На Берегівщині провели всеукраїнський дитячо-юнацький турнір з футболу (ФОТО)

Цьогорічний дитячо-юнацький турнір «Кубок Берегівщини» відбувся, хоча і позбувся приставки «міжнародний» на один рік.

На Берегівщині провели всеукраїнський дитячо-юнацький турнір з футболу (ФОТО)

У цьому році через погодні умови на один не змогли прибути близько двох десятків команд. З України не приїхали команди зі Львівської, Івано-Франківської, Рівненської, Вінницької, Донецької та Одеської областей. Також очікувались команди з Прибалтики, Румунії та Молдови, але за тиждень до турніру команди попередили організаторів, що не зможуть приїхати до сонячного Закарпаття, де посеред березня «розігралася» зима. З урахування цих обставин організатори заходу Олександр Чегіль та Ігор Муска вирішили провести турнір серед українських команд.

На запрошення відгукнулися команди з Києва та Київської, Харківської  та Закарпатської областей.

Змагання проходили у чотирьох вікових категоріях.  Найстарші гравці – 1999-00 року народження, найменші – 2005-06.

Матчі проходили на трьох полях Берегівського району. Найменші змагалися у спорткомплексі «Закарпаття», гравці 2001-02 та 03-04 – на стадіоні ім. Д. Борно в с. Яноші, а ось найстаршій групі довелося грати у Великій Бийгані.

У віковій групі 2005-06 змагалося 7 команд у залі. Клуби були розбиті на 2 групи, а принцип виходу із них був не стандартним. Команди, які займали перші місця у групах, виходили до фіналу. В групі «А» не знайшлося рівних команді Берегівської «ДЮСШ», хоча компанія була солідна: «СДЮШОР» (В) з Ужгорода та «Сузір’я» (Свалява). У групі «В» кращими були підопічні Василя Ороса «СДЮШОР» (А) з Ужгорода. Так два переможці своїх груп опинилися в фіналі. Підопічні Ігоря Муски «ДЮСШ» Берегівського району перемагали ужгородців до кінця матчу, а під саму завісу футболісти обласного центру зрівняли рахунок і виграли матч в серії пенальті. Перше місце в ужгородської «СДЮШОР» (А), друге – у «ДЮСШ» Берегівького району, третє – у команди «Сузір’я» (Свалява). Кращим голкіпером став Олександр Мауріц («Сузір’я», Свалява), кращим нападником – Флоріан Цібло («СДЮШОР», Ужгород), а кращим гравцем став Мілан Сантор («ДЮСШ» Берегівського району).

У віковій категорії 2003-04 змагалося 6 команд. Через невелику кількість команд принцип розіграшу був у форматі чемпіонату, тобто по коловій системі. За золоті нагороди змагалися команди «Едванс» (Берегово), «ДЮСШ-22» (Київ), «ДЮФК» (Бориспіль), «Соколята» (Мукачево), «ДЮСШ» (Іршава), «Єдність» (Київ). З перших матчів своє фаворитство показали підопічні Сергія Гецка («Едванс»), які його протримали до кінця чемпіонату. Гості з Києва та Іршави ділили другу сходинку. В підсумку бронзові медалі поїхали до столиці у команду «ДЮСШ-22», «срібло» – у «ДЮСШ» за Іршави, а «золото» залишилось у Берегові. Кращим воротарем став Микола Краєцький («Едванс» Берегово), кращий захисник – Сергій Дюкарєв («ДЮСШ», Іршава), кращий нападник –Захар Дударь («Єдність», Київ).

У віковій категорії 2001-02 було 9 команд. У групі «А» брали участь чотири команди: «СДЮШОР» (В) з Ужгорода, «ДЮСШ» з Берегівського району, ДЮФК «Бориспіль» та ФК «Мукачево». У групі «В» було п’ять команд: ужгородська «СДЮШОР» (А), мукачівські «Соколята», «Сузір’я» зі Сваляви, «ДЮСШ» (Іршава) та «ДЮСШ» (Берегово).  Із групи «А» до півфіналу пробились ужгородська «СДЮШОР» (А) та ДЮФК «Бориспіль». Із групи «В» – «СДЮШОР» (А) з Ужгород та «ДЮСШ» з Іршави. Півфінали пройшли за домінування двох ужгородських колективів, тож вони й потрапили до фіналу. У матчі за третє місце ДЮФК «Бориспіль» переграв однолітків з Іршави, а у фіналі перший склад «СДЮШОРУ» переміг другий. Трійка призерів виглядає так: ДЮФК «Бориспіль» - 3, «СДЮШОР» (В), Ужгород – 2, «СДЮШОР» (А), Ужгород – 1. Кращим захисником став Вадим Ференцик («СДЮШОР», Ужгород), кращим нападником – Іван Глушко («ДЮСШ», Іршава).

У найстаршій віковій групі (1999-00 р.н) змагалося 7 команд. У групі «А»: «ДЮСШ» з Бергівського району, ДЮФК «Бориспіль», «Соколята» (Мукачево), ужгородська «СДЮШОР» (А). У групі «В»: «ДЮСШ» (Іршава), «ДЮСШ» (Первомайський) та ужгородська «СДЮШОР» (В). В групі «А» впевнено вийшли з групи підопічні Івана Ковача «СДЮШОР», другу сходинку за собою закріпили мукачівські «Соколята». У групі «В» лідерами стали «ДЮСШ» (Іршава), а ось друге місце посіли «СДЮШОР» (В) з Ужгород. У півфінальних матчах «Соколята» поступились «ДЮСШ» з Іршави з рахунком 0:3, з таким же рахунком закінчилось і ужгородське дербі на користь команди «А». У матчі за третє місце тріумфували ужгородські «сдюшорівці». А ось у фіналі Іван Ковач не залишив шансів своєму візаві Віктору Цоглі. «СДЮШОР» (А) і «ДЮСШ» Іршава – 5:0. Отже, «бронза» у команди «СДЮШОР» (В) з Ужгорода, «срібло» – у «ДЮСШ» (Іршава), «золото» – у «СДЮШОР» (А), Ужгород. Кращим захисником визнано Олександра Мадяра («СДЮШОР», Ужгород), кращий нападник – Петро Кляп («ДЮСШ» Іршава), кращий гравець – Гергель Гайдош («СДЮШОР», Ужгород).

Церемонію нагородження проводили голова Берегівської районної федерації футболу Олександр Чегіль, голова РДА Володимир Гулянич, депутат районної ради Тібор Біров та начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Подм’ятніков. Організація турніру пройшла на вищому рівні і, головне, що жодна із команд не була обділена на призи. Кожна була нагороджена пам’ятними статуетками, а команди-переможниці – кубками, медалями та грамотами.

Олександр Сільченко для Закарпаття онлайн

28 березня 2013р.

Теги: футбол, Берегово

Коментарі

НОВИНИ: Спорт

13:07
/ 1
Відбулися матчі 2 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
23:20
В Ужгороді відбуваються відкритий турнір з дзюдо серед юнаків та дівчат і Кубок Ужгорода
13:28
/ 2
Відбулися матчі 1 туру вищої ліги чемпіонату Закарпаття з футболу
10:33
На Ужгородщині затримали наркоторговців
20:27
Кіберполіція заблокувала Telegram-канал, що лякав терактами в школах Мукачева
12:46
Закарпатці повернулися з нагородами з чемпіонату України з пауерліфтингу
20:42
В Ужгороді відбувся турнір пам'яті полеглого захисника Данила Богуславського
10:38
/ 6
Зимова першість Закарпаття з футболу: блокпостів біля стадіонів не буде, але й "ухилянтів" не прихищатимуть
10:28
/ 1
Стадіони у Минаї та Ужгороді допущені до УПЛ, хоча освітлення відсутнє
11:24
/ 3
5 організаторам підпільних гральних клубів на Закарпатті повідомили про підозру
20:53
/ 5
Закарпатська облрада просить УАФ дозволити й надалі проводити футбольні матчі на стадіонах "Авангард" та "Минай-Арена"
23:48
/ 4
Вартість встановлення освітлення на стадіоні "Минай Арена" сягне близько 16 млн грн
16:36
/ 1
На Закарпатті за допомогою квадрокоптера "вичислили" двох "ухилянтів"-"плавунців"
11:19
/ 9
УАФ заборонила матчі на "Минай-Арені" та "Авангарді" в Ужгороді до встановлення освітлення
23:41
Результатом благодійного забігу до Дня Святого Миколая в Ужгороді стали зібрані майже 40 тис.грн
12:41
/ 2
ФК "Минай" втратив ключових футболістів – Любеновіч
17:02
/ 1
Військовослужбовець із Закарпаття Андрій "Бродяга" Ткачук здобув "бронзу" Чемпіонату світу з бігу на 24 години
14:00
/ 3
За останні 2 дні "Минай" покинули вже 5 гравців
16:55
Закарпатський Воловець прийме Кубок України з армреслінгу
11:36
Закарпатські пауерліфтери повернулися з кубка України з медалями і навіть рекордом
15:20
Матч "Минаю" з "Динамо" в Ужгороді перенесено на весну через повітряну тривогу та відсутність освітлення на стадіоні
16:09
У Мукачеві відбулися змагання з художньої гімнастики "Мукачівська зірочка"
16:46
Мукачівці долучилися до забігу проти насильства
11:39
/ 1
Поліція розповіла про обставини зіткнення легковика, вантажівки, мікроавтобуса і велосипедиста у Вонігові на Тячівщині
10:40
/ 1
У Мукачеві сьогодні стартують чемпіонат Закарпаття та відкритий Кубок Мукачева зі змішаних єдиноборств (ММА)
» Всі новини