Винесення «вироку» ужгородському депутату І. Волошину відклали ще на тиждень

Сьогодні в Ужгородському міськрайонному суді нарешті відбулось судове засідання по розгляду адміністративної справи щодо вчинення депутатом Ужгородської міської ради Іваном Волошиним корупційного правопорушення. Однак конкретних рішень за результатами розгляду справи не винесено – наступне судове засідання призначене на 13 березня, і на нього для свідчення будуть викликані члени конкурсної комісії з продажу архітектурного комплексу «Корона».

Винесення «вироку» ужгородському депутату І. Волошину відклали ще на тиждень

Бо ж сьогодні під час розгляду справи про адміністративне правопорушення у вигляді вчинення корупційного діяння сторона захисту стверджувала, що «борг перед керівником ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД» І. Волошин повернув ще 6 березня 2012 року, а про виконавче провадження нічого не знав». Так, у ході засідання адвокат І. Волошина Артур Габрієлян попросив долучити до матеріалів розгляду справи розписку А. Захарченка про повернення йому І. Волошиним боргу, датовану 6 березня 2012 року. Згідно із поясненнями І. Волошина, борг він повернув готівкою у своєму службовому кабінеті, а відтак свідків цієї «події» бути не може. А от раніше відповідну розписку суду пред’явлено не було, оскільки, за словами сторони захисту, «коли опитували Волошина, під час складання протоколу, працівник СБУ не роз’яснив всіх прав, які має Волошин, зокрема, право надавати докази і давати пояснення, ніхто також не наполягав надати дану розписку».

За версією захисту, І. Волошину, до всього, ще й не був відомий той факт, що «А. Захарченко є співзасновником і директором підприємства ТОВ «Проект Готель Консалтинг ЛТД», оскільки голова конкурсної комісії під час підготовки і проведення конкурсу з продажу архітектурного комплексу «Корона» інформував тільки про учасників-фірм конкурсу, які подали заявки, а не про їх директорів чи співзасновників». Крім того, стверджував юрист, І. Волошину не було відомо про здійснюване щодо нього виконавче провадження: «починаючи з березня і до серпня місяця до нього не було вчинено жодних виконавчих дій: відповідні повідомлення з ДВС не надходили, виконавці не з’являлись за місцем проживання, не проводилось опису майна».

Разом з тим, у протоколі, що його на початку зачитував суддя Павло Микуляк, йшлося про те, що «факт обізнаності Волошина щодо особи-учасника конкурсу А. Захарченка підтверджується свідченнями членів комісії», адже на одному із засідань конкурсної комісії заява про приватизацію зачитувалась вголос, зі згадуванням прізвища, імені й по батькові директора «Готель Консалтинг ЛТД», та ще й з озвучуванням бізнес-плану. «Також, згідно зі свідченнями членів комісії, на засіданні коротко обговорювалось саме підприємство та його директор. Крім того, члени комісії В. Пекар та Д. Сабовчик повідомили, що бачили, як Волошин особисто знайомився з документами, поданими товариством для участі в конкурсі», – йшлося у протоколі. 

Своєю чергою, заступник начальника МВ ДВС Максим Венжега, присутній на засіданні у якості свідка, повідомив: постанова про відкриття виконавчого провадження на рішення Господарського суду щодо стягнення боргу з І. Волошина була видана ним і надіслана на адресу сторін ще 29 лютого – «рекомендованим листом, шляхом доставки кур’єрською службою». На момент, як сплив строк на добровільне погашення боргу, 20 березня була видана постанова про арешт майна боржника і оголошення заборони на його відчуження, в подальшому стягувач, тобто А. Захарченко, не звертався до судового виконавця з повідомленням про виконання боржником своїх зобов’язань. Вже 28 березня ДВС було видано постанову про розшук майна боржника, а за 2 місяці, в липні 2012 року, були надіслані постанови до банківських установ про арешт рахунків. Повідомив виконавець і про те, що з метою здійснення опису майна боржника, працівники виходили за місцем його проживання, однак двері ніхто не відчинив, відтак описати майно не видалось можливим. «За весь цей час Волошин жодного разу в МВ ДВС не з’являвся, хоч про всі вчинені виконавчі дії повідомлявся рекомендованими листами. Про нібито погашення боргу нам стало відомо лише 16 серпня, коли в канцелярії незнайомою особою було залишено заяву від імені А. Захарченка, датованою 6-им серпня, тобто, за день до проведення конкурсу», – повідомив Максим Венжега. 

За його словами, особисто А. Захарченко вперше «завітав» у державну виконавчу службу 21 вересня – аби написати заяву про закриття виконавчого провадження. «До цього дня жодного разу ніяких інших заяв А. Захарченко не писав і не лишав, що і відображено в журналі реєстрації вхідної кореспонденції. На запитання, чому не повідомив про добровільне погашення боргу одразу після 6 березня, Захарченко пояснив це необізнаністю про необхідність такого повідомлення», – зазначив судовий виконавець.  

Після годинного розгляду «корупційної справи» по ужгородському депутату І. Волошину й виступів сторін, суддя прийняв рішення призначити ще одне судове засідання із заслуховуванням свідчень всіх членів конкурсної комісії з продажу майнового комплексу «Корона». Наступне судове засідання призначене на 13 березня, тобто суд таки відтермінував прийняття остаточного рішення, яке однозначно мало би свій вплив на результати розгляду справи по незаконній приватизації «Корони» у Львівському апеляційному суді 11 березня.

Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн

06 березня 2013р.

Теги: суд, Волошин, Микуляк, провадження, корупційне, справа, Ужгородський

Коментарі

Золтан 2013-03-07 / 12:42:35
Да насдки попадання в список порушників фінмоніторингу це під ковпак на все житт

з комітету нагород 2013-03-07 / 12:37:07
бізнесмен Іван Волошин став відомішим за президента Карпатської України Августина Волошина. Бач, скоро йому Героя України вручать.

07.03.2013 2013-03-07 / 10:26:33
Народные приметы.
Если на сайте Вся Закарпатская Правда обливают грязью Н.Панову - за Волошина звялась исполнительная служба.
Если на сайте Вся Закарпатская Правда обливают грязью А.Петруню - Волошиным занялась прокуратура.
...
Если на сайте Вся Закарпатская Правда не обливают грязью никого,а пишут о природе и о Боге - Волошина посадили.

Гоги 2013-03-07 / 10:19:18
Видишь,Волошин,ты столько со своим голубом вылили грязи на Панову,а она только исполняет свои непосредственные обязанности.Аж противно,какой ты м-дак,по тебе тюрьма плачет горькими слезами,а ты проворачивая свои аферы пытаешься себя показать белым и пушистым,а кого то,кто не виновен в том,что ты аферист-топчешь в грязь.Не понятно как твой голуб еще не убежал от тебя,попадет ведь и ему.Наверное боится,что он много знает и ты его убьешь.

Вася 2013-03-07 / 09:51:19
:))))

Візенталь 2013-03-07 / 09:04:52
Що за юристи в цього Волошина?
Зразу видно «рішають всі вопроси» та не рішають жодного. Рішалово та правова деградація процвітають.
Як можна так людину під кримінал підвести та не тільки його, а іще й Захарченка, та таку дурь нарадити, що одним платежем 500 тис. грн. готівкою за один раз між двома підприємцями та іще щоб самі визнали, рукою розписався, та в двох судах підтвердив. Да круто іще й Захарченко тепер попав під порушення та відповідальність у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом. Повна некомпетентність, молодці поставили людину перед вибором кримінал або корупія, або і те і інше разом з Захарченком, во дають.
А якщо ще й по податкам переглянути дану операцію та належне її відображення, взагалі буде повний букет причом в обох. Сума може стельнути ще на половину вартості Корони, а може й більше з врахуванням послуг адвоката та суддів. Молодці.
Тепер очевидно буде ще й кримінальна справа:
Кримінальний кодекс ст. 209 1 «Умисне порушення вимог законодавства про запобігання тапротидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму»
Ч. 1. Умисне неподання, несвоєчасне подання або подання недостовірної інформації про фінансові операції, що відповідно до закону підлягають фінансовому моніторингу, спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади із спеціальним статусом з питань фінансового моніторингу, якщо такі діяння заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам, свободам чи інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, -
карається штрафом від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
(шкода – несплачена сума податків з цієї суми, якщо правда податкова не поможе її приховати але тоді треба щось $$$ занести, а вона напевно поможе, тому кримінал напевно ….. якщо $$$$$$… за двох подякують, та якщо хтось захоче брати…)
Але відповідальності уникнути буде важко слід надто чіткий та і судами встановлений:
З наведеного слідує, що за умови відсутності підтверджуючих документів, що платіж грошових коштів був здійснений з рахунку на рахунок в банку, то така фінансова операція була здійснена готівкою. В такому випадку така операція підпадає під вимоги Закону України «Про запобігання та протидію легалізації(відмиванню)доходів,одержанихзлочинним шляхом, або фінансуванню тероризму»
Ст. 5 даного закону визначають, що фізичні особи-підприємці є суб’єктами первинного фінансового моніторингу та зобов’язані виконувати вимоги вищевказаного закону
С. 6. Завдання, обов'язки та права суб'єкта первинного фінансового моніторингу
2. Суб'єкт первинного фінансового моніторингу зобов'язаний:
1) стати на облік у Спеціально уповноваженому органі як суб'єкт первинного фінансового моніторингу та у разі припинення своєї діяльності повідомити про це Спеціально уповноважений орган у визначеному Національним банком України для банків та Кабінетом Міністрів України для інших суб'єктів первинного фінансового моніторингу порядку;
5) забезпечувати реєстрацію фінансових операцій, що підлягають фінансовому моніторингу, не пізніше наступного робочого дня з дати їх виявлення;
6) повідомляти Спеціально уповноважений орган про:
а) фінансові операції, що підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу, - протягом трьох робочих днів з дня їх реєстрації або спроби їх проведення;
С. 15. Фінансові операції, що підлягають обов'язковому фінансовому моніторингу
1. Фінансова операція підлягає обов'язковому фінансовому моніторингу у разі, якщо сума, на яку вона проводиться, дорівнює чи перевищує 150000 гривень (або дорівнює чи перевищує суму в іноземній валюті, еквівалентній 150000 гривень (для суб'єктів господарювання, які проводять азартні ігри, - 13000 гривень), та має одну або більше таких ознак:
10) здійснення розрахунку за фінансовою операцією у готівковій формі.
Ст. 23. Відповідальність за порушення вимог цього Закону
1. Особи, винні у порушенні вимог цього Закону, несуть кримінальну, адміністративну та цивільно-правову відповідальність згідно із законом. Такі особи також можуть бути позбавлені права провадити певні види діяльності згідно із законом.
Ну, а далі той кому треба з цим всім може й сам розібратись…

порада 2013-03-07 / 09:02:47

«Процес» пішов. І це головне. «Спригнути» Волошину не вдасться, а Микуляк «обкладається» додатковими свідченнями, щоб не було ніяких претензій до нього від «зацікавлених» сторін.

Примусова доставка в суд Волошину тепер гарантована, жодний мед. заклад не підпишеться під його «хворобою».
Це саме стосується і його адвоката.

Ця «проста адмінка» на контролі в СБУ та обл. прокуратурі.
Серйозніше не буває. Тому зараз для всіх «співчуваючих» «Унгварському» настали важкі часи.

Особливо це стосується В.Погорєлова.
Якщо він хоче вийти «сухим» із цієї ситуації, йому терміново треба починати «співпрацювати» із слідством.

Смерть Волошину 2013-03-07 / 02:33:04
Предлагаю учинить суд Линча,а?

Жираф большой 2013-03-06 / 23:57:11
"Сколь верёвочка не вейся, а совьёшься ты в петлю..." (В.Высоцкий)

для волошина 2013-03-06 / 23:41:51
Ну, що круг потихеньку замикається. Страшно? Хоча б нормального адвоката взяв. Хоча Артурчик для тебе пара, бо жоден з поважаючих себе дюдей з тобою справ не буде мати.

Суддя Дред 2013-03-06 / 22:42:01
"Адвокат" Волошина - то безприципний рішала, що звик "працювати" по договорняку з суддями. Коли договорняк дає збої - він нічого не вартий, бо мозги не працюють.

Юрист 2013-03-06 / 22:28:41
Цю розписку написали вчора в Унгварському і датували датою якою підходило. Незнання законів не звільняє від відповідальності, міг би адвокат Волошина про це знати

НОВИНИ: Кримінал

18:35
У Полянській громаді безпідставно віднесли до земель сільськогосподарського призначення 92 га земель лісового фонду. Справа в суді
17:56
/ 1
У Великому Бичкові патрульний поліцейський на бусі смертельно травмував велосипедиста
17:25
/ 1
За службову недбалість під час ремонту лікарні в Перечині інженеру з технагляду повідомили про підозру
16:55
Ужгородець, який до смерті побив співмешканця матері, з яким пиячив, перебуватиме під вартою без права на заставу
19:01
/ 1
За сприяння поліції Закарпаття вилучено ввезеного з ЄС кокаїну на $250 тисяч
22:07
На Тячівщині затримали прикордонника за сприяння контрабанді сигарет
11:25
/ 2
"Схеми" детально розповіли про апартаменти родини очільника Антимонопольного комітету Кириленка в преміальному ЖК Residents Park в Ужгороді
22:31
Біля Мукачева "безправний" і п'яний водій тікав від патрульних та наїхав на поліцейське авто
18:11
У горах на Рахівщині виявили трьох виснажених втікачів до Румунії з Житомирщини
12:55
/ 1
У Міжгір'ї "на гарячому" затримали двох наркоторговців
12:47
/ 1
Свалявчанка на Lexus-і смертельно травмувала пенсіонера, що переходив вулицю
16:20
/ 2
У Виноградові посеред дня 33-річний раніше судимий чоловік поранив з "травмата" 28-річного містянина
10:46
/ 1
На Закарпатті по відео свідка водійку "Тесли" оштрафували за порушення на "зебрі"
21:54
/ 2
У Мукачеві 19-річна донька вбила ножем у шию свого 52-річного батька
21:13
На Закарпатті біля кордону з Румунією затримали двох псевдоволонтерів-"ухилянтів" та їх провідника
18:31
/ 2
Мукачівцеві, який готував до збуту 250 доз наркотиків, суд призначив домашній арешт
20:39
"Мерседес Спрінтер" неподалік села Карпати на Мукачівщині "перекинув" п'яний водій попутної "Шкоди Октавія"
20:19
/ 1
У Горонді на Мукачівщині 20-річний молодик сокирою вбив свого 24-річного односельця
18:19
/ 1
Підприємство з Дніпропетровщини через суд змусили відшкодувати 560 тис. грн завищеної ціни газу для опалення закладів освіти Мукачівщини
11:36
/ 3
Справу депутатів з Хуста і підрядника, які вкрали на ремонті опалення шкіл в Ужгороді 6,4 млн грн, передано до суду
10:55
В Ужгороді затримали організатора переправлення "ухилянтів" через кордон
17:20
У Мукачеві затримали жінку, яка намагалась вкрасти техніку в магазині
13:55
На Закарпатті судитимуть власника мережі магазинів за незаконний обіг електронних сигарет
22:49
/ 2
В Іршаві чоловіка затримали на продажі гранат
21:45
У Мукачеві рекордно п'яного "безправного" водія, що наїхав на клумбу, оштрафували на 50 тис. грн
» Всі новини