювати на народ і довкілля, що я не думаю, що Мужієво раптом стане великим винятком.

Місяня 2013-04-08 / 12:55:04
Прочитав коментарі і бачу, що ні одного фахового коментаря від спеціалістів. Наслухалися балачок про небезпечність і як епопугаї всі повторюють. Я пропрацював на Мужієво 27 років, там регулярно проводився моніторинг впливу на довкілля починаючи ще з радянських часів. Ніякого особливого впливу на довкілля ні разу не було зафіксовано. А Супруненку, тобто Олегу з Берегова взагалі нічого суватись в цю надуману кимось проблему, тому що він в цьому нічого не розуміє а повторює чужу ахінею.

Арт 2013-04-05 / 22:05:29
Наскільки мені відомо, відвали там валялися роками нікому не потрібні, і тоді було нормально. Ніхто нікого не кивав. А тепер, коли хтось візьметься за то, що роки розвалювалося, так одразу треба кіпіш піднімати Може, якщо всі ті відвали почистять за сучасними технологіями, то ще і краще буде. Що за менталітет?

Тягнийоббік 2013-04-04 / 00:25:05
Почнемо з вимоги погашення заборгованості по зарплаті.Думаю,пан Олег буде в перших рядах.Прапор не обовязково.

до закарпатське око 2013-04-04 / 00:23:05
закарпатське око в Перечині ти нічого не бачиш? Чи ти може не туди дивишся? Публікуй реальні речі про екологію, думаю назбирається до блуду з конкретними аргументами. Враховуючи що в рейтингу корупції екологи посіли перше місеце

Олег, Берегово 2013-04-03 / 23:35:36
свободі:

Половина мешканців Берегова не є угорцями. Берегово страждає від золоторудника не менше за Мужієво, адже відвали нависають над містом. Чим більше небайдужих підніматимуть проблему, тим краще.
Угорська частина населення має можливість апелювати до "угорських" партій. До кого порадите звернутись українській громаді?

ВО "Свобода" позиціонує себе як партія, що відстоює інтереси українців. В даному випадку вони страждатимуть від важких металів рівно стільки ж, як і берегівські угорці. І, повірте, шкода від свинцю, кадмію та цинку у воді значно більша, аніж не в тому місці вивішеного прапора. Сподіваюсь, берегівська "Свобода" прореагує на цей виклик Берегову.

Віту: давно підтримую ідею реєстрації коментарів, як це зроблено, скажімо, на "Українській правді"

свобода 2013-04-03 / 20:44:19
2 Олег, Берегово

Ви самі собі задали питання, самі на нього відповіли і розстріляли за нескоєний злочин ВО "Свобода", хоча я не маю до неї жодного відношення, а лише співзвучний нік, написаний з маленької букви, без лапок і абревіатури ВО, і який означає просто "воля".

Не гарно. Попахує або обмеженістю, або совком. Тим більше, що ви навіть не спромоглися прокоментувати справжню суть мого коментаря. Адже цілком очевидно, що в даному випадку щодо захисту своїх інтересів угорській громаді слід апелювати до Партії регіонів чи Jobbikа, але аж ніяк не до свободи.

Віт 2013-04-03 / 20:07:30
для Олег, Берегово
Ви або прикидаєтесь, або справді не розумієте, що тут можна підписатися будь ким і висловити будь яку думку яка далеко не збігається з позицією справжнього власника підпису...
Взагалі я би дуже рекомендував адміну вже нарешті зробити реєстрацію користувачів на цьому порталі, і щоб хоч більшість дописувачів не були анонімами...

на прииске 2013-04-03 / 19:57:08
Що ви паритесь? Ніякого промислового видобутку там не буде! Це чергове кидалово для крадіжки державних грошей! Підмарафетять для сюжета по телебаченню цю "потьомкінську дєрєвню", видадуть "на гора" пару ковшів породи...далі срублять державних дєнєг під "розработку перспективного золотого прииска" і тікануть з України. Порадив би їм на Кіпр-там гроші зараз дуже треба!

Олег, Берегово 2013-04-03 / 17:31:24
Тобто, "Свобода" фактично визнає, що Берегсас - мадярський варош, який не шкода труїти важкими металами?
Ну, принаймні, дякую за відвертість.

свобода 2013-04-03 / 14:16:31
А хіба захищати мадярів не є темою Йоббіка? :-) Чи їх робота - лише провокації з побиттями туристів влаштовувати?

Олег, Берегово 2013-04-03 / 14:07:44
Ужгородцю:
працювати буде сотня-друга, а постраждають тисячі.
Навколо рудника місцева олігархія вже виноградники посадила, вино чавить, туристів приймають.
Може, хоч вони зможуть золотокопачів приструнити?

Неспівчутливому: труїтися буде не лише Мужієво, а й Берегово.
Ну, от і має місцева "Свобода" нагоду показати свої реальні сили. Виступити проти донецьких - це не з мадярськими прапорами воювати.

бене 2013-04-03 / 13:59:28
Коли відкривали золоторудник, жителям села Мужієво обіцяли золоті гори.Натомість для жителів села та міста Берегово зовсім нічого не було зроблено. Приїхав Кучма, забрав кусок золота, згодом золоторудник закрили, тобто припинили видобуток.Тепер прийде новий хазяїн. Що будуть з того мати жителі Мужієва? Нічого.Розбиті дороги, проблеми із здоров'ям, проблеми екологічного характеру, проблеми із донецькими братками і т.д. Голосували мадяри за регіоналів, за Бушка і Гайдоша, то нехай тепер вони їм і помагають, хоча навряд чи ці депутати, псевдопатріоти захотять допомогти своїм виборцям.А ви люди добрі, що будете думати дивлячись своїм хворим близьким у очі? Ні для кого не секрет, що золоторудник це те тільки золото, але й важкі метали, шкідливі для здоровя. Не для того донецька бригада купує золоторудник, щоб вкладати кошти у розвиток регіону, а для того, щоб набити кишені, а далі хоч траві не рости.Чи ви думаєте, що всі дружно до мадярщини поїдете?

закарпатське око 2013-04-03 / 11:16:35
Технологія, якою б вона не була безпечною, нормованою, залишається джерелом шкоди для природи і здоров"я. Зрозуміло, що на туристичний зелений бізнес місцеві базарники (бо тільки базарити і вміють) поклали великий х... Бачили перші наслідки розробки сланцевого газу в Україні? Де вода з колодязів місцевих жителів? а? А для сучасного добування ауруму думаєте менше чистої води треба?

Ужгородець 2013-04-03 / 11:08:07
Ось і добре, що знайшовся хтось хто хоче здійснювати розробку. Не будуть жи ш там Донецькі працювати. А скільки таких значних проектів наші Закарпатці осоїли за останній час? НУЛЬ

гість 2013-04-03 / 10:53:02
саме так! Дайош забагачення данецкіх!

некспівчутливий 2013-04-03 / 10:49:43
Божечко не спить: тепер місцеві угорці, які голосували за Партію регіонів, ціною свого здоров'я допомагатимуть збагачуватися одному з представників донецького клану. Не буду мати нічого проти, якщо, з метою підвищення рентабельності, там запровадять надзвичайно шкідливу ціанидну технологію. Бо дотеперішньої кари для місцевих жителів, очевидно, було замало.

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини