Компанія АВЕ планує розширити географію співпраці на Закарпатті (ФОТО)

У вівторок, 19 лютого голова Закарпатської обласної ради Іван Балога зустрівся керівниками АВЕ-груп магістром Гельмутом Бургером та АВЕ Умвельт Україна Єнсом Віттенбергом. Йшлося про подальшу реалізацію австрійського інвестиційного проекту в Ужгороді та на Закарпатті. Участь в нараді взяли й керуючий справами виконавчого апарату облради Михайло Попович, менеджмент компанії АВЕ-Ужгород.

Компанія АВЕ планує розширити географію співпраці на Закарпатті (ФОТО)

До цього керівництво АВЕ та голова облради зустрілися з очільником Ужгорода Віктором Погорєловим. Гельмут Бургер повідомив, що минулоріч АВЕ провела комплексний аналіз ситуації з поводженням з побутовими відходами в Ужгороді З нового року компанія АВЕ займається  збором та утилізацією відходів в місті. Обласний центр долучився до інших міст Закарпаття – Мукачева, Хуста та Виноградова, які обрали як партнера австрійську компанія. Ужгород  підписав угоду про надання послуг в цій сфері терміном на 25 років. Вибір компанії здійснено на підставі офіційно оголошеного конкурсу. Компанія АВЕ створила для цієї оперативної роботи нове підприємство - "АВЕ Ужгород ТзоВ". Наприкінці грудня було здійснено поставку нових, стандартизованих контейнерів для збору сміття на 120 літрів. Також облаштовані майданчики контейнерами на 1100 літрів.

Міський голова Ужгорода Віктор Погорєлов відзначив, що з приходом австрійського інвестора в місто ситуація зі збором сміття суттєво покращилася. «Нині активно ведеться укладання договорів на вивіз сміття, і в цьому плані краща ситуація з мешканцями приватного сектору. Проект набирає обертів , і до кінця року ми відчуємо позитив від їх діяльності. Загалом ми задоволені, що європейські підходи з вирішення «сміттєвої» проблеми застосовуються в Ужгороді», - зазначив міський голова. Серед озвучених під час наради проблем – необхідність будівництва нового сміттєзвалища. Також представники компанії повідомили, що вже весною розпочнуть проводити благоустрій контейнерних майданчиків, планується відкриття офісу фірми та виробничої бази.

Під час зустрічі в обласній раді йшлося про  вирішення проблеми зі збору та утилізації сміття в краї.  Було відзначено, що компанія працює в області шість років Нині послугами АВЕ користуються окрім Ужгорода громади Виноградівщини, Хуста, Мукачева й району. Представники компанії висловили готовність долучити до співпраці й населені пункти поблизу обласного центру. Серед проблем на яких акцентували увагу  інвестори – область потребує  сучасні полігони для складування та утилізації твердих побутових відходів.

«Я дуже задоволений станом справ в Ужгороді. За останні кілька тижнів нам вдалося запровадити нову систему збору відходів. І це в першу чергу завдяки співпраці з місцевою владою, громадою.  В кожній країні ця система проходить становлення певні етапи, в області – це початкова стадія. Має бути проведена робота з міськими громадами як правильно поводитися з відходами. Для Європи екологічні питання – серед головних, і ми  активно вирішуємо їх і на Закарпатті» , - зазначив  Гельмут Бургер.

В свою чергу голова обласної ради Іван Балога зазначив, що влада наполягає на якомога швидшому запровадженні європейської системи збору сміття в інших куточках краю.

Іван Балога  відзначив, що компанія АВЕ – найбільший інвестор у сферу послуг на Закарпатті. «Це інвестор з Європи, який має державну підтримку уряду Австрії. Тому компанія працює стабільно. За кілька тижнів вони зробили своєрідний  «прорив» у вирішення сміттєвої проблеми обласного центру. Нині триває робота  з укладання договорів з населенням, відкриття офісу компанії, виробничої бази. Також має бути налагоджена співпраця з ЖРЕПами, які відповідають за стан прибудинкових територій . До кінця року плани, які ставить перед собою  громада та інвестори з очищення міста мають бути виконані. Слід зазначити, що  громадськість краю позитивно сприймає діяльність компанії. Тому в перспективі до 2015 року можливо залучити до проекту Чоп, Іршавський, Хустський, Тячівський та Рахівський райони», - вважає керівник ради.

Також планується найближчим часом провести форум місцевих громад, на якому буде обговорені проблеми поводження з відходами в області. Також планується підписання з компанією «АВЕ» меморандуму про подальшу співпрацю, повідомили Закарпаття онлайн у прес-службі Закарпатської облради.

19 лютого 2013р.

Теги: АВЕ, відходи, утилізація, сміття

Коментарі

НОВИНИ: Економіка

01:18
/ 3
Розпочалася чергова спроба визнати банкрутом Солотвинський солерудник
14:34
/ 2
McDonald's знову хоче відкрити ресторан в Ужгороді. Цього року
11:08
Фермери з окупованої частини Херсонщини знаходять себе у тепличному бізнесі на Закарпатті
14:16
NSV Group і представники Італії, Німеччини та Польщі провели переговори щодо побудови на Закарпатті інтермодального логістичного центру Horonda Platform
16:30
Торік, в порівнянні з 2022-м, експорт на Закарпатті становив 69%, а імпорт – 84,5%
11:33
/ 1
На Закарпатті відкрили новий митний термінал
16:43
/ 1
Прокуратура взялась за компанії групи Голден Тайл, які з грубими порушеннями придбали закарпатські родовища глин
15:03
/ 8
На аукціоні за 13,87 млн грн продають землю та адмінбудівлю колишнього "Ужгородтеплокомуненерго" в центрі Ужгорода
15:19
/ 3
"Перечинське" "Френдлі Віндтехнолоджі" програло "ужгородцям" суд за родовище андезиту біля Ужгорода, продане за 75 млн грн
10:51
/ 7
За грантами, отриманими на сади, в Україні лідирує Закарпаття
22:08
/ 20
Під велетенський деревообробний завод на Закарпатті зареєстрували індустріальний парк
21:56
У 2023-му через Закарпатську митницю експортовано товарів на майже 32 млрд грн, а імпортовано на понад 106
15:24
На Закарпатті торік зареєструвалися 7688 нових платників податків, а припинили діяльність 4720
14:30
Цьогоріч єдиного податку на Закарпатті сплачено на 17,5% більше, ніж торік
10:11
На Закарпатті надходження від туристичного збору за рік зросли на 14%
22:23
угорщина завертає вантажівки з України в "Загоні" через відсутність оформлених документів Т1
20:01
/ 7
На Закарпатті незаконно будують деревообробний завод, для роботи якого потрібно 32 тисячі лісовозів щороку, – природозахисники
20:49
Цьогоріч у зоні діяльності Закарпатської митниці товарів імпортовано утричі більше, ніж експортовано
18:32
/ 1
На Закарпатті закладуть плантацію лохини в горщиках
19:55
Виноградар з Херсонщини, господарство якого – в зоні бойових дій, консультує фермерів на Закарпатті
21:34
На Закарпатті у поточному році, в порівнянні з 2022-м, експорт товарів зменшився на 27%, імпорт – на 16,5%
18:35
Закарпаття дає українському виноградарству нове життя – виноградар з Херсонщини
09:50
34 гектари малини, лохини та полуниці: поблизу Мукачева працює релоковане ягідне підприємство
18:22
/ 1
Газорозподільне підприємство АТ "Закарпатгаз" увійшло до складу НАК "Нафтогаз України"
17:07
/ 4
Чеський залізничний оператор RegioJet підтвердив намір інвестувати у електрифікацію ділянки Чоп-Мукачево
» Всі новини