У Києві затримали «Мерседес» ужгородського депутата І.Волошина, на який було накладено арешт

За інформацією Закарпаття онлайн, Іван Волошин умудрився за довіреністю продати авто, яке з 4 лютого 2013 року перебувало в розшуку

У Києві затримали «Мерседес» ужгородського депутата І.Волошина, на який було накладено арешт

Сьогодні, 13 березня, о 14-й годині, в Ужгородському міськрайонному суді має відбутися чергове судове засідання по розгляду адміністративної справи про вчинення корупційного правопорушення  депутатом Ужгородської міської ради Іваном Волошиним.

Як уже повідомляло Закарпаття онлайн, під час минулого засідання, яке нарешті відбулося 6 березня після довгого переліку самовідводів, відводів, хвороб суддів та інших, м'яко кажучи, дивних обставин, якихось конкретних рішень за результатами розгляду справи винесено не було. На нинішнє засідання для свідчення були викликані члени конкурсної комісії з продажу комплексу «Корона».

У ході судового засідання сторона І.Волошина стверджувала, що «борг перед керівником ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД» А.Захарченком в розмірі 510 000 гривень І. Волошин повернув ще 6 березня 2012 року, а про виконавче провадження нічого не знав». Адвокат І. Волошина Артур Габрієлян попросив долучити до матеріалів розгляду справи розписку А. Захарченка про повернення йому І. Волошиним боргу, датовану 6 березня 2012 року. Згідно з поясненнями І. Волошина, борг він повернув готівкою у своєму службовому кабінеті, а відтак свідків цієї «події» бути не може.

Детальні свідчення з цього приводу, які заперечили слова І.Волошина, дав заступник начальника МВ ДВС Максим Венжега, що взяв участь у судовому засіданні як свідок.

Про те, що «розписка», на яку посилається І.Волошин, вперше з’явилася виключно під засідання суду 6 березня 2013 року, недвозначно свідчить і постанова Львівського апеляційного господарського суду від 28 січня 2013 року. Нею зазначений суд відхилив апеляційну скаргу І.Волошина на ухвалу Господарського суду Закарпатської області від 27 грудня 2012 року, якою І.Волошину, в свою чергу, було відмовлено в задоволенні скарги на дії міського відділу Державної виконавчої служби Ужгородського міськрайонного управління юстиції та скасування постанови про стягнення виконавчого збору від 16.07.12  ВП №31478510 по справі №5008/35/2012.

Як констатував Львівський апеляційний господарський суд, І.Волошин вказував, що «заборгованість в сумі 510 000 грн перед ПП Захарченко А.В. (керівник фірми, що, начебто, придбала комплекс «Корона» за результатами безальтернативного конкурсу 7 серпня 2012 року – ред.) погашена в повному обсязі 06.03.2012 року, про що свідчить заява останнього від 06.08.2012 року (переддень самого конкурсу, коли конкурсною комісією було прийнято рішення про допущення до конкурсу по викупу «Корони» лише одного претендента – керованого А.Захарченком ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД» – ред.)». Ні в ході судових засідань у Львові, ні раніше – під час розгляду зазначеної справи у Господарському суді Закарпатської області розписка, що її представив під час судового засідання в Ужгородському міськрайонному суді 6 березня 2013 року І.Волошин, не фігурувала. А отже, цілком очевидно, що йдеться про «документ», «виготовлений» спеціально до розгляду адміністративної справи щодо вчинення депутатом Ужгородської міської ради Іваном Волошиним корупційного правопорушення, при чому – за участі двох зацікавлених осіб, а саме – І.Волошина, який сприяв продажу комплексу «Корона» як секретар депутатської комісії з питань майнової політики, власності та приватизації, а також член комісії з продажу комплексу «Корона», та А.Захарченка – керівника ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД», яке «придбало» «Корону», і якому І.Волошин боргував зазначену суму.

Тією ж постановою Львівського апеляційного господарського суду заперечено і сам факт сплати І.Волошиним зазначеного боргу саме 6 березня 2012 року шляхом, як стверджував І.Волошин, «особистої передачі Захарченку А.В. 510 000 грн». Бо, як аргументував суд,  «частиною1 статті 27 Закону України «Про виконавче провадження» встановлено, що у разі ненадання боржником у строки, встановлені частиною другою статті 25 цього Закону для самостійного виконання рішення, документального підтвердження повного виконання рішення, державний виконавець на наступний день після закінчення відповідних строків розпочинає примусове виконання рішення». Що, зрештою, і було зроблено.

Єдиним підтвердженням сплати І.Волошиним А Захарченку зазначеного боргу, яка фігурувала в обох судах, була заява останнього від 6 серпня 2012 року.  І саме цей документ є неспростовним доказом участі І.Волошина у процесі приватизації комплексу «Корона» як зацікавленої особи, що однозначно заборонено чинним законодавством.

Відповідне корупційне діяння депутата Ужгородської міської ради Івана Волошина, виявлене працівниками Управління СБУ в Закарпатській області, і є нині предметом розгляду справи про адміністративне правопорушення в Ужгородському міськрайонному суді.

Що цікаво, буквально днями редакції Закарпаття онлайн вдалося отримати цікаву інформацію, дотичну до всієї цієї історії: виявлється,16 лютого 2013 року в місті Бориспіль Київської області працівниками ДПС було затримано автомобіль «Мерседес-Бенц S320» з державними номерними знаками АО 6767 АС, який, згідно з базою даних ДАІ АІПС «Арешт», з 4 лютого 2013 року перебував у розшуку як стягнення на користь Ужгородського МВ ДВС 51 000 гривень).

Зараз зазначений автомобіль перебуває на штраф-майданчику у Києві.

13 березня 2013р.

Теги: Корона, Волошин, Захарченко, Мерседес

Коментарі

до lion 2013-03-13 / 16:29:25 2013-03-13 / 18:22:28
Розлучилася. Може і фіктивно, але передачі і на суд не ходила.

lion 2013-03-13 / 16:29:25
Спостерігачу - Зварич Оксана, дружина колядника. Працює до сьогодні в госп.суді. Вот така наша судова система

Наблюдатель 2013-03-13 / 15:06:52
Иду за попкорном.
По большому счету столкнулись две помойные ямы. Обе хаслуживают самого хренового. Кто победит? Вот в чем вопрос. Судья с одной стороны боится брать- за ним СБУ и прокуратура следит. А без денег ему инеинтересно быка нарванного защищать. Семерак бьет себя в грудь что он Кент Волошина. Но зная Игоря- он кентом будет, пока у Вани деньги не кончатся или пока сверху не позвонят. Семейство Пановых просит Стрижака помочь. Если он позвонит- Семерак сам подпишет приговор Волошину. И все будут плясать на могиле добрых намерений.
Главное в этом суде - максимальная огласка. Чтобы все запомнили Ивана. И чтобы он никогда в депутаты не попал

цімбора 2013-03-13 / 11:32:29


Шо, Вань, не ведуться більше журналісти на плачі про фасади і пінопластові бедьовські буковки? Вилізла з-за фасаду твоя аферистична натура? Відпускай Голуба на волю і йди здаватися. В камері, може, тебе кредитори не дістануть


Ужгородка 2013-03-13 / 10:53:14
Петелька затягивается на шее Ивана.Только это такой хитров..анный тип,что будет до последней возможности решать вопрос своей свободы,любыми путями.Ну а когда увидит,что уже ничего порешать не удастся-подастся в бега,куда то за пределы страны.Если,конечно,в зале суда не арестуют,но он на эти "последние" суды и не явится.Хозяева Априори,Унгварского..уже поняли,что Ваня погорел,найдут ему замену,и тогда без денег с большими проблемами Волошину останется только или застрелиться или бегать всю жизнь.А..или отсидеть должное,здав всех подельников.

виборець 2013-03-13 / 09:19:18

Редакції ЗО повага. А «Візенталь 2013-03-13 / 08:42:02» просто красава!
Коло стискається…

Вікторе Володимировичу, вам вже навіть не в «будівлю за рогом», вам вже прямо на Коцюбинського, 2 а, і чим скоріше!
Ще є шанс «поспівпрацювати», бо далі лише «явка з повинною».
Думайте скоріше, часу обмаль, ви ж «досвідчена» людина, вам же не вперше…

Візенталь 2013-03-13 / 08:42:02
Що за юристи в цього Волошина?
Зразу видно «рішають всі вопроси» та не рішають жодного. Рішалово та правова деградація процвітають.
Як можна так людину під кримінал підвести та не тільки його, а іще й Захарченка, та таку дурь нарадити, що одним платежем 500 тис. грн. готівкою за один раз між двома підприємцями та іще щоб самі визнали, рукою розписався, та в двох судах підтвердив. Да круто іще й Захарченко тепер попав під порушення та відповідальність у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Повна некомпетентність, молодці поставили людину перед вибором кримінал або корупія, або і те і інше разом з Захарченком, во дають.
А якщо ще й по податкам переглянути дану операцію та належне її відображення, взагалі буде повний букет причом в обох. Сума може стельнути ще на половину вартості Корони, а може й більше з врахуванням послуг адвоката та суддів. Молодці.
Тепер очевидно буде ще й кримінальна справа:
Кримінальний кодекс ст. 209 1 «Умисне порушення вимог законодавства про запобігання тапротидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму»
Ч. 1. Умисне неподання, несвоєчасне подання або подання недостовірної інформації про фінансові операції, що відповідно до закону підлягають фінансовому моніторингу, спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади із спеціальним статусом з питань фінансового моніторингу, якщо такі діяння заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам чи інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, -
карається штрафом від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
(шкода – несплачена сума податків з цієї суми, якщо правда податкова не поможе її приховати але тоді треба щось $$$ занести, а вона напевно поможе, тому кримінал напевно ….. якщо $$$$$$… за двох подякують, та якщо хтось захоче брати…)
Але відповідальності уникнути буде важко слід надто чіткий та і судами встановлений:
З наведеного слідує, що за умови відсутності підтверджуючих документів, що платіж грошових коштів був здійснений з рахунку на рахунок в банку, то така фінансова операція була здійснена готівкою. В такому випадку така операція підпадає під вимоги Закону України «Про запобігання та протидію легалізації(відмиванню)доходів,одержанихзлочинним шляхом, або фінансуванню тероризму»
Ст. 5 даного закону визначають, що фізичні особи-підприємці є суб’єктами первинного фінансового моніторингу та зобов’язані виконувати вимоги вищевказаного закону
С. 6. Завдання, обов'язки та права суб'єкта первинного фінансового моніторингу
2. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу зобов'язаний:
1) стати на облік у Спеціально уповноваженому органі як суб'єкт первинного фінансового моніторингу та у разі припинення своєї діяльності повідомити про це Спеціально уповноважений орган у визначеному Національним банком України для банків та Кабінетом Міністрів України для інших суб'єктів первинного фінансового моніторингу порядку;
5) забезпечувати реєстрацію фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу, не пізніше наступного робочого дня з дати їх виявлення;
6) повідомляти Спеціально уповноважений орган про:
а) фінансові операції, що підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу, - протягом трьох робочих днів з дня їх реєстрації або спроби їх проведення;
С. 15. Фінансові операції, що підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу
1. Фінансова операція підлягає обов'язковому фінансовому моніторингу у разі, якщо сума, на яку вона проводиться, дорівнює чи перевищує 150000 гривень (або дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентній 150000 гривень (для суб'єктів господарювання, які проводять азартні ігри, - 13000 гривень), та має одну або більше таких ознак:
10) здійснення розрахунку за фінансовою операцією у готівковій формі.
Ст. 23. Відповідальність за порушення вимог цього Закону
1. Особи, винні у порушенні вимог цього Закону, несуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність згідно із законом. Такі особи також можуть бути позбавлені права провадити певні види діяльності згідно із законом.
Ну, а далі той кому треба з цим всім може й сам розібратись…

Саня 2013-03-13 / 08:34:29
Кінець Ваньці. Все вже продає і машини і речі , Ваня лиш жодну не трогай. Ви і так вже фактично розводились, достатньо їй було

8884 2013-03-13 / 08:33:08
Зварич не той ініціали інші.

Спостерігач 2013-03-13 / 07:48:16
Суддя Зварич... Це той, якому гроші насіяли? :)

Мусорок 2013-03-13 / 07:44:48
Всі знавуть шо Ванька на двойниках катається тепер він тоже Ешку має перебиту шо на ній катається треба аби ДАІШНИНИ затримали його мерс і перевірили він двойник із Словакіі привезегий

НОВИНИ: Кримінал

22:50
У жителя Буштина під час обшуку вилучили майже 1кг марихуани
22:47
Мешканцеві Родниківки на Мукачівщині, який підпалив будинок дружини через образу, присудили більше 5 років тюрми
15:50
Справу учасників "смертельної" масової бійки у Підвиноградові скеровано до суду
14:01
В Ужгороді водій, зупинений патрульними, швидко купив і хильнув алкоголь, аби приховати "п'яне" водіння
20:56
/ 3
У Берегові злочинна група відбирала майно в самотніх осіб літнього віку
20:31
На під'їзді до кордону затримали чотирьох чоловіків, що планували нелегально потрапити до Румунії, та двох закарпатців-переправників
15:57
На кордоні з Угорщиною у китайському вантажі виявили "зайві" електроскутери
21:52
/ 2
Через тайник з сигаретами житель Підвиноградова позбувся в ПП "Дякове" свого "Пежо"
11:15
/ 1
На Закарпатті викрили підприємця з Харкова, який хотів вивезти пшеницю в ЄС без ліцензування
22:49
На обʼїзній Мукачева патрульні зупинили водія, у 12 разів п'янішого від дозволеного
19:05
За вбивство жінки в центрі Берегова місцевому мешканцю "світять" 15 років тюрми
18:53
/ 2
На Закарпатті взяли під варту без права на заставу 10 учасників наркоугруповання
23:08
На Закарпатті 26-річний псевдоволонтер з Тернопільщини, що прямував до угорщини, намагався відкупитися в прикордонників за €1600
19:37
На Закарпатті затримали 2-х підлітків-провідників і 4-х "ухилянтів" з ґумовими човнами
17:54
/ 2
У ПП "Лужанка" берегівець втік від прикордонників і попросив прихистку в угорщині
10:48
/ 1
На Мукачівщині затримали 19-річного підозрюваного у зґвалтуванні 13-річної дівчинки
14:57
На Тячівщині затримали переправника з Рівненщини з "ухилянтом" із Хмельниччини
22:39
/ 5
Апеляційний суд скасував виправдання суддею Софілканич упійманого на хабарі голови Воловецької ОТГ Попелича
21:38
/ 3
Ужгородку, немовля якої померло від переохолодження викинутим в пакеті на вулицю, засудили на 2 роки "умовно"
19:32
Апеляційний суд залишив без зміни "запобіжку" шахраєві, що видурив $10,5 тис. у дружини полоненого військового
17:45
/ 12
На Закарпатті викрили ОЗУ наркоторговців, що "заробляло" на метамфетаміні мільйони
16:08
/ 1
Брата засудженого вбивці прикордонника Березенського затримали на спробі за $2300 переправити "ухилянта" до Румунії
11:58
/ 5
У закарпатки, що їхала до угорщини, на кордоні вилучили нагрудний знак, медальйон Австро-Угорської імперії та інші раритетні предмети
10:56
/ 12
Ужгородець вдома задушив 23-річну дівчину з Київщини, з якою познайомився в Інтернеті
21:07
Закарпатські переправники за $5000 проклали "ухилянтам" в онлайн-карті маршрут до Словаччини
» Всі новини